Thursday, August 21, 2014

Gambar raya


Kita dah masuk 22 Syawal, tapi belum terlambat rasanya nak share gambar-gambar hari raya hari tu..

Kami berhari raya di rumah sendiri, bersama ahli keluarga sebelah ibu..


Kami sambut aidilfitri sederhana je...
Biasa-biasa je...
Tapi dapat berkumpul ramai-ramai tu yang best kan...

Lepas makan-makan, berkemas, kami balik kampung Sekinchan...
Kami bermalam kat satu homestay ni, kat area belah-belah sawah padi..
Cantik... Tapi tak pe tu nanti kita cerita entry lain lah ye...


Homestay Villa Gemilang namanya... 


Ni hari raya ke berapa ntah. Lupa la... Hihihi
Family sebelah ayah datang beraya. 


Budak-budak main bunga api...

Seronok tengok budak-budak... Atuk cekak pinggang je... Hehehe

Tak banyak gambar pun... Hihihi
Tapi last sekali kita bubuh lah gambar amani, buah hati pengarang jantung... Sebagai penutup entry... Hehe


Dia ni kuat menyakat... Ni dia nak takutkan kita dengan muka  hantu dia...
Sikit tak seram..

"Amani ok?"

Nanti dia jawap...


Ok la. Babai. Tata titi tutu...

Sunday, August 17, 2014

Weekend





Apelah yang lebih best di hari cuti, relax dan swimming pool yang boleh di gunakan dengan sesuka hati tanpa gangguan orang lain...

Jadik, kita enjoy...

Jom terjun tiruk...

P/s : Orang yang kat rumah dia takde swimming pool memang macam ni... Hikhikhik

Monday, August 11, 2014

Boring...

Hari ni boring... 
Dengar radio boring...
Baca buku boring..
Main game kat phone boring..
Membelek kuku pun boring..
Ape pun tak boleh...

😔😔😥

Last-last, sambil dengar radio kita baca buku sambil tangan main phone... Hahaha 


Dalam kereta tunggu suami...
Padahal mamat tu pegi bank atm je pun...

Nota kaki : Nampak nau entry pon boring... Hikhikhik

Wednesday, August 6, 2014

Koleksi Ramadhan kami...

Macam biasa, mak dia memang over, suka tengok budak-budak makan...

Kali ni, over ambik gambar dorang bukak puasa... Hehehe...

Minggu pertama ramadhan...

Minggu kedua ramadhan... Thaqif tak kuasa katanya... Tapi kalau berbuka, macamlah dia yang paling puasa sekali...
Hihihi

Aiman memang tak nak makan nasik. Kalau di tanya, balik-balik nak makan kentang dengan teh o... 

Hari tu masak mihun sup... Dia boleh makan tambah 9 kali.. 9 kali sukatan dia la, bukan sukatan orang dewasa ni... Hehehe lepas tu dia bangga dia makan tambah..
Kalau kuewtiaw goreng pun camtu gak.. Baru la makan nak bertambah.. Kalau tak, hurmmm macam nak bergaduh suruh makan...

Tapi...
Tetap tak boleh lawan licha ani... Orang berbuka dia mesti ada.. Nak makan sendiri.. Dia punya bersepah... Kus semangat...

Amani dengan sup ayam dia..

Nota kaki : Rasanya masih belum terlambat nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin...
Jumpa lagi di lain entry... Insyaallah..