Saturday, September 17, 2011

birthday celebration at TGI Friday

aiman dah 5 tahun, 12 september hari tu...
dia dah sekolah...
jadik, dia dah tau bile tiba birthday dia...

dia menghitung hari bile tiba hari-nye...



 tak buat ape pun, tapi layankan la jugak... nak hadiah, belikan la jugak...

 bawak dia makan kat TGI Friday, Alamanda. (satu-satunye, TGI Friday yang 'bersih'... staff dia kata la...)

kitorang laki bini makan steak... (mahal gak la...pengsan tengok harga dia. hehehe tapi sebab sedap, order gak.)

kids punye ni free... kitorang pilih spegeti untuk abang and fish and chip untuk adik...

adik ni lasak... makan buat macam kedai sendiri... kehulur kehilir... pening mak bapak dia nak layan...

happy la kan mamat tu kan... mana tak, hari-hari kena marah... balik sekolah, kalau tak buat perangai tak sah... ade je yang nak menaikkan darah bapak dia kan... seesekali bapak dia layankan kerenah dia, dia suka la...


staff situ nyanyikan aiman lagu birthday...
malu la kawan tu kan... segan.. senyum pun muka keras je... hehehe

 makcik aiman ade sekali, dia datang Alamanda...





 dah kenyang, kitorang belanja dia tengok wayang pulak... movie pilihan dia. cars..


untuk thaqif, ni first time dia tengok wayang... dan dia memang best.. tak macam-macam hal...

apepun, semoga aiman, dipanjangkan umur dan dikurniakan rezeki yang melimpah ruah... semoga aiman menjadi anak yang soleh dan mendengar kata orang tua... diberikan kesihatan yang baik...
we love you sayang...

Friday, September 9, 2011

koleksi ramadhan...

biasa la...
cerita dah basi... orang dah masuk syawal... cerita la pasal raya.. rumah terbuka ke...

tapi saja nak tunjuk koleksi gambar ramadhan tahun ni... tapi bukan gambar juadah berbuka puasa yang sedap-sedap pon... hehehe ni koleksi gambar thaqif yang sebok nak berbuka sama time kitorang tengah berbuka...
 mamat ni memang nak makan sendiri. tak suka orang suap dia.  tu yang comot tu.. baju dia kotor gile. tu yang tak berbaju tu... kalau kite pakaikan napkin, dia tak nak... abis dibuangnye..

 nampak cam sedap je. hehehe dia memang suka pasta yang spiral ni.. hahaha... mak dia je tak pandai masak...

 hahaha betul-betul ho liao....

ni gambar dia makan sup. letak soon skit. memang dia punye febret.

 ni berbuka makan nasik...mula-mula nampak la bersih...

 hehehe thaqif berbuka kat luar. dapat air, muka happy je... kalah muka orang puasa...
ooo suka gambar ni tau... kitorang kalau tengok dia makan kat rumah ni, kitorang pun naik terliur tau. budak kecik ni memang... 

last sekali, boh la gambar abang dia sekeping. kesian dia... asyik cite adik je kan...


k la korang... rasanye masih belum terlambat nak ucapkan :

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN.
and happy weekend...