Friday, July 31, 2009

jumaat...

badan tak sedap.... terus tak keje... pastu mula la ajak ayah cuti sama.... hehehee... boleh la bermanja-manja dikala tak berapa tak sihat ni kan... batuk... sesema... sakit kepala... adus...

tapi tadi dapat makan prosperity burger.... terus badan jadik sihat... hehehe... tapi bukan burger Mc D... burger biasa tu... kirim kat cik lily... dorang panggil benda tu 'oblong'... ye ke gitu bunyiknye? ke sebab dia bersaiz oval... pastu long... hahaha... pulak... entah la... tak kisah la nama dia ape... tapi memang sedap...


nota kaki : sedapnye prosperity burger McD tu kan... nyum nyum.... nak kena tunggu raya cina pulak...

Thursday, July 23, 2009

kenangan ku... bersamamu...

hurrrmmm....
boring-boring baca la blog mdmcalypso... terbaca pulak entry dia pasal 'apasal kau?'. kalau nak ikutkan... malu nak ingat balik benda-benda gitu kan... waktu bangang-bangang tak tau camne nak handle bile orang suka kite... terima bulat-bulat tanpa pk kite sebenarnye tak de perasaan pun kat dia... entah la.... malu siyut kalau ditakdirkan jumpe balik skang ni... tak tau nak cakap camne ngan dia... tak tau adakah kite perlu imbas balik benda dulu-dulu dan mintak maap sebab lukakan dia... tak tau adakah dia juga rasa cam kite rasa... rasa cam bangang je... rasa bersalah beb... sampai ke tua kot... kalau teringat sure rase bersalah punye...

hahaha....
aku?
nak cite ke tak nak... ade ke pihak-pihak yang kecik ati? haha... orang tak kenal aku kot... :))

1999...
lepas spm aku sambung belajar... classmate aku, nickname dia sepang... hensem? entah... orangnye putih kot... tinggi... biasa-biasa la di mata aku... hihihi...
'sepang'... sebab dia asal budak sepang... dia kata mak dia dulu keje jual kuih je... kalau dia boring-boring... dia selalu lepak kat klia... time tu airport baru bukak... sumpah... tak terpikir pulak nak tanye sepang kat mane... kalau tak... mampus aku tak jejak kampung dia... hiii takut terserempak....mane aku nak letak muka...
nak jadikkan cite... budak-budak lelaki classmate aku selalu dok gosip aku ngan dia... sebab dorang dah tau dia suka kat aku... aku? hehehe... benonye dulu time sekolah aku agak anti ngan lelaki ni... hahaha... no cintan-cintan.. hahaha... bile dah kena gosip... aku buat selamba badak aku je... kata hati tak berkenan. kihkihkih....
nak jadikkan cite.. terjadiklah 1 peristiwa yang membuat aku terpaksa mintak tolong dia... malu siut... terpaksa jugak bercakap ngan dia... orang dah tolong... kena ucap terima kasihkan... dah tu kena la berbaik-baikkan...

selepas peristiwa itu... aku kena temankan member aku ni gi outing... dating... disebabkan member aku ni bercinta ngan classmate aku gak, aku temankan la jugak... disebabkan juga member aku ni tak nak aku jadik tiang bendera tunggu dia, dia bawak la si sepang ni untuk temankan aku... cit... hampeh... nak tak nak... layan la jugak... balik dari dorang dating tu... dalam bas...

sepang : ko suka kat aku tak?
aku : (mampus...) ko rase aku suke ko tak? (sambil gelak-gelak sebab nak hilangkan nervous aku...)
sepang : entah...
aku : mmm... aku tak tau la nak cakap... (ketawa lagi...mati la aku... camne nak cakap ni...)

lepas tu aku tak tak ingat dia cakap ape lagi... sebab aku dah lost... sumpah aku dah tak dengar dia merapu pape pun... tapi yang pasti... bile turun je dari bas tu... aku rasa aku nak cepat-cepat balik hostel... tido... supaya lepas aku bangun, aku dah tak ingat dah pasal tadi...

keesokan harinye... isnin... tersebarlah cerita aku couple ngan dia... aduh... rasa beban giler... tambah pulak bile ade yang perli... "tak mo la duduk ngan ko nanti ade orang jeles.."ade pulak... "bercinta ngan sepang skang?" bla bla bla... baru aku tau dia dah salah sangka... dia ingat aku gelak sebab aku suke dia.. aku ketawa sebab aku happy ngan dia... kesian dia...

genap seminggu... roommate aku pon dah pening tengok aku seminggu susah hati... dia bagi aku solution... dia tuliskan surat dari aku untuk sepang konon mintak putus... aku ni dengan bendulnye... tak baca surat tu pun.. terus bagi kat sepang... itu pun pass kat orang suruh tolong bagi... ya allah... betapa tak maturednye aku....
dorang kate sepang frust... dorang kate sepang nangis... dorang kate sepang tak puas ati... tapi aku lari dan terus lari... kalau boleh tak mau tengok dia... takut aku serba salah...
betapa bodohnye aku waktu tu...
lepas tu exam, dia fail... cukup 3 subject dia fail, dia kena tendang keluar...
giler... aku memang serba salah gile kat dia... memang aku rasa nak mintak maap kat dia... lebih-lebih lagi bile classmate aku kate, dia fail sebab aku... aku bertanggung jawap sebab dia kena tendang... tapi sudahnye... aku biar je dia kemas buku dia tanpa ucap selamat tinggal ke.. terima kasih ke...adus...

haiii... selang 2 semester lepas tu, jumpe dia balik, dia datang jengok kitorang... ade la aku tegur dia... ape dia tengah buat waktu tu... dia boleh buat lawak... "TLDM" hahaha... tidur, lepak dan makan... hahaha... x lawak pun aku sengeh gak...

haih... udah le... maleh nak ingat. kalau boleh nak lupe lepas aku dah tulis kat sini... walaupun cume seminggu aku tercouple tapi... rasa serba salah tu tetap ade beb...
rasa cam bangang je kan...
moral of the story... jangan ketawa... nanti orang salah sangka... hahahaa...

nota kaki : ayah tak tau ibu tulis ni... mintak-mintak dia tak baca... malu wooo....

Monday, July 20, 2009

tak baca pun tak pe... biasa-biasa je...

setelah sekian lama.... akhirnya.... dapat gak ibu update blog.... di rumah....

tak de ape nak cite... hari-hari berlalu dengan 'biasa'.....
kerja tetap begitu... di rumah juga begitu... 'biasa-biasa saje'....
aiman... ayah... juga 'biasa-biasa saje'....

dan yang luar biasanye...
berat badan ibu ngan ayah ni... berlumba-lumba naik... seluar sume ketat... ibu naik sekilo, ayah naik 2 kilo... hahahaa... esoknye, ibu naik 3 kilo, ayah pulak naik sekilo je... tu yang pelik tu...
yang tetap menten, aiman... dok kat 11 kilo je tak gerak-gerak... dekat setahun kot berat badan dia gitu je...

tapi... yang lebih luar biasanye... aiman nak dibotakkan rambutnye tanpa menangis... amatlah magicnye... sebab kalau orang pujuk soh potong rambut curlynye tu... memang dia tak nak... ibu yang dok sedih, pengasuh aiman, kak as, berjaya membotakkannye...
hai la aiman.... kalau bukan sebab ibu as ko mintak izin nak botakkan... ibu pon tak sampai hati nak antarkan ke kedai...

korang nak tengok muka aiman versi botak ke....