Tuesday, November 26, 2013

Aktiviti hujung minggu


Sesekali best jugak layan suasana lain dari rutin biasa.

Thaqif kata, "kite kemping, pastu khemah, pastu pancing, pastu cewiming kat laut... Pastu khemah ijau, khemah bintang... Lagi ngan akanan super ring, ngan pelampung..."

Hahaha
Excited dorang nak bercamping kononnye.
Nak tidur dalam khemah.

Tengah lepak-lepak, main iPad tiba-tiba 
"Assalamualaikum.."

Tengok-tengok anak jiran khemah sebelah datang. Rilek je budak tu datang bertandang sambil makan biskut empat segi tabur gula.

"Masuk lah." Thaqif tegur ramah.
"Mana awak dapat ni?" Dia tunjuk biskut gula member tu...
"Kat sana la." Budak tu tunjuk khemah dia.
"Nah. Kitorang main ni." Tunjuk game kat iPad umpan budak tu.
Budak tu masuk dalam khemah, letak biskut dia, terus rapat kat Thaqif tengok main game.

Sekejapan je lepas tu, tengok-tengok, iPad kat tangan budak tu, si Thaqif elok tengah sedap bedal biskut gula tanpa rasa bersalah pun. 

Eh eh budak bertuah betul Thaqif ni. Sabo je lah... 
Anak sapa la tu...


Amani lena. Ok.
Bile malam je, terus mengamuk. Cancel tido dalam khemah. Hehehe

Monday, November 11, 2013

Thaqif dengan movie-movie nye...


Thaqif masa rambut dia belum kena cantas... Hihihi

Hari ni ada beberapa cerita nak share. Cerita pasal Thaqif. Hehehe

Dia skang suka tengok movie. Lepas tu suka-suka je panggil orang ikut suka dia la... 

Kalau tengok Bola Kampung The Movie, wahhh dia pun berlakon...
"Ibu, ibu, ibu jadik Tasha, Amani jadik Amanda... Aqif jadik Azizul ngan Sabo. Abiman jadik Iwan ngan Pepo...."
Pastu mula la panggil Amani tu Amanda... Ooo Amanda...

Kadang kadang, "Bumblebee, Bumblebee, Optimus Prime nak lari ni..." 
Bila kita tanye sape Bumblebee, dia kata, "Ibu dengan Amani Bumblebee, Abiman Sentiment Prime, ayah Recepticon"

Macam hari tu, dia nak main ape ntah, tetiba menangis....
Rupa-rupanye, tak puas hati. 
Dia nak, kalau dia jerit je, "Alvin!!!!!."
Abang dia kena jawap jugak, sama macam dalam movie Alvin And The Chipmunk tu. Kena jawap "Oookkeyyyy"
Selagi tak betul, selagi tu la menangis... 
Perrrghh parah betul.
Abang dia suka menyakat. Kang abang dia jawap ikut suka abang dia je.. Tak terima tu.. Pastu melalak...

Tapi kadang-kadang kelakar jugak.
"Aqif jadik Nipis. Nipis!!!! Untouchable!!!"
Bercakap penuh gaya. Pengaruh KL Zombi pulak. 
Kalau tanye, sape Nipis, confident je jawap. "Jijan".

Ni baru-baru ni, dia jadik Thor. 
Yang lain-lain jadik ayah Thor, ibu Thor, abang Thor, adik Thor. Bila abang dia usik nak jadik Thor jugak, pandai pulak suruh abang jadik Loki.
Tang hero, bagi la kat dia. Hapal.


Aiman dengan Iron Man. Eksyen. "Ibu jeles tak abang ambik gambar ngan Iron Man?"
Huh! Tak kuasa ibu...

Lagi lawak..

Epuk amai-amai,
Elalang upu-upu,
Epuk Amani pandai,
Oleh upah susu.

Susu emak anis,
Antan ape ude,
Amani angan anes,
Jijan nak lawan jombi....

Lagi pelik,
Amani pun boleh ketawa...





