Tuesday, October 16, 2012

Tragedi sungguh! Di pasar malam Brinchang, Cameron Highland

Kami berroad trip, dari KL ke Penang, masuk pulau keluar pulau, langsung ke Perlis untuk makan malam di Kuala Perlis, patah balik ke Penang semula.
Esoknye, pekena nasik kandar di Penang, terus ke Taiping, makan durian pulak. Makan durian kat rumah opismate kitorang punye adik. Adik dia cikgu kat Taiping. Makan sampai tak kenal ape itu durian la... hahaha itu tipu... Dah kenyang, mencari hotel kat pekan Taiping.
Kat Taiping, sempat la kami meronda-ronda masuk Night Safari Zoo Taiping, makan di Doli restoran yang kononnye femes tu...

Esoknye, terus ke Cameron Highland.
Di sini la tragedi terjadi.
Kami ke pasar malam Brinchang. nak cari kudap-kudapan sebelum makan malam. Seronok. Tengok makanan pelik-pelik.... Sayur-sayur kat pasar ni murah gile. Kobis biasa yang besar macam kepala orang dewasa tu, baru 2 ringgit. Kalau kat sini, siap potong 4 lagi...

Pasar malam tu. Gambar sebelum kejadian.

Hahaha... sebenarnye, kami leka nak membeli makanan goreng-goreng ni la. Pergi ramai, si Thaqif, adik kami dukung. Yang Aiman pulak, berjalan sendiri ikut suka dia. Kejap pegang tangan embaah dia, kejap dengan ayah dia. Tapi entah macamane nak jadik kan....dalam pada kami leka tengok kakak-kakak ni menggoreng, dah membeli, sedar-sedar....
Aiman mane?
eh, tadi ade...
Aiman... Aiman...
Ah sudah! mane anak akuuuuuu

Jantung berhenti berdegup
otak tak berfungsi... lost...
lutut lemah... rasa tak larat nak lari...
Ya Allah... mane anak aku... dah la kat tempat orang ni....

Kami panik...
masing-masing melolong panggil Aiman..
mata memang carik budak berbaju merah....
tengok-tengok ade dalam ramai-ramai orang yang lalu lalang tu,
sah kompem tu anak aku...
terus lari kat dia... peluk dia...
hilang rasa nak marah dia sebab merayap sorang-sorang..

Rupe-rupanye, dia tersalah emak. Dia pun sebenarnye, tengah mencari kitorang.
Hai kau bang.... kau buat mak kau ni sakit jantung tau. tau tak?

Pengajaran buat kami dan buat Aiman jugak sebenarnye... hehehe kalau ingat-ingat balik, hai... seriau di buatnye... kelakarpun ade...
Lepas pada tu, memang Aiman pun tak pernah lepas tangan kitorang. siap cakap lagi, pegang la tangan abang kuat-kuat.... ha.. tau takut...



Wednesday, October 10, 2012

Fraser's Hill


Cerita ni agak basi. Cuti sekolah bukan Jun hari tu kalau tak salah.
hehehe baru skang nak cerita kan...
Kami ke Fraser's Hill, melalui jalan Rawang kemudian tembus ke Kuala Kubu Bharu.
Best kalau cycling kot.... Tapi kami naik kereta, ape yang mencabarnye pon kan. Haaa dah tu ibu duduk sebelah, orang yang memandu la kot rasa advanture nak drive naik atas bukit... itupon, kalau bawak kete manual, kalau auto, sama la kot... biasa je...
Tapi memang ramai gila group-group yang berbasikal naik Fraser's Hill ni. Dorang parking kereta dekat empangan air kat Kuala Kubu, pastu berbasikal ramai-ramai....
Huh!!! kalau ibu ni, mau tercabut kaki nak berkayuh sampai atas...


Ape yang best?
Takde ape kot....
Hahaha... kalau nak berjungle trekking, memang Fraser's Hill tempatnye..
Nak kata sejuk, biasa je la...
Hahaha kalau angin tiup tu sejuk la kot....


Fraser's Hill Golf Club.

Horse ride. Satu kepala 5 ringgit. Kalau berdua macam Aiman ni, 8 ringgit. Alahai... 1 round je, Itupun 5 minit kot. Hehe jadik la buat rasa...

Kami pusing-pusing, separuh hari dah habis. Tapi orang ramai. Tak tau la dorang buat aktiviti ape. Heeee
Apesal kami boring pun tak tau la... Hahahaa


Esoknye, langsung ke Genting.
Dah 2, 3 kali pergi, jadik takde la rasa nak main ke ape...


Aiman. Posing dengan kete idaman. Iyo lah tu...

Ape nak cite lagi ekkkk....
tak de kot.
dah lah.
heheeee