Thursday, February 26, 2009

jagung o jagung...

hahahaaaa.... gambo ni dah lama dah benonye... tapi sebab nak buang je dari thumbdrive ni... rase cam sayang pulak... boh je lah kat ni... senang cite...
hihihiii... time ni... arai datang umah... bawak jagung... kitorang pon, dah alang-alang member nak datang umah, ajak la ramai sikit... lagipon, kitorang pon boleh la merasmikan tempat pembakar yang baru beli tu... ala.. 12 hinggit je...
ha... ni gambo ramai-ramai.. tapi, time ni dak fendi tak sampai lagi... heee.. kesian nik, dok kat batu tu je... baru balik gym katenye... baju basah... tu yang dia tak nak dok kat kusi tu...

nota kaki : hihihi... abaikan rumah yang bersepah ye...

Tuesday, February 24, 2009

sepang international circuit

hihihi... berjalan-jalan... boring duduk rumah masa weekend... lagipon, kebetulan family ibu datang lepak kat umah kitorang... kitorang pon bawak la gi sepang circuit ni... kebetulan jugak time ni... ade test drive ape ntah... ramai la kete-kete dari singapore turun sini... kalau selalu kitorang pegi, parking kena bayar, jalan kaki jauh... duduk pon tu nun kat seat yang jauh sana... tapi kali ni... pad dock tu bukak pulak, boleh la kitorang parking dalam....

sebenarnye, sejak kitorang dok sepang ni... dah banyak kali jugak kitorang layan masuk.... tapi sejak aiman dah besar skit ni... dia takut pulak bunyik bising-bising... tu yang dah jarang masuk tu... kalau dulu... merdeka race pon kitorang layan... hahahaa tapi kalau f1 ni, ade la sekali pi tengok... itupon, 2 3 hari sebelum racing date la... sebab time tu free... ;P boleh duduk kat grand stand pulak tu... hihihiii

Monday, February 23, 2009

tag again n again...

tag from ayu... (20th february 2009)
thanks ayu...


Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture in that folder.
Put the picture on your blog and description of it.
Invite six friends to join the challenge.Link them in your blog and let them know they have been challenged.


mula-mula cam tak caye je terkena kat pic ni... kat pc ni tak banyak gambar... ingatkan folder ke 6 ni kot la terkena tang gambar kartun-kartun ker... heheheee
masa ni kitorang balik kampung... lepas tu family ajak gi kenduri rasanye... tak ingat la... tapi betul kot sebab pakai baju kurung kan... hihihiii... rumah sape tu, memang tak boleh nak recall dah... memang lupe... balik kenduri tu, gi menyinggah ke pantai parit 7, sekinchan...
ni pic kat tepi pantai la ni... ngan aiman... yang tukang snapnye pulak, ummu... adik ibu...

.........................................................

tag dari ayu jugak... (20th february 2009)

hihihi... dijawap oleh ibu...

Here you go mommies - a different kind of survey for a change - it's all about your first (or only) born! Just copy and paste it in a new note for yourself! If I sent it to you, it means I want to hear your story.

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
yup. orang dah kahwin memang nak anak kan...

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
kalau dapat girl nak letak zulaikha kot... tak pun, balqis pun sedap gak... hihihiii

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
alhamdullilah happy sangat.. tapi macam tak percaya pun ada gak.. mengandung ke aku ni?

4. HOW OLD WERE YOU?
at that time... mmm... 24 years old..

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
actually masa tu kitorang baru kahwin... sebulan lebih gitu, b***** membengkak.... pegi klinik, konon nak check... tetiba doktor tu kata, tanda-tanda b***** cancer... kitorang dah cuak la kan... da la baru kawin kan... balik dari klinik, rasa tak puas hati... pegi la beli pregnant test... check punye check, positive.... (bengang je ngan doctor tu... :D)

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
ayah la.. baru kuar bilik air ayah dah tanye dah... :D

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
nope. tapi masa 5 bulan check-up, doctor dah nampak dah...

8. DUE DATE?
15 / 09 / 2006

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
yup.. masa first trimester... sampai tak lalu nak makan... layan biskut kering ngan teh o je... :P

10. WHAT DID YOU CRAVE?
takde apa pon.. tapi gatal mintak macam-macam ngan ayah... mintak beria, tapi makannye sikit je.... heheheee

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
takde ape kot... ok je...