Thursday, October 24, 2013

Pangkor Island Beach Resort : Pandy Panda Kids Club

Hai korang.....
Ape khabar semua...
Hehehe

Cerita kali ni, cerita bulan September yang lalu.
Kebetulan, birthday ayah and Aiman sama bulan.. Birthday Aiman jatuh hari sekolah, so tak celebrate ape pun. 

"Abang, nak makan ape? Ayah belanja ni. Cepat. Pilih tempat... Tapi dekat-dekat sini je la..." Bapak dia offer...
"Tak tau la. Kat sini sume dah rasa dah..." Slow je si anak menjawap...

Tapi tau, dia macam tunggu kot, takde kek ke, jalan-jalan ke ape...

Sebenarnye, memang dah plan, nak pergi Pangkor pada birthday ayah nanti... Dengan wannya sekali. 
Kesian pulak, bawak la dia pergi Pantai Morib kat Banting.. Dia nak makan otak-otak.

Bila sampai harinya, excited la budak-budak. Bukan excited ape, excited nak mandi swimming pool je pun...

Dan, ape yang seronoknye kat Pangkor Island Beach Resort ni, ade kanak-kanak punya activities... Pandy Panda Kids Club namanya....
Murah je, sehari rm5. Tapi kalau ada activity macam buat cupcake, mug decoration... Ha, tu kena tambah lagi rm5 untuk activity tu...
Tapi kalau takat main-main biasa, tengok tv, mewarna ke ape.. Tak payah bayar extra dah...
Lepas tu, boleh dapat ice cream free lagi tau...

Ha, best kan...
At least ada la activity Aiman ngan Thaqif sementara mak bapaknye boleh la ber-activity lasak....
Hehehe
Kebetulan pulak, room kitorang bertentangan dengan kids club ni, so boleh la intai-intai dari balkoni je..
Mengendap Thaqif tu, ok ke tak...


Pandangan Pandy Panda Kids Club dari luar.... 


Sis yang melayan dorang pun ok. Baik orangnye.... hehehe tak de la risau sangat...


Dari dalam kids club tu, boleh nampak merak-merak landing-landing melepak kat luar-luar tu.... Tapi tunggu-tunggu tak nak kembang kan ekor dia pun... 
Depan kitorang takde ape yang nak di megahkan pun... Lain la depan merak betina kan... Ada gak hasil nye.. Hehehe
Budak-budak suka la tengok.... Monyet ada, merak ada.... Hehehe binatang bebas gitu...


Hasil sekodengan dari balkoni bilik kitorang... Thaqif tak menangis, elok main Lego, so ok lah tu...


Hasilnye.... Cantik tak? Kihkihkih
Boleh tau la Thaqif punya yang mana... Hehehe

Budak macam Amani pun boleh main-main jugak, tapi mak bapaknye kena supervise la.... Kena tunggu dengan baby sekali.... Tapi, Amani lepas mandi swimming pool, memang tido.... Tak macam abang nye... Cergas.... Tak reti penat. Lepas mandi, tukar baju....terus nak lepak ngan kakak tu... Banyak benda boleh main, banyak activity mewarna boleh buat...

Dan, sementara tu, ibu dan ayah nye sempat la ber-jet ski, ber-marble... Tanpa gangguan... Hehehe 
Nak jugak ber-parasailing... Pakkal la, angin kuat time tu.... Tapi eksyen je lebih, padahal takut... Gayat.... Hehehe


Nota kaki : Malu dengan Aiman. Dia dah pandai swimming... Jealous tau... 

Makan


Korang suka makan?
Suka tengok orang makan?
Atau suka makan sambil tengok orang makan....

Hahaha tapi suka tengok orang gempal tengah makan kannn....
Makan biasa-biasa pun nampak sedap..
Terus boleh kecur liur. Hahaha

Tak payah tengok orang gempal pun lah, tengok gaya orang makan pun boleh nampak sedap. Macam kita tengok Tengku Maria Tengku Sabri dalam Jjcm la... Terus terliur... Terus nak try...
Ada sorang member kitorang. Dia kalau makan ape pun la, mee ke, sup ke, laksa ke, even nasik pun, dia punya bunyik menyuap tu... Dia punya sluuuurrrpppp tu.... Perghhh.... 
Terus rasa, aduh sedapnye... Gitu....

