Tuesday, November 17, 2009

pulak dah...

tension.
pelik.
nape aku nak bukak blog tak boleh...
bukan blog aku je.... tapi blog orang lain pon tak bleh...
tapi boleh pulak kalau nak buat 'new post' tu...
aduss....
ke pc kat umah ni yang 'mangkuk ayun'....

Wednesday, November 11, 2009

Nothing lasts forever...

novel lagi... baru abis gak. sudah addicted baca sidney sheldon punye buku ko...
yang ni pon best gak. kalau suke tengok e.r, grey's anatomy... house ke.. cite ni pon kire best cam gitu la...


cite pasal ape?

cite pasal 3 orang doktor ni... background yang berbeza... keje kat hospital yang sama...
isk...isk... memang best. macam biasa... cite memang thriller la kan... :)
try la. memang puas hati.
k la. selamat membaca...
:)
nota kaki : belek-belek blog ni... rasa macam dah lari dari konsep sebenar masa mula-mula buat blog dulu. konon nak buat cite pasal malaysia... leh-leh, apesal dah jadik macam diari pulak ni... haru betul... :p

Tuesday, November 10, 2009

kumon... smart reader... tadika kemas... tadika swasta... atau duduk rumah saje...

hehehe...
sebenarnye aiman 4 tahun, tahun depan.
jadik... dok terpikir la pulak...
perlu ke aiman sekolah tahun depan?
perlu ke aiman di disiplinkan bangun pagi... mandi... pergi sekolah?
perlu ke aiman start belajar di usia 4 tahun? boring tak dia nanti?

kat mane aiman patut sekolah?
kumon.... seminggu 3 kali... sekali tu cuma 2 jam... subject-subject tertentu je... contohnye... maths ngan english je...
smart reader kids... pon sama cam kumon gak... tapi nak ambik weekend je...
tadika kemas... belajar biasa-biasa je... untuk level 4 tahun... sampai pukul 11 je.
tadika swasta... belajar sambil day care terus... maknanye, dia jumpe kawan dia sampai petang.
ataupon... aiman tak payah sekolah lagi. patut duduk di rumah macam biasa...

ohhh...
tak tau...
tapi.. sepanjang aiman di mata emak bapaknye... aiman ni susah nak berkawan... enjin dah panas... baru la nak mula main.
tang berak kencing ni... agak was-was sikit... kalau kat rumah boleh la gi toilet sendiri... cuci sendiri... tadi kadang tu terbabas je... camno?

kakak ibu yang bukak tadika tu kata...
''ko antar je dia sekolah... pandai la dia bawak diri. pandai la cikgu tu nak handle camne... kadang-kadang budak-budak ni berdikari kalau mak bapak dia tak de..."
mmm... pening...

korang rase camne?
perlu ke tahun depan?
sekolah mane sesuai?

Monday, November 9, 2009

if tomorrow comes

hobi...
cakap pasal hobi...
menjahit... oh, itu aku tak pandai... takut nak jalankan mesin. takut makan tangan...
melukis... tangan tak de seni la...
memasak... heeee takat makan 3 beranak boleh la...
jogging... berenang... futsal... huhuhu... aku kaki bangku...

abis... sume tak pandai, ape nak aku suka...
hehehe... aku suka baca novel... sahaja....
tu je kemahiran yang aku ade kot. sebab boleh duduk rumah saje... tak yah kemane-mane. malas.
ape yang aku nak share... buku yang baru aku baca ni. tajuk dia 'if tomorrow comes'... penulis dia, sidney sheldon.
bestnye... rasa macam dalam movie...
oh... aku suka.... sangat-sangat. korang baca la sama. tak rugi woooo...
buku dia pon tak mahal mane... kat mph baru rm 34.90
tapi memang puas hati la.
sinopsis? hehehe...
kisah minah ni di tuduh membunuh... kena masuk penjara pastu dia dapat keluar, dia balas dendam pada mereka-mereka yang tuduh dia. pastu part yang paling best... dia jadik pencuri profesional... detektif pon tak bleh tangkap dia...

ala... aku cite tak syok. korang baca la sendiri.. betul. tak rugi.

