Thursday, October 24, 2013

Pangkor Island Beach Resort : Pandy Panda Kids Club

Hai korang.....
Ape khabar semua...
Hehehe

Cerita kali ni, cerita bulan September yang lalu.
Kebetulan, birthday ayah and Aiman sama bulan.. Birthday Aiman jatuh hari sekolah, so tak celebrate ape pun. 

"Abang, nak makan ape? Ayah belanja ni. Cepat. Pilih tempat... Tapi dekat-dekat sini je la..." Bapak dia offer...
"Tak tau la. Kat sini sume dah rasa dah..." Slow je si anak menjawap...

Tapi tau, dia macam tunggu kot, takde kek ke, jalan-jalan ke ape...

Sebenarnye, memang dah plan, nak pergi Pangkor pada birthday ayah nanti... Dengan wannya sekali. 
Kesian pulak, bawak la dia pergi Pantai Morib kat Banting.. Dia nak makan otak-otak.

Bila sampai harinya, excited la budak-budak. Bukan excited ape, excited nak mandi swimming pool je pun...

Dan, ape yang seronoknye kat Pangkor Island Beach Resort ni, ade kanak-kanak punya activities... Pandy Panda Kids Club namanya....
Murah je, sehari rm5. Tapi kalau ada activity macam buat cupcake, mug decoration... Ha, tu kena tambah lagi rm5 untuk activity tu...
Tapi kalau takat main-main biasa, tengok tv, mewarna ke ape.. Tak payah bayar extra dah...
Lepas tu, boleh dapat ice cream free lagi tau...

Ha, best kan...
At least ada la activity Aiman ngan Thaqif sementara mak bapaknye boleh la ber-activity lasak....
Hehehe
Kebetulan pulak, room kitorang bertentangan dengan kids club ni, so boleh la intai-intai dari balkoni je..
Mengendap Thaqif tu, ok ke tak...


Pandangan Pandy Panda Kids Club dari luar.... 


Sis yang melayan dorang pun ok. Baik orangnye.... hehehe tak de la risau sangat...


Dari dalam kids club tu, boleh nampak merak-merak landing-landing melepak kat luar-luar tu.... Tapi tunggu-tunggu tak nak kembang kan ekor dia pun... 
Depan kitorang takde ape yang nak di megahkan pun... Lain la depan merak betina kan... Ada gak hasil nye.. Hehehe
Budak-budak suka la tengok.... Monyet ada, merak ada.... Hehehe binatang bebas gitu...


Hasil sekodengan dari balkoni bilik kitorang... Thaqif tak menangis, elok main Lego, so ok lah tu...


Hasilnye.... Cantik tak? Kihkihkih
Boleh tau la Thaqif punya yang mana... Hehehe

Budak macam Amani pun boleh main-main jugak, tapi mak bapaknye kena supervise la.... Kena tunggu dengan baby sekali.... Tapi, Amani lepas mandi swimming pool, memang tido.... Tak macam abang nye... Cergas.... Tak reti penat. Lepas mandi, tukar baju....terus nak lepak ngan kakak tu... Banyak benda boleh main, banyak activity mewarna boleh buat...

Dan, sementara tu, ibu dan ayah nye sempat la ber-jet ski, ber-marble... Tanpa gangguan... Hehehe 
Nak jugak ber-parasailing... Pakkal la, angin kuat time tu.... Tapi eksyen je lebih, padahal takut... Gayat.... Hehehe


Nota kaki : Malu dengan Aiman. Dia dah pandai swimming... Jealous tau... 

Makan


Korang suka makan?
Suka tengok orang makan?
Atau suka makan sambil tengok orang makan....

Hahaha tapi suka tengok orang gempal tengah makan kannn....
Makan biasa-biasa pun nampak sedap..
Terus boleh kecur liur. Hahaha

Tak payah tengok orang gempal pun lah, tengok gaya orang makan pun boleh nampak sedap. Macam kita tengok Tengku Maria Tengku Sabri dalam Jjcm la... Terus terliur... Terus nak try...
Ada sorang member kitorang. Dia kalau makan ape pun la, mee ke, sup ke, laksa ke, even nasik pun, dia punya bunyik menyuap tu... Dia punya sluuuurrrpppp tu.... Perghhh.... 
Terus rasa, aduh sedapnye... Gitu....

Cerita bab makan ni, suka tengok budak-budak makan. Especially baby... Hahaha
Kalau kat rumah kami, yang suka makan tu Thaqif lah... Kerja dia tutup bukak peti sejukkk je.. 
And now, Amani pun sama. Kelakar. Kalau beli makanan pape pun la, kalau beli jam tu, kalau boleh jam jam tu jugak dorang nak kasi habis.... Lawak je.... Lepas tu beli kena fair... Tak boleh share-share... Bergaduh... Termasuklah Amani. Dia punya menjerit... Ahhhh Ahhhh Ahhhh.... hahaha tak padan kecik...

Hahaha
Sebenarnye nak share gambar budak-budak makan je....
Tapi mukadimah panjang pulak...
Hehehe


Aiman punya febret.. Smile potato...


Amani kokel peha ayammmm.


Thaqif makan mihun sup. Habis.


Ni Amani baru belajar makan...


Budak tak ade gigi beria-ia dia mengunyah... 


Duduk dalam baby chair. Semua dia nak capai... Tak dapat kang, mengamuk tepuk-tepuk meja... Hehehe meriah...


Tutti fruitti.... Nyum nyum....

And lastly....

Biasalah...

Amani lah.....

Sape lagi...

Nak tengok ke?

Ala...

Hehehe...

Pic hasil sekodengan dari bawah meja....






Kalau makan, senyapppp terus....
Hehehe