Wednesday, July 10, 2013

Home sweet home lah sangat...


Amani demam. Merengek je....
Kita bangun je menangis. Kita duduk sebelah dia, dia pulak merayap.

Hari tu, ayah tak de. Amani pulak ntah ape tak kena, merengek menangis melalak mintak dukung.
Hidung dia sumbat pun ye jugak. Selesema dari jumaat lepas lagi.
Dia tak selesa agaknye, tu yang dia nak maknye saje.

Jadik, situasinye,
Amani menangis entah ape tak kena.
Thaqif pulak nak susu tak reti sabar... Berzikir dia nak susu tu yang tak larat nak dengar..
 Memang tengah masak air panas, tunggu cerek berbunyik.
Aiman tengah dalam bilik air basuh kasut sekolah tak sudah-sudah.. Pasang paip air mengalir tak di tutupnye...
Sambil-sambil tu sempat goreng ikan masak nasik sekali.. 

Yang kita ni, huhhhh
Kejap kang "Amani kenape nangissss?.." Cakap slow je..
"Aqif boleh sabar tak? Kan cerek tak bunyik lagi tu..."
"Aimannnnn!!!! Cepat! Tutup air. Ape basuh dari tadi tak sudah-sudah... Basuh bukan main lama. Berus cepat. Kang ibu rotan ko kang!"
Ha kau.. Temperature terus naik... Hahaha

Nak jadik cerita, jam-jam tu jugak la, cerek berbunyik dengan ikan nak kena terbalikkan, dengan dukung Amani nye, dengan tv cerita kartun volume high nye, huhhhh stresssssss
Boleh pulak phone bunyik, tengok nama, IBU.

Ha kau!
Mana satu nak buat dulu...
Yang lawak tu, nak terbalikkan ikan tu, minyak tu boleh pulak terpercik kat tangan... Hai sabo je lah...

Aiman keluar bilik air, "ibu, ibu tolong jemurkan kasut abang ye?"
Kita pulak disuruhnye...
Memang mencarik nahas bebelan betul la kan.... 

Tak habis kat situ je,
Kejap kang....
"Ibu, aqif nak umi car..." Kartun faberet dia. Team umizumi.
Kejap kang....
"Ibu, umi car dah abis dahhh.." Nak nangis.
Kejap kang...
"Ibu nak susu"
Tak sampai 5 minit... Dia bawak keluar Lego dia, buat-buat tak boleh... Dah menangis pulak. Mintak tolong tapi bila dah tolong tak terima pulak tu. 
Tu belum lagi " ibu, nak kencing. Ibu nak kencing. Aqif kencing dalam seluar kang..."
Kita pulak diugutnye...

Hahhhh

Mau kencing manis di buatnye...