Friday, March 26, 2010

tagging from malia...

sebenarnye dah perasan dah kena tag...
tapi cam malas nak jawap... tapi bile malia dah ingatkan... kena la jawap... lagipon free pagi ni. malas nak buat keje... hehehe

SIAPAKAH ANDA DIRUMAH

hehehe... jawapan yang biasa. menjadi isteri yang penyayang dan ibu lemah lembut... juga jiran yang baik hati... hahaha... boleh?


SIAPAKAH DIRI ANDA DISAMPING RAKAN?

entah. seorang kawan yang ape ek.. ha, ape kate korang tolong jawapkan...

5 BENDA YANG ANDA IDAMKAN TAPI MASIH BELUM TERCAPAI?

pergi haji satu family... bawak mak bapak ngan mertua sume...

pergi makan angin kat oversea satu family...

ade tanah sebidang pastu yang penuh ngan tanaman...

dapat van chombi sebijik

aduss ape lagi ekkk... nak anak ramai... hahaha



SIAPAKAH NAMA PASANGAN ANDA?

shazril hasyim bin haluai

CERITAKAN 5 PERKARA YANG PALING ANDA SUKA TENTANG PASANGAN ANDA?

penyayang gitu...

tak pernah cemburu... sebab dia tau kot isteri dia ni tak pernah kena ngorat... hehehe

rajin buat kerja rumah.

suka membebel.... kalau tak dengar sehari... berbulu telinga nih...

nak 5 ke... k la... last sekali... kelakar kot... tu yang penting... selalu buat kite sengeh je kan... dah...


BILA TARIKH COUPLE

tak ingat la... bile ek... tetibe je kot...

KENANGAN PAHIT ANDA BERSAMA RAKAN ANDA

entah. tak de pulak rasa pahit ke masin...

LAGU TEMA CINTA ANDA

bukan lagu acid spin tau... hahaha
kitorang lagu ape ek...
lagu 'kurnia' kot... slam
hahaha malu i...


APA PERUBAHAN YANG ANDA INGIN LIHAT PADA PASANGAN ANDA

tak de ape... sume kekurangan dia tu sume boleh diterima... tapi berubah lah menjadi lelaki yang lebih soleh dan beriman.. boleh bawak kite sekali...

TAG 10 RAKAN LAIN

sape... sesape je lah... korang buat je kalau nak...


Thursday, March 25, 2010

sedih :(

kitorang gi check up tadi...

:((
sedih...
tiada kata yang menggambarkan kesedihan...
sedih bile doktor bagitau berita itu walaupon ibu macam dah dapat agak dah dari last week lagi...

hurmmm....
tak tau nak tulis ape, tapi...

ya Allah...
selamatkan babyku...

tempat baru...

location : papparich, cyberjaya...

sesekali berjalan ke cyberjaya, boleh la try makan kat sini...
ni pon kitorang kebetulan je...

ape yang sedap?
1) kway teaw goreng
2) ayam stim...
yang lain-lain tu kategori biasa je la kot... kalau ikut tekak kitorang la... hehehe

kedai adalah standard kopitiam la... suasana pon sama je la...
tapi... makanan yang diorder cepat sampai. ok la kan...
hehehe

nota kaki : ibu malas masak... sebab tu la rajin makan luar... sampai tak tau nak makan ape... :D

Tuesday, March 23, 2010

hutan lipur jeram toi, kuala kelawang, negeri sembilan

hari sabtu yang lalu... kitorang ade jemputan perkahwinan kawan ayah... kawan masa dia kat vokay kuala kelawang dulu... jadik... alang-alang dah sampai kuala kelawang ni, ape lagi... singgahlah mandi manda kat jeram toi ni...
alhamdulillah... orang tak ramai. parking senang. tempat duduk pon ade. tak yah rebut-rebut... tempat pon cantik. dorang dah buat tangga berpagar kat tepi sungai tu... so selamat la kan untuk kanak-kanak dan orang tua nak naik atas tu...

bagi ibu yang tak pernah sampai jeram toi ni... rasa ok kot... sebab tak risau, rasa selamat tak selamat anak nak mandi kan... sebab dorang dah buat kolam untuk kanak-kanak macam kat dalam gambar tu... kolam orang dewasa pon ade gak. 1.7 meter dalam. ok la kan... kalau orang dewasa nak terjun-terjun bagai...

ibu tak mandi la. duduk tepi je... hehehe... jaga beg. hahaha alasan..
ayah je la layankan aiman. tapi si kecik tu pon mandi kejap je. sejuk katenye... pastu nak main gelongsor tu nak tunggu orang sume balik. tak dapat la kamu nak main sorang-sorang gitu... merepek betul. sudahnye... kejap je kitorang lepak.

ok la kalau nak pergi mandi kat situ. tapi kalau nak picnic pasang khemah bagai... tak payah la...
kena naik atas lagi kot. kat belah atas tu memang cantik. stok air turun curam tu ha... kalau ibu yang penakut ni memang de la nak mandi kat situ. takut. tak pandai berenang la katakan...
hehehe

nota kaki : suka bile dengar orang negeri sembilan cakap bahasa dorang dengan slang/telor yang betul... buat ibu tersengeh je.. tak lawak pon boleh jadik lawak... ohh indahnye bahasa...

western food...

