Wednesday, September 29, 2010

hari ini adalah...

birthday..

yang ke 30... alhamdulillah. hehehe sudah tua oh...

dan...

setelah gambar di edit aiman.

dan kitorang telah memberi ayah...

bersama... kertas ucapan aiman di bantu oleh ibunye...

ayah,
selamat hari lahir.
sori tak de kek atau party kejutan ataupon percutian...
hanya hadiah tak seberape dari kami 3 beranak...

nota kaki: bz dengan persiapan adik lelaki kami yang nak kawin 10 hb 10 ni... peningggg

Friday, September 24, 2010

empat

sekejap je aiman dah empat tahun... 12 hb september ari tu...
rasa cam dia baby je lagi... walaupon thaqif dah ade... ;p

cam biasa... kek kanak-kanak... mesti superhero punye... spiderman... sebenarnye tu je yang ade kat kedai tu... takde pilihan dah. rempat je lah...

makan-makan di hari lahir disponsor atuk dan nenek sebelah ibu. kitorang kuar duit beli kek 'janji ade' je.

aiman ngan sepupu dia, atif. dua-dua demam ni... tu muka sememeh je... hehehe

hadiah dia, kitorang dah bagi dia awal... sebab dia puasa dapat 9 hari ramadhan ari tu...
seperti yang dijanjikan dan dituntut hari-hari... dapatla dia skuter ben 10 ngan helmetnye sekali...
tak pandai pon nak naik skuter tu... kite suruh dia kayuh laju skit dia kata ape...
" nasib baik iman tak mati.." hahaha sabar je la...

nota kaki : selamat hari lahir, nak...

Wednesday, September 22, 2010

hari raya ... sume orang gembira...

malam 1 syawal...

aidilfitri 2010 ni, agak happenning skit... mane taknye, dah 3 tahun kitorang tak beraya kat umah 'kampung jalan pantai rasa sayang'... kire tahun ni, dah kurang sadisnye...

tapi... first time umah kitorang ade takbir raya malam raya tu... syahdu siott...
hehehe walaupon tak ramai... walaupon orang kat taman kitorang ni ramai yang balik kampung... walaupon cuma 10 orang je.. tapi... sebab first time tu jadik syahdu tu...

hehehe... gambar kabur la... itupon ikhsan adik tolong ambikkan... kami-kami pompuan kan pemalu.. dok dapo saje...
eh, wak tukiman (imam surau) pon ade... kantoiii

yang baju ijau tepi pintu tu la abah tersayang... hehehe..

ni je la pon yang dapat dihidangkan.. umah kitorang, umah pertama... mau tak kelam kelibut mane nak carik pinggan mangkuk sudu garfu mane nak ceduk lauk... mane nak buat air... nasib baik air panas dah siap masak... hihihi
tapi menggelabah tu yang best tu... baru rasa raye.. mane tak, jadik calicaplin pastu tingg siap...

1 syawal...

biasa macam orang lain jugak... aktiviti pagi raya yang macam orang lain jugak... tapi cume tahun ni, kitorang sume pakai warna yang sama... disponsor oleh en.chalil...

*eh eh gemoknye ibu... hahaha... baju tu besar sangat kot... hahaha tak nak ngaku tu...

tapi gambar ni tak cukup korem ni... 2 family lagi raya belah mertua... ala... tiap-tiap tahun memang tak bertembung ngan dorang punye...boleh nak bagi sama.. tapi tak syok kan bile mak ayah kite sunyi bile sume beraya rumah mertua... oh!! cannot... cannot...

tak ketinggalan gambar kitorang yang tak semenggah ni... ^-^

lepas solat jumaat, ramai tetamu datang umah... salah sorangnye...

kitorang panggil.. baby girl... cantik kan budak 2 tahun pakai kebaya... huh... tu tak tengok kasut dia lagi.. bling bling...
time ni kitorang on the way nak ke johol, negeri sembilan... umah atuk ngan wan sebelah ayah... ibu suka gi johol... sebab perjalanan dia betul-betul advanture... hehehe naik bukit turun bukit...jumpe orang asli... line tipon tak de... pastu tetiba... eh dah sampai...

hehehe... aiman yang paling encem... mane tak, dia kalau konvoi sedara mara, keta mak bapak dia memang tak laku... dia sebok naik ngan pakcik makcik dia. tu yang pakcik makcik dia solekkan tu.. jumpe kat petronas... terkejut tengok dia...

gambar last kitorang di johol...

dah la...
hari-hari yang lain adalah biasa... beraya dari pagi sampai petang... makan, makan dan makan... pastu makan lagi dan lagi... sampai kembung...

pada yang datang umah kitorang tu, maap kalau layanan tak memuaskan... hidangan tak menyelerakan... tapi, ribuan terima kasih kami ucapkan sebab masih sudi bertandang...

nota kaki 1 : sedapnye makan ketupat dengan rendang... ngan kuah kacang... ade kuah lodeh... rasa tak puas lagi nak makan... mane tak... orang negeri sembilan makan lemang... ibu yang tekak jawa ni... harus carik nasik dulu... hehehe

nota kaki 2 : terharu bile pergi beraya umah member... anak pompuan dia menangis-nangis nak ikut kite balik... tapi lagi haru kalau kite nak beraya orang halau kite balik... chittt