Monday, January 31, 2011

hahaha...

korang tengok muka aiman...
korang rasa macam sape?
heheheade macam muka pelakon tak?
kalau ade, sape?
hehehe lawak... ade jambul tu...

nota kaki : terima kasih ayu, pasal info ari tu...

Thursday, January 27, 2011

life goes on...

tak de ape pon nak cite la korang... aiman dah sekolah ni, hari-hari adalah hari biasa... ulang-ulang benda yang sama je...

hari tu kan borak-borak ngan aiman...

aiman : ibu, ayah... bile kite nak naik kapal terbang?
ayah : tunggu ade tiket la.... kena beli tiket dulu...
ibu : aiman nak pegi mane naik kapal terbang?
aiman : pegi tempat ade salji la. aiman nak main ski... agent oso dah ajar abang dah camne nak main... (sambil buat gaya tangan kiri kanan tu...)
ibu : wah.. tak agak-agak tu... nak pegi main salji... kite tak mampu la bang...
aiman : hehehe tunggu kite kaye?
ibu : hehehe tau pun...

korang tengok aiman... demand ooo nak pegi oversea...
ni sume pengaruh kartun la ni...

aiman sejak dah sekolah ni, alhamdulillah... dah pandai berkawan dah. dah berani la jugak. yang syoknye lagi dah mula makan banyak dah... tu yang paling ketara tu. kalau tak, nak makan tu macam nak mintak rotan... punyela bercinta...

dia tu kelakar tau...

aiman : perut ibu ni ade baby lagi ke?
ibu : (tau la perut mak ko ni buncit kan.. sabo je la...) eh, tak la. adik thaqif kan dah keluar dah...
aiman : ibu... ibu bersalin la lagi...
ibu : ee ewah... thaqif kan ade...
aiman : ibu bersalin la lagi. abang iman nak adik lagi. nanti nama dia aizat...
ibu : hahaha ko asal boleh je bang... hahaha macam nama penyanyi je bang...

boleh? main mintak-mintak je... ingat macam buat kuih ape...

eh, tapi aiman kenal artis tau.. shahir la.. aril la... akim la... tu belum faizal tahir yuna stacy bagai... syok tu gossip ngan dia. hahaha hancuss anak aku... dia tu pelawak la kat umah kitorang.. kalau dia takde, sunyi...

thaqif dah 10 bulan dah. macam tu la jugak.. muka ganas, lasak... tapi manjanye... ya rabbi... geram je...

muka dia selepas di perempuankan. hahaha ni kerja makcik-makcik dia la ni...

hahaha tak pasal-pasal..

k la korang... dah la boring la... hahaha

nota kaki : seronok dengar cerita member... kerenah anak dia yang 7 orang... ramai walaupon banyak mulut nak kena suap, tapi riuh rendah kat rumah tu yang jadik menyejuk hati kan...

Wednesday, January 12, 2011

Masih suami isteri kah di alam akhirat?

MASIH SUAMI-ISTERIKAH DI ALAM AKHIRAT?


1)Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin.

Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan oleh
Allah S.W.T di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga.
Rasullullah SAW bersabda " Tiada si bujang di dalam syurga" (Muslim).
Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia.

2)Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwin
sesudahnya.

Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah S.W.T dengan lelaki daripada ahli syurga.

3)Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga..

Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkan suaminya tidak masuk syurga, akan di kahwinkan oleh Allah dengan seorang lelaki yang masuk syurga.

4)Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin...

Wanita ini akan berada bersama suaminya di syurga kelak sekiranya suaminya masuk syurga.

5)Wanita yang kematian suami dan tidak berkahwin sesudahnya...

Wanita ini akan tetap bersama suaminya yang dikahwini di dunia sekiranya suaminya masuk syurga.

6)Wanita yang kematian suami dan berkahwin sesudahnya...

Wanita yang kematian suami dan berkahwin lain akan bersama lelaki yang terakhir dikahwininya di dunia tidak kira berapa kali dia berkahwin.Suami yang terakhir adalah suaminya di syurga sekiranya suami itu menjadi ahli syurga. Rasullullah S.A.W bersabda. "wanita adalah kepunyaan suaminya yang terakhir.

WALLAHUALAM...

sumber : dari blog hamiza ~blog ku untuk semua

~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari tu borak ngan ayah... borak punye borak punye borak, sampai la...
(ayat lebih kurang lah...)

ayah : tak boleh jadik ni... kalau saya meninggal dulu, awak untung. jadik janda kaya. umah dah ada... kete dah ade.. nanti awak kawin lain. hahaha
sambil gelak-gelak...
ibu : hehehe... eh, bukan kite janji sehidup semati ke? hehehe
sebenarnye takde janji pon. saje tembak nak kenakan dia.
ayah : hahaha
ibu : ade kesitu di pikirnye... entah-entah saya pergi dulu...
ayah : kawin lain la saye. sape nak jaga aiman ngan thaqif... hahaha

hahaha hampeh. tang kite tak boleh. tang dia laju je kawin lain oo...

Tuesday, January 11, 2011

2D1N : Pengkalan Balak, Melaka

nota kepala : malas nak buat entry panjang-panjang. korang baca je kat blog ayah saje. kalau rajin... hehehe


7 random things you must do if you in pengkalan balak....
kalau tak, boring la kite... tak tau nak buat ape... hehehe

1. main gelongsor walaupon kite dah tua bangka...



2. try makan lempeng kelapa + coconut shake = RM2.70
~~murah kannn


3. berbbq. sebab kat chalet kitorang ni, tempat disediakan. free pulak tu. berbaloi tak?
~~tapi, sebab best berbbq sebab ikan-ikan.. sotong-sotong.. adalah murah-murah belaka... ha.. syok tak?



4. memancing la. ape lagi... kannn


5. mandi-manda la... aktiviti wajib kan..
ok.. bukak selipar sume... aiman bukak baju... kite lumba sape sampai dulu... terjunnnn!!!


6. last sekali, mesti mau shopping maaa... shopping di kedai rm2.00 hahaha
nak harap shopping mall besar-besar nan ado..
eh, tapi 7E ade tau kat pekan kuala sungai baru tu.. ok la.. kalau terdesak nak beli pape kann
~~ mana mahu cari semua barang 2ringgit kan... hehehe macam-macam ada..

 kitorang beli sunglasses dengan hanya 2 hinggit... buat tipu budak-budak. jadik la... hehehe

7. eh, jap lupe. singgah la kalau rajin. kat jeti ni.
tak tau nama. tapi dorang kata, filem cinta kolesterol erra ngan yusri tu berlakon kat situ la. area port dickson kot ni... hehehe tak tau lah..



nota kaki : fuhh.. penat buat entry ni. hehehe sebab mood malas kot. eh, tapi tengah jakun ni. sebab kitorang dah bukak cyber cafe kat umah... ;p

Friday, January 7, 2011

aiman dah besar bile...

bile...
bile...

dia dah mula ade awekkkkk....
dan awek yang dia suka tu memang cunnn.....
dan jugak dia dah mula malu bile dia kena usik sakat ngan ayah dia...

dia juga bergaya untuk nampak macho...
dan barbie itu akan di hadiahkan untuk si awek cun...

hehehe
dan dia mesti marah kalau tau ibu cite dalam blog...