Friday, February 25, 2011

alahai...

alahai kau @##$%^&*!!! (company line telepon)

mane tak geram.
before this, kalau bil telefon kitorang mahal pon, tak de la sampai macam ni kan. cuma kadang tu hairan gak. kata call out 3o sen, tapi bile kitorang kira balik... aik... 45 sen...
hairan....
yang kelakar tu..
principal ngan supplement line pon kena charge sama gak.

kitorang malas nak berkira sangat. cukup bulan bayar...

tapi...
nak jadikkan cite. lepas ayah hilang phone tu, dia beli phone baru. hari yang dia beli tu, kitorang pi kaunter bayar bil dulu. siap cakap lagi kat officer tu, bayar sume bil kitorang. then, officer tu cakap, ok. bill sekian-sekian, baki bill dah kosong dah...

dan semalam...
tetiba kitorang nak call out tak bleh...
suara pompuan pulak yang jawap.
tak ke pelik tu...
dalam masa 2 minggu, bill dah maximum kan...
haiyoh....
pengsan...

yang kelakar tu, balik dari keje tu...
mengadu kat ayah...

ayah, iphone awak la ni buat hal....

hahaha gile la. kite baru bayar bil... bla..bla... bla...

iphone...iphone... nama tipon canggih... kuat pakai duit...

hahaha... awak cakap kat saya.. sapa nak beli iphone. saya nak jual. 2 ribu...

hahahaa eh. dan dan tu nak jual. hahahaha




Acc. No.: XXXXXXXXXX


  • 6XXXXXXXXX : RM 285.53
    (as of 25/02/2011 4AM)
  • 6XXXXXXXXX : RM 29.82
    (as of 25/02/2011 4AM)


Total: RM 315.35

sengal tul.
i pakai 30 hengget je tau.

nota kaki : nampak gaya, kitorang pakai prepaid balik la jawapnye. tokeh, kasi topup @#$%^&* 30...

Tuesday, February 22, 2011

movie : hachiko a dog story

~~ pic : google~~

last week layan movie ni kat astro. kat HBO.

sedih gile. dah lama tak tengok movie yang betul-betul buat kite menangis. tapi cite ni betul-betul sedih sampai menangis sedu-sedu la. hahaha gile betul.

serius. kena tengok.
anjing ni nama hachi. setia o anjing ni kat tuan dia. 9 tahun dia tunggu tuan dia. oooo manyak sedih ooo

kalau ayah kate, cite hindustan tajuk 'mann' yang amir khan berlakon tu sedih... bagi ibu takkkk
cite ni la lagiiii sedih...

tunggu gak bile lagi astro nak ulang cite ni. nak tengok lagi....
ke sebenarnye nak tengok richard gere. hehehe

thaqif hari ini..

biasa la. orang ade anak, nak cite pasal anak je kan... hehehe tapi betul.. bukan nak bangga macam ko sorang je ade anak. bukan camtu. tapi dah takde benda lain nak cite dah... lagipon waktu anak-anak baby ni la perkembangan dia kite nampak step by step... rasa macam tak nak miss moment-moment masa dia baby tu...

rasa macam seronok bile kite dapat share ngan orang... seronok bile kite dapat tengok dia membesar depan mata kita sendiri. tak kisah la anak pertama ke kedua ke atau ketiga ke, rasanye tetap sama... nak tengok, nak tengok, nak tengok... tak puas-puas hehehe pastu rasa cam peluk masa baby ni la cam best sangat... pastu bile anak dah besar, dah sekolah... kite nak peluk pon dia tak nak. malu katenye... nak-nak pulak anak bujang... malu nanti kawan nampak kate dorang anak mak.. hehehe

dah la. cite pasal thaqif la ek...

hehehe
alhamdulillah thaqif dah tumbuh gigi dah. seketul gigi kapak atas, seketul lagi gigi bawah.. tu minggu lepas. tapi semalam tengok-tengok seketul lagi gigi kapak dia dah nak keluar dah.

rambut dia dah panjang. ingat nak potong tapi takkkk terpotong-potong... ingat nak botak kan aje..

dia dah berdiri dah. pastu dapat la setapak dua langkah ke depan. pastu duduk. pastu tawaf satu rumah. jumpe benda-benda halus atas lantai sume di kutipnye masuk mulut. tu je la keje dia. manja boleh tahan. stok kalau merajuk tu, dia sembam je muka dia atas lantai. tu yang lebam je dahi dia..

gerammmm. terus rindu kat dia. :(
heehehe tak sabar nak balik umah.