Tuesday, November 3, 2009

jangan baca...

hurmmm.... bosan... malas.....
entahlah... kadang-kadang fedup....
ye. mungkin aku yang salah. mungkin aku yang tak sabar...
aku ni kalau nak skang... nak skang jugak... tak boleh tunggu-tunggu...
ye. aku memang begitu....

malassssssss
tapi aku tak suka bile dia begitu.........
ye. memang aku sentap dengannye...
ye. memang aku terasa. sebab bukan sekali dua.
ye. memang aku fedup.
ye. memang aku tak suka...
ye. memang aku tak tahan lagi...

sudahlah...
aku tau aku sape.
aku tau aku berdosa.
aku tau di mane aku berada.

aiman...
ibu tau aiman paham.
baby....
jangan ikut perangai ibu tau.. hehehehe..

aku dah lega sekarang... ;p

nota kaki : ape aku tulis ni... ooo kan aku dah tulis... jangan baca... patut la tak paham...

husband 'n' wife...

entahlah...
tapi hari ni rasa nak cite pasal rumahtangga pulak... hehehe... ye lah... sepanjang kitorang dah kawin 4 tahun ni, dari pemerhatian kitorang...
banyak perkara 'remeh temeh' yang biasanye 'biasa-biasa je' tapi dah jadik cam isu besar...
kenape? entah.. pelik tol... sebab kite rase kite nak partner kite tu perfect kot... contohnye...

  1. "la... dah nampak tong sampah ni kosong... bubuh la plastik sampah dulu baru buang sampah..." bunyik cam merungut skit la kan...

  2. "nak ambik baju tu, keluarkan la elok-elok... ni main tarik je..." hahaha sambil dok geleng kepala tu...

  3. "bile orang tengok tv, dia main internet. panggil sampai nak tercabut anak tekak ha... taknak turun. bile orang nak masuk tido, boleh pulak dia tengok tv" muka mencuka la tu...

  4. "letak la pinggan cam ni... bukan camtu..."

  5. "dah buat air tu, bekas gula ni tutup la rapat-rapat... semut masuk ha..." mulut dah muncung dah...

  6. " hiii... jangan la kentut dalam kete... busuk la.."

hahaha... pulak... bendanye biasa-biasa je... tapi selalu nak dibesar-besarkan... nak carik gaduh ke... tak jugak.. kate nak menyakat, tak pulak bunyik macam tu... tapi ade sesetengah benda pulak... kecik je... tapi dah boleh buat kite senyum sampai ke telinga.... contohnye...

  1. "bang... urutkan bang.. kaki ayang lenguh la..." wah... terus hulur kaki. suka...

  2. "rasa macam nak minum air nescafe ayah buat la... ayah buat sedap. nescafe letak susu tau... kaw-kaw ye. macam kat kedai tu..." hati penuh berbungga-bunga bile dapat minum.

  3. "bang... buatkan susu anak jap. dia haus la..." hihihi tq tq... syukur laki nak tolong...

  4. "kalau rajin nanti, tong jemur kain ye. tak sempat la." hai... ringan skit keje isteri.

  5. "ape kate, saye menyapu, awak mengemop ye. kite kemas rumah sama-sama ari ni..." bile suami kata ye je... bangga si isteri. boleh di harap suami aku ni...

  6. "hari ni awak tak payah masak la. tau awak penat. kite makan kat luar la ye. saya belanja..." huhuhu seronoknye... muka pon berseri-seri. senyum sepanjang jalan...

  7. "abang balik ni... bawak buah kesukaan awak." hihihi macam tau-tau je kite teringin nak makan kan... sayang awak...

  8. "surprise!!! bunga ngan purfume untuk sayang... happy birthday" ha... mau nak meloncat-loncat satu rumah... konon nak tepon kawan-kawan sume bagi tau... punye la happy...
eh, lebih pulak contohnye. tu tandanye, pompuan ni senang di pujuk... hahaha

mmm... tapi sebenarnye... kite bukan mencari mr. perfect.... atau prince charming... atau suami bertitle mithali... tapi kite nak seorang lelaki yang bile dia bersama kite, dia buat kite jadik sempurna.. kite rasa lengkap gitu...
entah la.. dah dijadikan isteri ni dari rusuk kiri suami... bukan untuk di pijak-pijak atau di junjung-junjung... tapi dijadikan untuk jadi pendamping... kan... tak gitu?

ok la. dah abis merapu. chow.

Monday, November 2, 2009

hari ini dalam sejarah


hari ni hari lahir ibu...

terima kasih aiman...
terima kasih ayah...