Cerita bab makan ni, suka tengok budak-budak makan. Especially baby... Hahaha
Kalau kat rumah kami, yang suka makan tu Thaqif lah... Kerja dia tutup bukak peti sejukkk je.. 
And now, Amani pun sama. Kelakar. Kalau beli makanan pape pun la, kalau beli jam tu, kalau boleh jam jam tu jugak dorang nak kasi habis.... Lawak je.... Lepas tu beli kena fair... Tak boleh share-share... Bergaduh... Termasuklah Amani. Dia punya menjerit... Ahhhh Ahhhh Ahhhh.... hahaha tak padan kecik...

Hahaha
Sebenarnye nak share gambar budak-budak makan je....
Tapi mukadimah panjang pulak...
Hehehe


Aiman punya febret.. Smile potato...


Amani kokel peha ayammmm.


Thaqif makan mihun sup. Habis.


Ni Amani baru belajar makan...


Budak tak ade gigi beria-ia dia mengunyah... 


Duduk dalam baby chair. Semua dia nak capai... Tak dapat kang, mengamuk tepuk-tepuk meja... Hehehe meriah...


Tutti fruitti.... Nyum nyum....

And lastly....

Biasalah...

Amani lah.....

Sape lagi...

Nak tengok ke?

Ala...

Hehehe...

Pic hasil sekodengan dari bawah meja....






Kalau makan, senyapppp terus....
Hehehe

Tuesday, August 20, 2013

Warna warni di aidilfitri...

Alhamdulillah tahun ni kami berhari raya pertama bersama family sebelah ayah.
Best. Hehehe
Makan je keje mau tak best kannnnn
Hehehe

Tapi yang happy anak-anak la kan...
Dapat kawan, dapat kumpul duit raya..
Makan tak nak, susu pun lupa.... Tu Thaqif la... Hehehe
Tapi Aiman, setiap rumah, dia rasa kuih raya... Hahaha... Dapat kuih semprit tu, senyappppp je...

K la...
Tak de ape nak cerita, layan gambar je lah ye...


Kami di pagi raya.... Hahaha

 
Amani. Budak kuat berpeluh...


Vroom vroomm......


Minah gangster.... Mashammmm je


Pastu lelapppp


Hahaha muka beria mengunyah.... Makan pastu membebel pastu makan pastu membebel pastu tido...


Pastu bergaduhhhh
Abang dah sekolah. Cool....


Amani dengan aunty Lin. Sikit tak senyum tau budak kecik ni....

Eh, tapi yang kelakar, balik kampung pastu borak borak, rupa-rupanye masing-masing tag kat fb. Hahaha awak jugak yang lambat... Rupa-rupanye, dorang sume selalu borak, chat kat fb... Ramaiii pulak tu sepupu sepapat sume ada fb... 

Pic last. Hari raya pertama... Kami kat kampung ramai-ramai. Tapi ramai gak yang dah balik tak de dalam ni...


Hahaha muka belengas...
Tudung dah tak rupa tudung.. 10 kali betul kan pun tak betul gak. Hahaha...
Tudung jenis kain licin tu, payah nau nak lilit nye... Fed up je...

K lah.. 
Selamat hari raya semua....
Maaf zahir dan batin...

"Indahlah sungguh di hari raya...Ramainya orang bersuka ria... ~~~"

Wednesday, July 10, 2013

Home sweet home lah sangat...


Amani demam. Merengek je....
Kita bangun je menangis. Kita duduk sebelah dia, dia pulak merayap.

Hari tu, ayah tak de. Amani pulak ntah ape tak kena, merengek menangis melalak mintak dukung.
Hidung dia sumbat pun ye jugak. Selesema dari jumaat lepas lagi.
Dia tak selesa agaknye, tu yang dia nak maknye saje.