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
tak.. kitorang memang nak boy pon untuk yang sulung ni...

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
alamak... pounds... 12 kg je.. korang convert la sendiri...

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
takde..

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
takde ape... ok je... alhamdulillah...

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
pusat rawatan islam az-zaharah

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
mmm... lame gak... dari lepas maghrib sampai la tengahmalam baru bersalin...

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
ayah... sampai lupe jalan la... :D

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
ayah, doctor ngan 2 orang nurse...

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
natural...

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
ambik epidural... mmm... entah la... plan memang tak nak ambik... tapi hospital swastakan... 2 3 kali dok tanye je... nak ambik ke tak... ayah yang mula-mula relaks je dah mula risau... leh-leh, ayah kate ambik lah... hihihi... dia yang bayar... takpe la...

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.8 kg je...

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
12 / 09 /2006 pukul 1.13 pagi..

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
muhammad aiman hasyim bin shazril hasyim

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
hari ni genap 2 tahun, 5 bulan, 11 hari...

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
yup.. memang tengah berusaha pun nak menambah lagi ;P belum ade rezeki la... harap-harap mane tau lepas ni kembar ke... hihihiiii... syukur alhamdulillah la.... :D

hihihiiii... lepas ni nak gee_qiut plak jawap...

nota kaki : kelakar nak jawap tag ni... tag 'here you go mommies' ni yang paling tak memeningkan bile nak jawap kot... lagi pon, boleh tersenyum sorang bile teringat kenangan lama... ;D

Tuesday, February 17, 2009

teh tarik, roti bakar...

update : kitorang baru pergi baru-baru ni... ni la gambar kitorang... ade lagi menu yang sedap... teh cincau... korang try la...
location : kopitiam bangi, seksyen 9 (tu kid search punye tempat tu...)

sebenonye banyak cawangan kopitiam bangi ni... kat wangsa maju ade, pd pun ade... tapi yang paling sedap, bangi la...
kalau nak cite menu lain memang banyak... tapi rugi la kalau masuk kopitiam tak rasa teh tarik dia kan... kat sini, teh tarik dia memang lemak manis... memang sedap. makan dengan roti bakar dia... memang ummmphh... tunjuk cap jempol la... hahahaaa... sedap bukan ape, sebab roti dia roti benggali tu... sapu pulak ngan kaya... makan panas-panas... kite pun kan jarang nak jumpe roti benggali ni pun kan... sesekali dapat makan... memang rase sedap...
mmm... cube lah....
tapi, dah nama kopitiam, mesti ade kopi kan... kopi dia sedap gak, cume teh tarik dia lagi sedap.. ;P

nota kaki : pernah tengok tak, orang jual roti benggali ni naik moto?

daging salai masak lemak cili padi

location : restoran untie aini's, jalan kubang, nilai

sebenarnye, susah nak carik restoran yang jual daging salai ni... kalau orang negeri sembilan, memang tau lah masakan ni... famous gak la masakan ni. tapi jarang dapat rasa yang pure negeri sembilan punye... tapi alhamdulillah, rasa kempunan nak makan tu dapat la jugak kalau sampai kat restoran ni...
restoran ni bukak untuk lunch sampai dinner... masakan daging salai dia memang sedap. rasa yang tak terlalu pedas dicampur pulak dengan belimbing buluh... pergghhh memang enak di makan dengan nasik panas-panas... mmm.... kecur liur menaip ni... hihihiiii...
cuba la rase... kitorang yang bukan asal negeri sembilan ni pon boleh terpikat, korang bile lagi... tapi tak boleh makan selalu... nanti jemu pulak... bile dah rindu baru boleh makan...


nota kaki : teringat masa first time makan. masa tu dok hostel. gi umah member kat kuala pilah. nenek dia masakkan untuk kitorang... ummph sedapnye tangan orang tua masak... tercarik-carik rasa yang sama... ;P

dataran putrajaya

pada yang suka tempat rehat... low cost picnic, bleh la lepak-lepak kat dataran ni... bersesuaian dengan tempatnye yang berhadapan dengan masjid putrajaya. memang cantik... nak sembahyang pon senang... berhadapan juga dengan bangunan jabatan perdana menteri... berdekatan jugak ngan jambatan seri perdana... parking memang banyak, tak yah risau... mane anak-anak nak main basikal, keta control pon boleh... memang luas... kira view memang terbaik lah.. hihhihiii promote lebih pulak... :D

kalau weekend memang ramai orang lepak situ. kalau malam minggu lagi ramai orang picnic. siap bawak piuk nasik lagi tau... orang tak heran pon... tapi, jangan lupe, dataran ni open sampai pukul 12 tengahmalam je... dalam pukul 11.30 tu, guard dah halau la... :P

nota kaki : hahahaaaa... tiba-tiba teringat hari tu gi tengok upin ipin - geng the movie kat alamanda... best... gambar pon cantik... 3D kan.... korang dah tengok ker?

