Thursday, February 2, 2012

Tiara Beach Resort, Port Dickson


kitorang tak plan pun nak pergi sebenarnye. tapi macam dah janji pulak dengan aiman nak bawak dia main-main air... duit tak banyak pun nak bercuti-cuti ni.... pergi dekat-dekat aje sudahlah... plan dalam kepala ni...
si bapak pun memikir-mikir la nak ke mane...
si emak pun siap-siapkan anak...
keluar la kitorang dari rumah pagi-pagi gitu..
main terjah je, sampai la ke tiara ni...
actually, ni bukan first time pun... dah pernah pun pegi dulu...

tapi kalau ingat ingat balik, nasib baik la tak terbesalinkan aiman kat tiara ni dulu tau.. time tu, company buat family day. memang tau dah kite ni memang nak tunggu hari bersalin dah. tapi due date lagi seminggu, sakit-sakit pun memang tak ade. berani la pergi ni kan.. tapi dalam berani-berani tu, bawak jugak buku merah dengan bakul emergency tu. hehehe manela tau kan... orang mandi manda kita tengok je la kan. dah tau mak buyong, duduk je la tengok gelagat orang..
tapi dah nama pun nasib baik kan. family day 2 hari 1 malam. balik je dari tiara, esoknye je...dah mula ade tanda-tanda nak bersalin. esok tu jugak pergi hospital. terus bersalin malam tu.. kalau tak, anak angkat tiara la aiman. hahaha

kitorang sampai pukul 12. staff reception tu bagi masuk awal. orang tak de katenye. tiara ni kosong, so boleh, takyah tunggu pukul 2. hehehe.. ok la tu..
pukul 2.30 je, menggelupur budak-budak ni nak main air... tak tau panas agaknye dorangni kan... layan la jugak... terbakar kulit masing-masing.

panas-panas, ingat nak minum la air sedap-sedap sikit kan. tengok-tengok ice pun takde. gile ape minum air panas tengahari macam tu...


tak nak kecewa, makan la ice-cream. alahai... sadis betul cafe dorang ni...

mandi manda memang tak dinafikan. tiara ni memang best. pool dorang besar. orang tak ramai. tapi tak tau la kalau weekend kan... bab mandi, puas la kalau nak buat macam mak bapak kita punya tempat kan... hehehe dorang pun tak kacau. lantak korang la nak mandi camne pun ade dia kesah...
jadik, aktiviti mandi manda adalah sangat memuaskan hati... hehehe

tak nak mandi, foot massage pun boleh. rm35 setengah jam kalau tak salah. kalau fish spa tu murah skit. rm15 kot.


kosong kan. tak de orang langsung. hehehe


hehehe ni yang syok ni. bukan budak-budak yang seronok, mak budak pulak yang hover... sebab tak de orang, tak de la malu sangat. hehehe


adik, tertido akhirnye...

tapi, malam di Pd ni, memang mati kutu. dok pusing-pusing la mencari kedai makan. dok pikir la, agaknye orang Pd ni, sume makan kat rumah kot kan. hehehe
rezeki jugak akhirnye, jumpe kedai nasik kukus ayam panggang. boleh la daripada tak ade. hahahaa
nasib baikkkkk sedapppp


tak puas hati, ronda-ronda lagi, yang paling menarik pun, Bangi Kopitiam ngan Sate Hj Samuri. kitorang pun lepak la kejap.


sunburn kan muka mamat nih...