Tuesday, July 12, 2011

hello everybody....

hehehe..

chewah... baget cam artis lak. cam ramai lak yang baca blog ni kan. hehehe biasa la... ss ~ syok sendiri.

alkisah tersebut lah kisah, sang kancil dan buaya, blog ni memang dah lama sunyi sepi. dan entah kenapa, malam ni lak rasa cam nak start merapu. oh, sebab anak-anak tido awal, ataupun sebab mood adalah baik atau, idea adalah mencurah-curah, atau sebab boring, atau sebab takde cite best kat tv nak tengok atau sebab rumah ni sunyi suami dok senyap layan cite mancing secara marathon atau kesemua sebab-sebab diatas.

eh, sebenarnye kan, takde benda pun nak cerita. hidup kami bergerak macam biasa. tiada yang luar biasa melainkan yang biasa-biasa je. biasa yang betul-betul biasa. hehehe

berblogwalking tadi. seronok oh tengok orang berholiday sana, travel sini, berjalan sana, makan angin sini...
wah..... manyak syok oooo
tapi fulus pun kena banyak tu. kalau macam kitorang ni, kena menabung dulu la...
kalau tak, menggigil nak tunggu gaji bulan depan. hehehe

bercerita pasal pergi bercuti ni, teringat bile berborak-borak ngan aiman hari tu. dah lama la jugak...

ibu, ayah dah kaya ke?
kenape?
dah kaya kita boleh tido hotel... abang iman suka tido hotel.
pulakkk.....
tapi abang iman suka hotel yang ade kolam...
hehehe rumah kite kan hotel....
hahaha hotel 47....

47 tu no umah kitorang... hehhehe
hahaha pandaikan budak-budak skang.. bukan main demand lagi. nak hotel ade kolam. sabo je lah.

teringat masa kecik-kecik dok kat kampung dulu. agak-agak boring tido kat umah, ambik kain baju siap pergi belakang umah. buat pondok sendiri. ambik ranting-ranting pokok koko, buat tiang umah... siap bawak lari bapak punye hammer ngan paku. hahaha tapi tak siap pon. dapat pacak tiang empat penjuru, dinding sekerat, bumbung tak pasang lagi, rumah dah roboh. hahaha itupun dah seharian bertukang...

dah petang, kena jerit suruh balik baru balik. pastu kena bantai sebab badan dah bau katak. hahahaha tu tak serik tu... hahaha ntahpapentah....

eh, thaqif nangis nak susu lah. ok lah.
nanti lah sambung bile rajin. tapi tak tau bile. hehehe
cau.