Jadik, situasinye,
Amani menangis entah ape tak kena.
Thaqif pulak nak susu tak reti sabar... Berzikir dia nak susu tu yang tak larat nak dengar..
 Memang tengah masak air panas, tunggu cerek berbunyik.
Aiman tengah dalam bilik air basuh kasut sekolah tak sudah-sudah.. Pasang paip air mengalir tak di tutupnye...
Sambil-sambil tu sempat goreng ikan masak nasik sekali.. 

Yang kita ni, huhhhh
Kejap kang "Amani kenape nangissss?.." Cakap slow je..
"Aqif boleh sabar tak? Kan cerek tak bunyik lagi tu..."
"Aimannnnn!!!! Cepat! Tutup air. Ape basuh dari tadi tak sudah-sudah... Basuh bukan main lama. Berus cepat. Kang ibu rotan ko kang!"
Ha kau.. Temperature terus naik... Hahaha

Nak jadik cerita, jam-jam tu jugak la, cerek berbunyik dengan ikan nak kena terbalikkan, dengan dukung Amani nye, dengan tv cerita kartun volume high nye, huhhhh stresssssss
Boleh pulak phone bunyik, tengok nama, IBU.

Ha kau!
Mana satu nak buat dulu...
Yang lawak tu, nak terbalikkan ikan tu, minyak tu boleh pulak terpercik kat tangan... Hai sabo je lah...

Aiman keluar bilik air, "ibu, ibu tolong jemurkan kasut abang ye?"
Kita pulak disuruhnye...
Memang mencarik nahas bebelan betul la kan.... 

Tak habis kat situ je,
Kejap kang....
"Ibu, aqif nak umi car..." Kartun faberet dia. Team umizumi.
Kejap kang....
"Ibu, umi car dah abis dahhh.." Nak nangis.
Kejap kang...
"Ibu nak susu"
Tak sampai 5 minit... Dia bawak keluar Lego dia, buat-buat tak boleh... Dah menangis pulak. Mintak tolong tapi bila dah tolong tak terima pulak tu. 
Tu belum lagi " ibu, nak kencing. Ibu nak kencing. Aqif kencing dalam seluar kang..."
Kita pulak diugutnye...

Hahhhh

Mau kencing manis di buatnye...




 

Friday, June 28, 2013

KIL


Korang mesti tengok!
Best!
Tak tipu. Betul.
Cite dia memang lain. Lain dari movie-movie melayu yang lain.
Bagi I la... Hehehe

Ni copy sinopsis dia...

Akil (KIL), a quiet and depressed young man sees suicide as an solution though he never succeeds in pulling it off. A chance encounter brings him face to face with the "Life Action Bureau" or LAB, an organization that will help him end his life. But after being bound to LAB's terms and conditions, he meets pretty and vivacious Zara with whom he eventually falls in love with and gives him a reason to live. The new Akil who embraces life must now race against time to undo what he has set in motion before he gets killed.

Ha... Rasa macam best tak?

Hah! Ape lagi... Subscribe la Astro First sekarang. Tak pun download ke atau pun tengok online ke...
Memang tak rugi lah...

Hehehe ok 

Selamat menonton dan selamat berhujung minggu.... 

Tuesday, June 25, 2013

Mana korang rasa seiras?



Pic : sumber dari fb.

Hahaha.....

Entah kenapa, Jepp Sepah yang kelakar. Terbayang muka dia masa Raja Lawak dulu. Bertudung gitu....
Korang rasa?

Friday, June 21, 2013

From Krabi With Love

Nota kepala : entry ni akan jadik entry yang panjang kot...  Hehehe

Hihihi.....
Kami ke Krabi meninggalkan anak-anak dengan perasaan berbelah bagi....
Sob sob sob sedih woooooo
lagi-lagi tinggalkan si kenit tu di bawah jagaan emak mertua.
Waawaawaaaa
tinggalkan Aiman dengan dia ada ujian penilaian sekolah Kafa dia....
Huhuhu haru betul...
2 3 hari sebelum pergi tu, kami satu family kena food poisoning... Sume lembik... Kesian kat anak-anak tu memang tak leh nak kata ape....

