Friday, August 14, 2015

Duit raya...

Budak-budak bila dapat duit raya...


Semalam Aiman belanja kami makan ice cream...


Yang ni pulak Thaqif belanja mak bapaknya last week...

Hihihi kelakar je dorang ni... Mentang-mentang ada banyak duit raya...

Kalau gitu ada sesape nak bagi kita duit raya tak?
Ada tak?
Pastu nanti kita boleh belanja dorang pulak... Hehehe



Wednesday, August 12, 2015

Cerita kami...

Hehehe

Hari ni kita borak-borak lagi la ye...
Dah lama tak menjenguk di sini...
Suka menulis, tapi menulis dengan menaip tak sama....
Menulis guna pensel dengan menaip guna keyboard tak seseronok kita guna pensel atas kertas...

Hehehe cakap je lah malas nak update blog.... Tapi, ada yang kesah ke? Hehehe 
Syok sendiri namanya tu...

By the way, alhamdulillah kami sekeluarga masih macam dulu. Sihat... Ok... Baik-baik sahaja... 
Hashtag syukur selalu...
Hahahaha loghatttt

Kami macam ni lah, ada hari anak-anak semua ok, ada hari anak-anak meragam... Ada hari malas memasak, ada hari ayah pulak rajin turun ke dapur... Tapi orang lelaki memasak, biasa lah... Ikut tekak dia lah kan...

Ada satu hari tu, lepas maghrib, dia teringin nak makan hotdog yang giant tu... Yang macam 1901 tu.. Tapi carik-carik tanya google, takde... Siap keluar rumah angkut anak beranak semua... Carik a&w area tempat kami pun takde... 
Last-last singgah kedai, buat sendiri je lah..

Kami layankan je... Orang tengah rajin kan...


Taa da... Hasilnya... 
Orang lelaki buat cantikkan... 

Kalau emaknya, hahahaha
Roti satu pinggan, sosej tu satu pinggan.. Pastu letak 2,3 botol seasonning tu atas meja terus.... 
Haaa korang susun la ikut suka hati korang... Ada pinggan masing-masing kan, bubuh la banyak mana sos korang nak, bubuh la berapa keping cheese korang nak.. Ikut tekak masing-masing... Hahaha dasar pemalas...

Tapi kalau ayahnya tak... Presentation tip top mesti mau... Hahaha
Baru berselera...

Tapi tu la kan... Mak dengan bapak ni kan kadang sifat dia memang kena kontra... Baru ada warna-warni...

Eh, tapi ada satu ni nak cerita...
Amani sebelum ni masa baby ok tau... Eczema dia tak de la teruk sangat.. Tapi lately macam teruk sangat... 
Pastu kan, bila dia batuk je, dia jadik macam orang semput tu...

Before this, ada sekali tu first time dia kena ambik neb kat klinik...
Bayangkan la, kami anak dah tiga ni, tak pernah anak batuk kena ambik neb... Tapi Amani ni, umur dia dah 3 tahun ni pulak..
Agak seram jugak la untuk mak yang tak pernah ni kan... Lepas tu tak tau bile dia perlu ambik neb? 

Semalam dia batuk tau, pastu dia punya nafas tu macam berbunyi tu la kan... Tengok dia aktif macam biasa... Kompius betul...


Ni dia masa ambik neb first time...

Nebulizer ni bukan untuk orang asthma ke?
Ataupun untuk orang yang batuk carikan kahak kan...

Ada goggle jugak, tapi lepas tu sambil google sambil terlelap... Camno?
Hahaha
Apa pun tak boleh...

Nota kaki : Tahun ni tak de satu picture pun budak-budak ni berbuka puasa... Hurmmmm rasa cepatnya masa berlalu, sedar-sedar ramadhan dah berakhir... Tapi pecah rekod kami anak beranak dapat solat tarawikh kat masjid beramai-ramai... Lepas tarawikh pergi lepak moreh kat kedai minum kopi...
Syukur sangat Amani Thaqif behave dalam masjid... Ada buat hal sikit-sikit tu biasa lah... Nama pun budak-budak kan... Tapi masih di bawah tahap boleh di bawak ke masjid keesokan harinya...