location : Red Card Cafe, seksyen 3, bandar baru bangi, selangor

hehehe... lama dah tak berjalan-jalan carik makan... tapi ari tu, sambil ayah gi bandar baru bangi sebab nak ambik absorber kete yang di ordernye... mencari-cari la kitorang tempat nak makan malam.
terjumpe la pulak cafe ni...
layanan ok.. makcik owner cafe ni pon peramah... cite punye cite... cafe ni dah 3 tahun dah bukak kat bangi ni... tapi kitorang je yang tak tau... sebab cafe dia tersorok kat belakang kot kan...

ape yang kitorang makan malam tu...

olio seafood... mmm... sedap. suka pasta yang rasa camni... yummy yummy...
yang ni ibu punye... mmm... dia punye rase tu.. terasa-rase kat tekak. sedapnye... suka sangat..

ayah order. steak. pon sedap gak. cume dia punye mashed potato tu sama je rase cam kite bancuh sendiri kat umah tu... tapi, steak dia memang sedap. tebal tapi dagingnye yang ibarat 'well done' tu memang sedap. juicy sungguh...

kitorang jugak order wafer ice cream tu. gambar tak de la. lupe nak ambik. tapi sedap jugak.. tak rugi la makan kat sini.

harga pulak... biasa-biasa je la. standard makan western food la kan. tak mencekik darah pon. tapi suka kot nak datang lagi... sebab macam nak rase menu dia yang lain-lain tu. sebab sume nampak sedap... ke... sebab selera ibu yang membuak-buak tu tak tau la pulak kan. hehehe :p

ape lagi... korang try la pulak. tengok sedap tak sedap. pastu boleh kite cite... hehe

Sunday, March 14, 2010

budak botak...

dia asyik garu kepala...
dia asyik nak mengamuk....
dia asyik nak naik angin...
dia asyik nak melawan...
tak dengar cakap orang tua...

dia mula nak tunjuk perasaan...
dia mula nak memberontak...
dia mula tunjuk ragam...
dia mula la garu kepala....
berkutu agaknye...

akhirnye...
kitorang ambik keputusan....
botakkan je kepala budak kecik ni... biar dia jadik budak baik skit... biar hilang skit panas baran dia tu...
hehehe sebelum bapak dia pulak yang baran kan...


ohhh... sedih omak eh.... nasib dia tak melalak.... kalau tak... dengan mak-mak dia melalak sekali. hehehe
sebenarnye, sejak lahir, ni kali ke 4 dia botak kepala. lain wo muka dia.

nota kaki : harap-harap, banyak ragam dia tu habislah bile adik dia dah lahir sok... kesian tengok dia asyik kena marah... tapi tak marah, dia buat lagi... :((

bbq lagi...

family ibu datang... memandangkan dorang lepak 2 hari... malam tu malas nak masak... buat la bbq... hehehe... kasi orang lelaki masak je.... orang pompuan takat buat kuah, koslo... kentang... cuci salad... potong tomato... ah... kejap je siap.

tapi, orang tua kan tak makan western-western gini kan... masak la jugak nasik ngan sup sayo... oh... tu sume keje-keje kak anis ibu... dia kan terror bab masak-masak ni... hehehe

mmm... dah nama bbq... biasa lah... ayam... daging kambing... kekenyangan masing-masing...
sepupu-sepupu si aiman... biasa la kalau dah jumpe.. main lebih... sosej pon tak laku...

hehehe... kitorang dah jumpe cara masak daging kambing yang sedap... tak yah susah-susah nak peram bagai...
mmm... next time bleh buat lagi ni... lepas ibu bersalin la... hehehe

nota kaki : rasanye patut beli la dapo grill yang macam kat tv tu ek... baru la bleh ambik gambar penuh semangat... hehehe..

taman rekreasi sungai tekala, semenyih, selangor

cerita ini sudah basi sebenarnye.. tapi saje nak tepek kat sini sebab... rindu kot nak pegi lagi... hehehe...
korang layan gambo je la ek...

jernihkan. tapi cetek skit la...

cantik tak? cantik kan....
tapi kitorang bukan masuk kat tempat pintu masuk sungai tekala tu... kat situ ramai.... ni kitorang kat depan sikit dari situ. boleh bentang tikar tepi keta je... lagipon orang tak bape ade... selesa skit...

adik siap meluncur lagi. jeles...

mak buyung pon harus la mandikan... rugi oh tengok orang je... dapat basah kaki pon jadik lah...

cantik tak ikan tu... besarkan....

aiman... dah kecut-kucut jari tu pon tak mau naik lagi... kitorang sume dah tak daya nak layan dah. harap ayah la tunggu dia...

tapi kat tempat area kitorang lepak ni tak de tandas tau. bilik air tu ade la. tapi kalau nak membuang tu tak boleh la. hehehe...
air dia agak bersih jugak tau. ade port berendam lagi...

nota kaki : rasa cam nak pegi mendaki bukit broga kat semenyih tu... hehehe.. ade hati tu. tak sedar diri sungguh. :D

Tuesday, March 2, 2010

garfield...

di kala ini ibu adalah sangat malas nak keje...
hehehe... ngantukkk....
class yang di booking pulak, asyik la cancel. boringggg...

alangkah seronoknye...
dapat berehat di tepi pantai... menghirup udara segar... tak de orang kacau...

kau garfield... buat ibu tersenyum pulak depan pc ni... kite sama la.... hehehe...

nota kaki : masih mencari nama baby.. pastu cam surprise je nak tau baby ni boy ke girl... ohhh... lawak... tak sabar nak tengok dia cam muka sapa... hehehe... tapi dalam hati dok pikir macam-macam... sebenarnye ibu takottt.... kalau boleh tak nak pikir.. biar ia berlalu begitu saja...