Tapi, nama nak burn tiket tu tak boleh jugak. Rugi laaaa kan....
Takpe lah... Sesekali nak jugak mak pak dorang ni spend time together... Kannn...
Hehehe

Aiman ni psiko tau. Dia tau kami nak pergi, dia boleh pesan, "ibu kat Thailand jaga diri elok-elok tau..."
Haiiii buat orang serba salah je sebab tak bawak dia....

K la, berbalik pada cerita asal. Kami pergi dengan AirAsia again... Hahaha orang baru pandai booking tiket thru online...

4d3n kami kat Krabi adalah sangat happy. Tempat dia memang cantik... Kami stay kat Aonang Beach.

Hari pertama....
Kami selesai settle anak-anak sume, packing kain baju bagai jam 2.30 pagi. Tido dalam jam 3 pagi. Kunci jam pukul 5 pagi, kononnye sempat la mandi-mandi siap-siap sume, 5.30 pagi tu member datang ambik kat umah hantar gi airport.
Sekali tu ha kauuu
Pukul 5 member dah sampai. Hahaha kelam kabut pukul 5 baru bangun, baru nak mandi...
Kihkihkih kesian kawan tu kena tunggu. Sorry yaaa

Nak jadik cerita, nasib baik jugak member tu datang awal. Rupanye, kami kena print out baru kertas yang check in online tu...
Lawak je... Kulu kiler kami... Nak beratur kat mane, kaunter berapa, jalan macam lipas kudung...
Hilang rasa sakit perut ke ape...

Tapi, kesian tau. Masa kami kat departure punye tempat ape ke nama, yang macam waiting room tu kan, ada 2 orang minah ni. Duduk situ dah lama, sebelum kami sampai memang dah ade, dorang dok rancak berborak.. Lepas tu, bile gate ke Krabi di bukak, dorang pun sama beratur.

Kami dengar ape tau..
"Eh, ke Bandung?" Officer tu tanye...
"Haah" minah tu jawap
"Kapal ke Bandung dah lepas..."
"Hah!!!!!" Menjerit minah tu kuat jugak la.... Terkejut kot.

Kesian....
Tapi gate sebelah Krabi tu memang ade tulis Bandung, bawah tu tulis Close...
Minah tu tak perasan kot.... Tapi kenapa dah lama borak baru nak tanye....

Tak tau la ape sudahnye, kami dah lepas pada tu, berjalan ke bay dia jauh jugak la. paling hujung kot... Sambil borak berdua, alahai.... Kesiannye kat minah tu....

Flight ok. Hahaha tak sempat tido dah sampai pun...

Pengalaman pertama keluar dari Malaysia... Pengalaman pertama jugak memandang kamera depan pegawai imegresen... Berdebar-debar. Kecohhh

Krabi International Airport ok. Tak ramai orang pun. Sunyi je....

Kami tak search ape pun pasal Krabi. Just baca a few blog yang cerita pasal Aonang Beach. Pasal ber-island hopping... Dan kami tak booking hotel ke ape...
Dasar pemalas.... Hahaha

--------------------------------------------------------------------------------------

Keluar dari airport, kami blurrrr

Nampak ade shuttle bus ' Town Krabi ~ Bus Station ~ Aonang Centre ~ Aonang Beach'...
Kami ingatkan boleh terus naik bas tu, bayar tiket kat dalam bas tu, rupanye kena beli tiket kat kaunter kat dalam airport sebelum boleh naik bas tu....

Driver tu tanye, kami nak stop kat mane, kat hotel mane... Kami nak jawab pun blur je... Yelah, kami tak booking mane-mane pun, nak stop kat mane pun tak tau... Kami kata turunkan je kami kat Aonang centre....
Masuk je dalam bas, banyak je Malaysian, means orang melayu la.... Dalam bas tu pun, rata-rata cakap melayu, rata-rata pun manusia yang satu flight ngan kami pagi tu.... Hahaha lawak.... Ramai rupanye orang kita nak mandi kat Krabi ni....

