Wednesday, January 25, 2012

adik...

adik ade air liur basi la dik...

abang aiman tak de. tido rumah wan dia semalam. cuti sekolah, ni la peluang dia... adik dia boring, mak dia la di bulinye.

bile tanye:
adik sayang sape?
ayahhhh
adik nak makan dengan sape?
ayah
adik nak tido dengan sape?
ayah
lagi sekali, adik sayang sape? 
ayah hahaha
asyik ayahhhh je. ok lah ok lah... (jeles... merajuklah)


bile kite ajar dia:
ikut dik, aaaa yahhhhh
ayah
aaaa bangggg
babang
emmm bah
emmbah
iii bu
hehehe ammma
iiii buuuu
amma
adik dengki la... (terus merajuk lagi... hahaha)

adik memang. nak dengki orang no 1.
hurmmm rindu dia.

Tuesday, January 17, 2012

mandi hujan








bermain dengan ayah ku rasa bertuah,
pulang sebelum hujan,
ibu kata saya ada kawan,
bernama scott's emulsion.

bersamamu kawan badan ku jadi,
sihat dan kuat,
.................................................

eh. ni lagu iklan ni. hehehe

Monday, January 9, 2012

aiman : berkhatan

hehehe...
lama dah tak update blog kan...
mane taknye, dari bulan 10 tahun lepas sampai la awal tahun ni... rasa cam busy je... tapi ntah ape yang busynye pun tak tau la.. hehehe
ditambah pulak dengan kehadiran maid dalam family kitorang... yang memang tak disangka-sangka... rasa macam... letih pulak... hahahaha bukan ade maid boleh goyang kaki ke? hahahaha

ye lah, dari bulan 10 hari tu dengan adik kitorang yang nak menikahnye, pastu majlis sandingnye, membawa ke majlis menghantar pengantinnye... memang berturut-turut...
tapi, biasa yang busy, makpaknye kan... hehehe ape kes pulak kakak yang tak boleh update blog kan... hehehe alasan... hehehe cakap je lah ko yang malas kan senang...

eh. kata aiman berkhatan... mano pulak cerita nye kan...
introduction kemain panjang pulak...

alhamdulillah. aiman anak yang ok. menjaga dia, senang sangat. nak berkhatan ni pun memang dia yang nak. senang la ibu ayah dia tak payah nak pujuk-pujuk. memang dia yang mintak nak berkhatan umur dia 5 tahun, 25 hb 12 katenye...
ayah call klinik tu, booking dapat pulak 25 hb... memang rezeki dia lah tu..

ayah cerita :
masa dia nak masuk bilik kat klinik tu, dia ok je. elok main game hp ayahnye.
doktor siap tanye, "betul ke ni bang dia nak bersunat ni."
"yelah... dia lah..." "kecik lagi ni bang..." "sunat je lah. dia yang nak. kang elok-elok nak kang, terus dia taknak..."
hahaha. mula-mula bius tu, dia terkejut. siap sound lagi  "eh. sakitlah"
muka menten. steady terus main game lagi. elok doktor tu laserkan dia, ade bau hangit-hangit... dia pulak pi tengok...
ha kau. terus meraung...
hehehe nasib baik ibu tak tengok. kalau tak, ibu pulak yang melalak. ibukan over. hehehe
itupun, ibu kat umah ni, hati tak tenang. tak selera nak breakfast.

ni petua tau. orang jawa punya petua. kalau anak kita berkhatan, mak kat umah ni, rendam kaki dalam air. biar sejuk katanye. hehehe... entahlah... kurang sakit ke ape ke, tak tau la pulak...

bila ayah call je, " abang dah selamat dah. nak balik ni." ayat pertama tanye, dia nangis tak? hahaha
padahal, ibu dia yang nangis kat umah. hahaha lawak.
sampai je aiman kat rumah, settlekan tempat istirehat dia, baru perasan perut lapar. tangan menggigil-gigil tahan lapar... psikologi betul.

pengantin selepas 3 hari. masih berkain. tapi tak gantung dah. main ps2 24 jam. hadiah dia la sebab berkhatan dah...

berpantang pun dia senang. hari ke4 dah pakai seluar, asyik tanye je dah boleh makan telur ke belum. mane taknye, telur tu febret dia...

selepas seminggu, hah tu dia... naik basikal dah... kite yang risau, dia relax je...

nota kaki : aiman dah masuk jawi... lega rasanye... 1 task dah selesai.