Thursday, April 21, 2011

aiman...


aiman n chicken pox...

comot je dak abang ni... hehehee
kesian dia kena makan berpantang...

mak dia pon kena pantang gak. hahahaha. seminggu dapur tak berasap.

Monday, April 11, 2011

thaqif yang nakal...

alhamdulillah. thaqif dah sihat sepenuhnye...
tapi... yang manjanye tetap ade. hehehe
bertambah nakal tuh...

ni muka dia masa dia melepek demam. badan dia panas. rupa-rupanye nak kena demam campak.
baik nih....

bila dah sihat ni, suara dia je la... keja asyik nak menggigit orang je..

muka nak menggigit. selagi tak dapat tu, selagi tu la dia tak puas hati.

tengok bile dah dapat, muka bukan main senyum lagi. gelak besar lagi tu. gerammm je...

punya lah dengki kat abang dia. elok abang dia tengah tido, dia datang, dia gigit abang dia. bengang je abang dia. abang dia kan baik hati... paling kuat pon.. " adik.. ape ni... jangan la gigit abang.." hehehe

makan tak sopan tu. kite turunkan kaki ke bawah elok je, kejap kang kaki dah naik atas...

muka nak carik gaduh je...

hehehe... sekali ngap je. nampak la gigi dia yang suka gigit orang tu. abis kitorang sume lebam-lebam...
risau gak.. jangan dia gigit anak orang kat umah pengasuh sudah...



nota kaki : orang tua-tua kata, masa mengandung jangan makan buah ke, ayam ke, gigit terus tanpa potong pakai pisau. atau cuit pakai tangan... nanti anak kuat menggigit....hehehe
iye ke? betul ke? ke kebetulan...
betul kot ha... hahahaha sebab ingat dulu, ibu makan jagung main zasss je terus... ;p

Friday, April 8, 2011


anak-anak @ aquaria, KLCC

hehehe dan tiket masuk adalah ditaja oleh sepupu ayah, encik mizi. hehehe

orang dah lama pegi dah... kitorang baru nak tengok. hehehe ketinggalan kannn

Wednesday, April 6, 2011

just blabbing...

haih...
fobia betul dengan orang-orang yang join MLM... insurans... atau unit trust ni...
kalau boleh, tak mau terserempak ngan dorang ni... tak mau jumpe ngan dorang ni.. tak nak bercakap ngan dorang ni...

dorang OK, kalauuu sensitif terhadap persekitaran dorang...
ni nak jual product dorang main belasah je...
heran betul.
tak sensitif langsung. kadang-kadang macam nak paksa-paksa pulak...
hangin je...

ade la sorang minah ni, nak jual insurans...
bila kite cakap kita tak nak, dia dok bebel panjang lebar cakap insurans dia bagus... cover itu, cover ini...
bile kita cakap kita dah ade, dia tanya pulak kita buat insuran tu kat mane ngan sapa...
bile kita dah fed up dah tak nak gak, nak tinggi suara la jugak, dia tetap tak makan saman tu...
tak habis kat situ, dia suruh kita apply creadit card pulak.
wah wah wah...

tak payah jauh la...
one of my family kitorang jugak...
masa tu tengah hangat-hangat jual product kesihatan la...
datang melawat umah kitorang. ingatkan nak datang melawat suami yang tengah demam. rupa-rupanya datang bawak catalog... cerita la yang product tu bagus... pung pang pung pang nak buat demo pulak... suami yang demam ni layankan la jugak... dia lelaki, nak buat demo kat lelaki la jugak kan... suami la jugak yang kena... dalam demam-demam tu layan la jugak. dia suruh angkat badan dia lah... pijak tangan dia lah... memang haru suami malam tu...
tak kesian langsung kat orang sakit.
yang kelakar tu, siap bawak catalog bmw tu... konon, boleh cepat naik, cepat kaya.
takde de....

last 3 weeks kot lagi kelakar.
jumpe member sekolah lama ni. konon jumpe nak diskas pasal nak buat reunion sekolah la ni. la... rupa-rupanye, dia datang bawak catalog pulak. nak jual product jugak.
bukak catalog, cerita punye cerita, selak page by page, sampailah masuk bab food supliment... macam vitamin, zat besi gitu la...
siap tanye..

hawa, ade makan supliment pape tak?
hehehe tak de la...
eh, patut la ko nampak tua...
kurang asam betul... hehehe ala, anak dah dua... biasa la...
eh tak... betul ni, aku tak tipu. muka ko memang nampak tua. ade kedut-kedut... bla bla bla

e ewah....
dan-dan pulak nampak tua ye sebab dia nak jual product dia.
kot ye pon, kan first time jumpe setelah lebih beberape tahun tak jumpe member, takkan la terus nak buat sells pulak.. tanye la khabar dulu... bagi la kite ni serasi skit...
tak pun, carik la tektik lain nak jual.. takkan la sampai nak kata customer tua pulak. haiiyooo... tak paham betul la...

teringat la..
penah la dulu masa bujang-bujang. ikut member pegi dinner MLM ni. dorang punye semangat...
wahhh macam naik hantu. ngeri.

sapa mau pakai keta mewah???
saya!!!
sapa mau rumah besar???
saya!!!
sapa mau pergi menunaikan haji??
saya!!!
sapa mau kaya???
saya!!!
tepukk untuk diri sendiri...
yeahhhhhh....

ha kau. terus tak pegi dah. cukup la sekali. serik. hahaha