Perjalanan dari Krabi Airport ke Aonang Centre, lebih kurang 1 jam, naik bas. Kalau naik kereta, teksi dalam setengah jam je...
Driver bas tu turunkan kami kat Aonang Centre, turun-turun je, ade perempuan bertudung sambut kami dengan senyuman.... "Krabi Information Centre... Krabi hotel... Krabi tour package...."
Kami dalam pada takde hala tuju tu, ikut la perempuan bertudung tu. Anna namanye... Dia ok. Bersungguh-sungguh dia carikkan hotel ikut dalam budget kami. Bertelefon la dia mencarik hotel tanye kawan-kawan dia...haha dah memang kerja dia pon...

Kami dapat jugak tempat nak stay akhirnye....
Adam Bungalow... Ok la... Kena dengan harga nye... Kena dengan budget kami yang ciput ni...
Yang penting, ade free wifi. Walaupun cuma dekat restoran dia je... Tapi ok la daripada takde langsung...

Lepas check in bilik je, tengok-tengok jam baru pukul 9.30 pagi waktu Thailand. Rasa macam dah lama gile dari bukak mata bangun tidur pagi tadi... Rasa macam lambat je masa berjalan. Hahaha

Kami berjalan kaki, keluar cari motor sewa. Motor kat Krabi comel-comel kot...model takde kat Malaysia ke ape... tak pernah nampak pulak... Kami sewa Honda Scoopy dengan harga 200 baht untuk 1 hari... Tapi minyak motor pulak yang mahal... Seliter 4 ringgit lebih duit kita... Fuhhhh kami isi 50 baht, eh, kejap je dah stop... Hahaha tak rasa langsung..

Dengan Scoopy lah kami meronda sekeliling Aonang Beach.... Yang lawak tu, tak laju mane pun, habis pulas dah ni, tengok meter baru 30 km/ j.... Hahaha takat tu je lah laju yang boleh pun....

Mencarik makanan halal tak susah pun. Banyak stall-stall orang Muslim...
Dorang pun pandai nak tarik customer, dorang bagi salam, so kita tau la yang dia tu Muslim...
Tapi tengok gak.... Dalam pada ramai tu, ade jugak kawasan yang memang ada stall jual pork steak... Hehehe

Kami ade jumpe Malaysian kat sana. Dorang kata ade restoran melayu. Boleh berbahasa melayu-kelantan... Kat tempat agak ceruk jugak la... Yang tu memang kami tak jumpe. Tak carik pun....

Untuk hari pertama, memang kami meronda dengan Scoopy saja. Pada pandangan kami, manusia adalah terlalu ramai... Sepanjang-panjang Aonang Beach tu, penuh dengan manusia...
Hahaha dah nama pun tempat pelancongan kan... Takkan sunyi sepi pulak kan... Hahaha

----------------------------------------------------------

Hari kedua, kami ber-island hopping.
Yang ni aktiviti wajib kalau melancong ke Krabi kot. Banyak package-package dorang sediakan. Tinggal kita la nak pilih package yang mane, company ape, bot ape, nak speed boat atau pun longtail boat... Island ape yang kita nak...

Tapi, aktiviti ni sume program 1 hari... Dari pagi sampai petang. Kebanyakkannye makanan sume di sediakan...
Kami pilih package ke Phi Phi Island. Harga dalam 1200 baht sorang. Itu harga paling murah kami dapat..

Package kami, dia bawak kami ke 4 pulau.
Bamboo Island, Phi Phi Island, Maya Bay dan Monkey Island.
Pastu boleh 3 kali berhenti snorkelling.

Best. Tour guide kami pun kelakar...

"My name is Haaaa Saaaaan. H A S U N. Hasan not Hasun.... "

Baru dia kenalkan diri je, orang dah sengeh dah.. Banyak cakap. Membebel je dia...

"Please check your family, friends, your darling and your baby. Don't forget anything here. We not have enough gasoline to go back,"
Tiap kali berhenti, tu la ayat si Hasun tu. Kami dah naik hafal dah... Kelakar tengok gelagat dia.
Lalok semacam je. Bile kita senyum tengok dia hisap rokok, dia boleh kata ape tau... "Just tobacco, you want to try?"
Dia boleh offer pulak... Hehehe
Tapi lepas tu dia ok je. Semua orang dalam boat pun happy kot...