Monday, February 21, 2011

Melaka : Dataran Pahlawan

cuti maulidur rasul yang lalu, kitorang satu family balik kampung di johol, negeri sembilan. balik melawat datuk kitorang yang masuk hospital 8 hari sebab demam panas.

balik dari kampung, bergerak la kitorang ke melaka. hehe tak plan pon... hehehe banyak tempat makan-makan yang best kat melaka ni yang memang rindu nak makan... tapi sebab kitorang sampai pon dah petang, tak kemana pon. singgah dataran pahlawan je lah.

aiman ni pon macam-macam hal. mengada-ngada kejap-kejap nak menangis takde sebab. hiiii buat mak dia berangin je...
dengan thaqif yang berak sampai tembus ke seluar dia la... sampai dengan mak-mak dia sekali busuk. tak pasal-pasal dapat baju baru. hehehe
hiii sabo je lah budak-budak ni.

takde cite ape yang menarik pon. shopping je best. hehehe banyak butik kan...

kat dataran pahlawan la ni.

ni la budak macam-macam hal ni. dapat la sedas dua cubitan dari mak dia... hehe


dah la. ni aiman ni ganggu la mak dia ni nak menaip. dok berzikir kat telinga ni dia nak tulis klcc.. rimas...
dah.

Monday, February 7, 2011

handphone

handphone ayah hilang... bukan hilang sebenarnye, tapi lupe letak. boleh??
dia malas nak charge bateri handphone dia, jadik bile lupa letak, memang susah la nak carik.. nak call pon tak boleh.
dia memang selalu gitu tau... selalunye aiman yang tukang chargekan handphone dia tu. kebetulan pulak masa hilang tu, handphone dia dah memang off dah. dia borak ngan kawan dia sampai bateri flat dah.. pastu main campak je...

sudahnye habis 1 rumah kecoh carik handphone dia. sabo je la... siap carik merata sampai bawah katil, belakang tv bagai...

dia tak risau pon...
tak sampai sejam carik, boleh cakap lagi...

nak beli iphone4 ke blackberry ye...

chittt!! tak aci!!
awak carik tipon awak sampai jumpe... tak sayang saya belikan ye...
tapi kalau nak beli baru belikan saya punye sekali. hehehe

Friday, February 4, 2011

rumah terbakar panggil bomba... bomba datang berlumba-lumba...

fuhhhh!!!
tak pernah update blog awal pagi macam ni...

tak boleh tido...

cite dia gini...
tadi... kitorang lepak tengok tv kat hall. thaqif dah tido dah. ayah ngan aiman main game kat lappy depan tv jugak.
cakap kat ayah... sape la yang masak nasik hangit malam-malam ni...
ayah buat tak tau je... layan game.

ibu dah terlelap. tv tengok ibu pulak...

selang beberapa minit...
ayah pulak cakap... ibu... ade bau terbakar tak?
bini dia kompiden je cakap... haah ade bau nasik hangit dari tadi lagi..
hehehe
rupa-rupanye dia dah 2 3 kali cium laptop dia kot-kot berbau...

dalam pukul 3 gitu... ayah ajak naik tido dalam bilik...
tetiba rasa tak sedap hati campo pulak bau hangit terbakar yang kuat dari tadi, ibu tergerak nak intai belakang rumah dari tingkat atas.
tengok-tengok dapo umah jiran belakang umah terbakar. nampak cahaya api marak dari dalam dapo umah dia. menggigil terus....
panggil ayah cakap kat dia rumah terbakar...
dia pon bergegas lari... masing-masing panik...
hahaha... yang lawaknye... yang ibu ni punya la panik... sambil dukung anak ni sambil dok gesa ayah.. tepon bomba...tepon bomba...
apala salahnye ibu yang tepon sendiri kan... sengal betul...

yang ayah ni... terus carik baju... carik handphone... pergi lari umah jiran tu nak tolong....
yang kitorang 3 beranak ni ke hulu ke hilir tak tau nak buat ape...
bukak pintu tutup pintu sume tak kena...
call jiran sebelah rumah bagitau...
yang aiman pon comel gak.. ibu... aiman takut....
ala.. aiman doa je. mudah-mudahan selamat... jawapan senang mak yang tengah kalut...
'ya allah, selamatkan lah umah kite...' oh so sweet... budak 5 tahun punye doa...
terkedu mak dia kejap. hehehe

dok tengok kat pintu belakang... api dah takde, nampak gelap je... kitorang 3 beranak pon tutup pintu tengok tv balik...

pukul 4.30 pagi tadi, baru ayah balik. baju dia hitam bau asap.
syukur semua selamat. baik tuan rumah dan jugak ahli-ahli penyelamat...

rupa-rupanye tong gas bocor. api menyambar dari dryer punye heater. alhamdulillah, nasib baik tong gas tu tak meletop. ngeri...

dan sekarang ni, sume orang dah tido... ibu yang terkebil-kebil tak boleh lelap.

nota kaki : konon nak rehat sebelum balik kenduri lepas sembahyang jumaat. tak tau pulak nak jadik cerita mata ni yang tak mau rehat. hehehe tapi jangan tak tau, ayah adalah orang pertama yang jadik ahli bomba tadi... dan dia jugak yang call 994... hehehe