Thursday, October 14, 2010

wedding dan anak-anak...

kitorang bz ari tu... semuanye kerana...

seperti yang telah di beritahu, adik lelaki kitorang kawin 10 hb 10 hari tu.. tapi takde jemput sesape pon, sebab kenduri sebelah perempuan sahaja... yang pihak lelaki ni buat doa selamat kat surau saje...
simple je... tapi cube korang tengok pelamin orang kawin skang... wah... macam nak naik pelamin lagi sekali ko... jelas tol... nak nikah pon ade mini pelamin... tu belum lagi majlis bersanding dan makan beradap... mmmm dasat... baru betul raja sehari.. tapi ye la... kawin ni sekali seumur hidup kan... rugi la kalau tak buat best-best kan...
yela... nak compare ngan kitorang yang kawin 'janji ade majlis' ni... memang jauh api dari panggang la kan... eh betul ke? ke jauh panggang dari api. hehehe mane-mane lah. :p
eh, dah la. tutup cite kawin...


aiman ni sekarang, dah pandai naik basikal... dia tu kan putera lilin. tak nak keluar rumah main-main... ade jiran-jiran ajak pon, memang idak le dia pegi... baik dia duduk umah tengok tv.

~~itu bukan umah kitorang~~
tapi kelakar tau... dia nak naik bumper ni... siap cakap lagi...
"saya cuba... saya cuba lagi.."
hahaha sebijik ayat tv cite kartun...

tu la pon kawan aiman. budak pompuan 2 orang. itupon sebab dorang main basikal sama. kalau tak dok umah je la dia...


thaqif pulak genap 6 bulan je terus bontot dia naik macam nak merangkak. tapi tak merangkak pon. ni nak 7 bulan ni, nampak dah nak duduk dah. alhamdulillah. dia lagi cepat dari abangnya...

dia berak-berak skang ni... cirit birit... sampai melecet di buatnye... eee ngeri tengok merah-merah. kesian dia. sampai susut berat badan dibuatnye....
tapi lasak tu tetap...
last sekali korang tengok la muka kurus dia. ibu tengok, idung je kembang... hahaha hidung gemok kata abang aiman. (",)


nota kaki : buat wiwin, maaf ye pasal semalam... aku ni memang penakut skit. konon tak nak cite.. jangan ko pulak yang takut nak dok umah dah la. hehehe

* pic adalah dari fb adik perempuan kitorang...

Wednesday, October 6, 2010

cerita biasa...

tak de ape cerita. sumenye biasa-biasa saje.

topik yang hot nak borak kat umah pon cume pasal adik yang nak kawin ni.. mane tak, hantaran dia tak siap-siap lagi. harap ibu buat, memang tangan tak seni... tapi mak kitorang datang tetiap hari tu yang syok tu. lega...

tak pon, cerita pasal thaqif yang lasak kemain... geram je... lasak tu tak kisah la jugak, tapi suara dia yang mengamuk tu... perghhh... setaman dengar...
senyum manis... tegur orang suara lembut... buat muka manja meleser kat orang... tapi bila nak susu mengamuk... nak tido mengamuk... tak dapat main pon mengamuk... heran ibu... perangai sape la dia ikut tu... hahaha

korang tengok la, anak bujang kitorang main komputer.
memula baik... si abang ajar adik dia.

nyanyi je kejenye... khusyuk tu adik dia tengok...

si abang tak bagi adik dia usik...

lelama... ayah dia masuk campur.... hahaha... tapi tengok tangan thaqif tu kat mane... dia lagi laju..

eh, mane ibu dia?
hehe ibu dia layan csi... biasalah...


nota kaki : dah 3 hari aiman ngan thaqif duduk dekat rumah pengasuh yang baru. hurrmmm... tak lama abang.. 3 bulan je... pastu abang dah boleh sekolah dah... ok?