Bagi kami, pantai-pantai dan pulau-pulau dorang ni memang cantik-cantik. Airnya jernih.. Bersih. Memang berbaloi nak cuci mata... Hehehe

Tapi sayang, I tak pandai berenangggg... I is jealous dengan encik suamiiii...

Dalam trip ni la kami jumpe satu couple Malaysian ni. Ok la jugak ade kawan nak borak cakap melayu... Hahaha

-----------------------------------------------------------

Hari ketiga, kami pilih ber-island hopping lagi.... Kali ni kami pilih package Hong Island dengan longtail boat. Separuh harga dari package yang naik speed boat.

Kebetulan betul, aktiviti kami agak boring. Dapat pulak tour guide macam kayu... Kaku je... Tak mesra alam betul... Cuaca pulak mendung, air nak surut... Banyak tempat dorang skip, tak boleh nak snorkelling...

Trip ni tak ramai. Ada 8 couples and 3 kids je.

Eh, tapi tour guide tu cerita, kat Hong Island ni, kalau ada rezeki boleh jumpa biawak Komodo. Tapi so far, Komodo tu tak makan orang lagi la katanye...
Giloss... Dengar nama Komodo je dah ngeri. Idok le heh!
Hahaha 

Ada satu couple tau dari England. Dorang dah second time pergi Krabi. Very romantic couple. Dah tua pun. Dia tunjuk kat kitorang driving licence dia, dia keje bawak truck. Dia lahir tahun 1939.
Iskk kagum betul... Sihat lagi... Boleh travel sama-sama suami isteri... 
Dua kali kami terserempak dengan couple ni, boleh nampak la betapa dorang love each other, saling berpegangan tangan... Dan mendoakan kami  yang baik-baik pulak tu....
Hurmmm harap-harap, begini la kami tua-tua sok.... Kalau panjang umur la... Hehehe

-----------------------------------------------------------

Last day kami, bangun awal sebab flight awal.. Tak sabar nak jemput baby Amani.. Rindu...
Hehehe

Driver taxi tu best. Muslim. Baik orangnya. Dia bawak kami pergi pasar borong untuk breakfast.Ternyata lebih murah.. Kalau tak mengingatkan nak balik naik flight, mau beli makanan-makanan kat situ. Tengok memang sedap-sedap dan dorang memang muslim. 

Pakkal la subuh-subuh gitu kan... Nak makan pun takut sakit perut pulak. Kalau tak, mau jugak rasa nasik dia... Hehehe
Tapi sepanjang kami kat sini, air dorang memang manis-manis.... Boleh potong kaki..

Dah breakfast, dah pusing-pusing pasar, driver tu pun hantar kami ke airport. 
Dan alhamdulillah, sume ok, 



Nota kaki : Sedih. Sekeping ni je gambar yang terselamat. Itu pun sebab En. Hasyim simpan kat IG. Tapi tak pe, skang dia dah pandai guna Dropbox... Hehehe

Wednesday, May 22, 2013

Drama betul.

Kat kfc ni.

Ada sekumpulan remaja..

"Woi... Jangan bahagia boleh tak?"

Eh. Apesal pulak la tetiba ni kan... Pandang kumpulan remaja meja sebelah. Oh, perempuan berambut pendek yang menjerit rupanye...

"Ade rokok?"

Ah. Lantaklah. Budak-budak ni tak sekolah kot.

Pintu kfc terbukak. Sekumpulan remaja masuk. Join group budak remaja rambut pendek tadi.

"Woi, pompuan! Bla bla bla bla...." Budak remaja rambut pendek tu membebel.

"Macam la ko tu bukan pompuan..."

O... Perempuan rupanye..

Tiba-tiba..

"Arrrgggghhh"
"Kenapa kau buat aku macam ni, ha!"
"Aku sayang ko selama ni, ini yang ko balas kat aku!"

Budak rambut pendek tu hempas handphone dia ke lantai. Pastu dia keluar.

Kawan dia kutip handphone, tekap handphone kat telinga, boleh pulak tolong sambung cakap...

