Friday, December 17, 2010

layang-layang di bagan lalang, selangor

hari minggu.... boring... tak de aktiviti menyopping....
jalan-jalan ke pantai bagan lalang. tak jauh. cume setengah jam lebih je dari rumah kitorang.

aiman.. macam biasa... dia la yang paling happy. picnic katenye... hehehe
request nak beli layang-layang...
bapak dia bagi 15 hinggit je suruh beli. layang-layang mahal la jugak.. tak cukup duit, leh-leh nenek dia belanja...
layang-layang harga lain.. tali harga lain... pandai wo peniaga ni buat duit... takkan ko nak beli layang-layang tak bertali pulak kan...


tinggi tak layang-layang aiman?

tak sangka aiman pandai main layang-layang. kitorang memang tak pernah ajar dia.. masa nak naikkan tu memang orang dewasa la tolong terbangkan...
tapi at least pandai plak dia terbangkan layang-layang tu dalam pada angin kuat tu... kalau mak dia ni, hehehe belom tentu... hahaha kecik-kecik dulu ade la main masa dok kat kampung dulu...
hahaha skang ni, kekok dah kot..

ayah cerita, aiman cakap kat dia...

"takpe, takpe... ayah duduk sana... aiman pandai main. agent oso dah ajar abang dah..." sambil buat gaya tangan pegang tali sambil bengkokkan lutut...

pengaruh tv tu...

Wednesday, December 1, 2010

sidney sheldon, morning, noon & night : altamat....

pic ni dari cik google. hehehe malas nak snap...

hah... puas.
lega dah abis jugak baca akhirnye...

mula-mula cam slow je cite dia. last-last tu yang buat jantung dup dap dup dap tu..

sinopsis :
ade sorang hartawan ni meninggal dunia. dia tinggalkan anak 3 orang. masa hari pengebumian tu, muncul lak sorang lagi mengaku dia anak hartawan tu.
so, cerita bermula bile ketiga-tiga anak hartawan ni berebut harta wasiat ayah dorang...

sambil baca ni.. dok tertanye-tanye betul ke yang sorang ni anak di luar nikah dia...
banyak ke harta yang ditinggalkan...
kenape hubungan keluarga dorang ni tak rapat.. teruk ke perangai si hartawan ni masa dia hidup...
hartawan ni betul mati ke masih hidup lagi.... sape bunuh dia...

wahh... tapi memang gempak gak la ending dia... puas hati kot... hehehe
korang try la baca. best ohhh


nota kaki : aiman sibuk ajak makpak dia tengok wayang. siap plan, adik dia hantar kat umah wan kat putrajaya. ishhh konpius betul... cite ape dia nak tengok agaknye...