Tuesday, June 29, 2010

♥♥♥

nota kepala : mood adalah 'suram'...

hahahahaha..... hahahahaaa.... hahahahahaaa.... haaahahahahaa... hahahaaa... haduhai...
bla bla bla
hahahahaha... hahahahaaa... hahahaha.... aduyai...

perasan ke kalau ibu ketawa... last sekali, ending pelengkap ketawa ade, aduyai... tak pon, adoi...
ye ke? hahahaha... ibu sendiri pon tak perasan...

hurmmm... haiyoooo... bila utang mau abis bayar ni kawan.... berapa banyak bil daaa....

nota kaki : alhamdulillah.... mood sudah 'ok'. sudah ilang stressss.... hehehehe

Friday, June 25, 2010

macam-macam...


lepas demam 2 minggu lepas... kesihatan ibu agak terganggu... sakit a tak abis lagi, sakit b pulak datang... dah ke klinik, makan ubat, sakit c pulak menjelma... serba tak kena di buatnye...

ya allah... kalau penyakit yang kau beri ini sebagai ujian... sebagai penghapus dosa-dosa ku yang lalu ya allah... aku rela... aku redha ya allah...

nota kaki : bak kata dak fendi, member kitorang, agaknye laki aku nak kaya kot... tu yang aku demam-demam... hihihi... syukurlah kalau begitu... (takde maknanye...)

Friday, June 18, 2010

.... it's shaun the sheep.....

sehari tak tengok... mau menangis tu... pukul 10.30 malam tiap-tiap malam... lepas upin ipin... sanggup tunggu tu...
tapi sejak cuti sekolah ni dah tukar dah. katun tu dah tak de... ganti ngan katun bola kampung pulak... sebab musim world cup ni kot...

nak dijadikkan cerita... oleh kerana dia terlalu sukakan katun shaun the sheep tu... dan kebetulan pulak belakang umah kitorang ni ade orang bela kambing biri-biri ni... kitorang saje bagi dia pegang. konon nak tengok dia berani ke tak. kalau nak ikutkan, kucing pon dia takut...
tapi, elok pulak dia rilek je pegang. bapak dia pulak yang gelabah lebih...

korang tengok la dia pegang... siap usap-usap kepala lagi... nasib baik kambing ni manja... takut gak kambing ni sepak ke ape... kot dia tanduk sekali ke.... tapi, ok... kambing ni baik...

eksen tu... konon berani pegang. siap posing... sekali kambing tu sua bontot kat dia... terkejut jugak... hahaha... siap menjerit lagi... "wow... kejut abang iman..." sambil tu urut dada... lawak...

k la korang. dah la cite pasal dia... penat.

nota kaki : adik thaqif je yang macam-macam hal... tak macam abang dia. hehehe sebab abang dia 'aiman tak kisah' kot. hehehe

Wednesday, June 16, 2010

"set iron man satu...."

loghat mamat sorang ni... dia pulak kecoh...

aiman : ibu, bile nak masuk gambar abang iman ni...
ibu : yeeee
aiman : ibu, bile nak masukkan...
ibu : sabo le...
aiman : ibu.... masukkan la gambar abang iman yang shopping kfc sendiri tu...
ibu : ye... tunggu ayah...
aiman : bile bu... yang abang cakap kat kfc tu... nak set iron man satu.... bile nak masukkannyeee...

pening ok... dan di kala ibu menaip ni... mulut dia celoteh je... selagi tak tekan gambar dia tu...
dengan adik dia nak menyusu lagi... dengan badan emaknye cam dedau-dedau cam nak demam yang kejap tenggelam timbul ni... pening... serabut ko...

k la... di persilakan....
muka bangga tu... bukan main tersengeh lagi... penuh tangan. ayah dia saja train dia bagi berani sikit. bile dia berjaya beli tu yang tersenyum tak abis-abis... hehe

dah la. sakit kepala ibu. ni mulut dia ni tak renti-renti komplen itu ini... pening.

nota kaki : dia yang sibuk bile blog tak update.