"Kenapa kau tinggalkan dia. Dia kata dia nak balik duit dia."
"Habis, prepaid tu bukan duit?"

Budak rambut pendek tu masuk.

Handphone beralih tangan.

"Aku nak balik ape yang aku bagi kat kau!"
"Aku bukan nak mengungkit. Tapi ini balasan yang aku dapat...."
"Kerana kau lah, aku kena buang kerja!"

Prakkk

Tengok-tengok, laaaa handphone dia kena campak ke lantai lagi sekali. Berderai.

"Aku akan buat dia tak boleh tinggalkan aku!"

Fuhhhh. Ngerinye.

Tak senyap kat situ je, dia pandang customers sekeliling... Tanpa segan silu, dengan suara kuat bagi seantero alam dengar...

"Woi, jangan bahagia boleh tak?"

Saiko rasenye budak ni. Takut.


Nota kaki: dan di saat keluar dari kfc tadi, budak tu masih dalam group remaja tu. Tak de rasa bersalah langsung sebab buat bising.

Friday, May 3, 2013

Amani, 5 bulan...

Pejam celik, pejam celik, Amani dah 5 bulan dah...
Kejap lagi dah boleh makan dah...
Best! Best! Tak sabar nak buat bubur untuk dia...
Hehehe...

So far, skang dia dah meniarap dah, tapi tak ke depan pun.. Angkat-angkat bontot, lama-lama ke belakang...
Tapi perangai dia sama macam Abang Aiman suka tengok tv...
Leka... Senyappppp je..

K lah. Takde ape nak cakap pun. Babai..

Monday, April 29, 2013

Ini bukan demam gwiyomi...

Sekarang ni adalah gile tengok reality tv show kat tvN. Kalau unifi, channel 601.
Haha tak cukup tengok kat tv,sambung tengok kat YouTube.
Sawan betul tengok budak-budak Korea ni muka comel-comel. Budak pompuan Korea la ni... Sweet sweet je sume...
Hahaha perasan nak diri muda remaja ke ape, oh tidak. Suka sebab program dorang macam best pastu macam surprise je...
Tu yang romantic tuuu...

Mula-mula tertengok 'The romantic in Turkey'...
Pastu rasa macam bestnye Istanbul, Turki....

Dah habis season tu, layan pulak 'The romantic and idol' pulak...
And now dah start yang season 2 pulak..

Emmm... Tak jadik keje betul... Hehehe
Eh, tapi masa bujang-bujang dulu, rajin layan 'Average Joe' ngan 'The Bachelor'... (Betul ke tu tajuk dia tapi lebih kurang gitu la...)










Tuesday, March 26, 2013

Pic KK ~ Labuan

Nota kepala : Memblog guna iPad macam payah je. Gambar sume duduk bawah. Ke memang kita ni yang tak pandai..


Pic 1: Bas dari KK town ke jeti Menumbok.

Pic 2 : Speed boat dari jeti Menumbok.

Pic 3 : Terminal Feri Labuan.

Pic 4 : Shipyard... Dan saudagar kapal... Hehehe

Pic 5 : Sunset at 5.30 pm...

Pic 6 : Aiman breakfast...

Pic 7 : Thaqif jugakkkk

Pic 8 : Bilik hotel kami di Waterfront Labuan

Pic 9 : Kampung Patau-Patau.... Labuan

Pic 10 : Wet butter crab. Nyum nyum.... Sangat recommended ini menu... Di Medan selera Anjung Ketam. Terasa-rasa betapa sedapnye...

Pic 11 : Close up skittttt

Pic 12 : Feri express dari Labuan ke Jesselton Point, KK

Pic 13 : Speed boat tu la yang kami naik masa mula-mula datang Labuan. Boleh nampak ke rupa dia? Hehehe ambik dari dalam feri. Tu yang gambar sayup-sayup je tu...

Pic 14 : Jesselton Point dari dalam feri...

----------------------------------

Payahkan..... Apesal la picture-picture ni sume dok bawah ni...
Hadoiiii
Seadanyelah ye... Hehehe

Eh, tapi baru perasan. Mana pic kat KK ni....