alamanda

kali ni nak cite pasal alamanda, putrajaya pulak...
boring-boring kat rumah lepas balik keje, kitorang gerak ke putrajaya. rumah mak wan di presint 9. aiman pon memang dah rindu kat wan dia... macam biasa borak-borak sambil minum petang... lepas maghrib baru gerak ke alamanda... angkut wan ngan mak ngah sekali..

pada korang yang tak pernah sampai, alamanda ni memang best kalau nak shopping... macam-macam ada... parkson ade... carrefour pon ade kalau nak shopping barang rumah... tapi sesak ngan orang la... (orang boikot pon, masih ramai yang shopping...) sebab dah takde choice kot :P
tang makan pulak, kat alamanda ni memang banyak tempat halal nak makan... food court ade... takat kfc, pizza tu biasa la kan... secret recipe, manhattan fish... makanan nasi kandar restoran pon ade... banyak la lain-lain lagi...
tak lupe jugak... kat alamanda ni ade bowling gak tau... tapi kitorang jarang nak main la... ibu kompem tak nak punye... ayah la rajin layan kalau wan ngan mak ngah ajak main.... ni gambar aiman masa wan belanja main bowling....panggung wayang pon dah bukak dah kat alamanda ni... kalau tak silap baru tahun lepas bukak... dalam bulan april gitu... tapi seat dalam dia memang selesa.... luas... tak nampak kepala orang pon... sound sistem pon ok... mmm... kire puas hati la....
ni aiman kat laluan masuk ke panggung wayang... luas kan.... (comot je aiman ni... mane taknye, baju hijau dia dah basah kena air... dalam beg pulak baju seksi ni je yang tinggal... nak tak nak, pakaikan la jugak...)
pada korang yang sesekali nak tukar selera... bleh la jalan-jalan... mane yang bawak anak kecik, tak yah risau... playground pon ade... indoor and outdoor... kalau outdoor tu... dekat ngan tasik lagi... bleh layan air pancut bermuzik lagi tau... hehehehee

Thursday, February 12, 2009

sungei bill, perak

bukak phone memory kat dalam phone, terpandang la gambar kitorang kat sungei bill dulu... hihihiii... cite basi skit la ek... 2008 punye cite ni... :D
kitorang pegi ni bawak family ibu...

airnye sejuk.... tapi kebetulan kitorang mandi tu hujan gerimis pulak... jadik air agak deras gak la... takut nak mandi jauh-jauh... ayah sorang je yang berani... hihihiii... tapi ni first time la aiman mandi sungai...

Wednesday, February 11, 2009

tag from ayu (sidratul muntaha)

tag from ayu (30 january 2009)

1. Copy Badge ‘2008 Cute’s Blogger Award’ untuk diletakkan di blog anda :

2. Link atau ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda:

ayu :
seorang isteri kepada shamsul dan seorang ibu kepada aqil hammam. ex opismate kat miat...

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya:

kitorang... ibu??
  1. suka basuh baju. kalau baju tu sidai kering kena matahari, wangi... memang puas hati... nak lipat pon bersemangat...
  2. suka tengok tv. bagi la cite ape pon... layannnn
  3. suka jalan-jalan
  4. suka makan
  5. suka baca novel. fav auther norhayati berahim ngan ramli awang murshid... best.
ayah??

  1. suka main badminton (extreme sangat-sangat)
  2. suka mengemop. suka kalau lantai bersih berkilat... tapi kadang ikut mood gak. hehehee
  3. suka dengar radio
  4. suka nescafe. sehari kalau tak dapat... menggigil siot...
  5. suka jalan-jalan jugak... hihihiii serasi la kitorang sama je...
dah tu je. pening dah pikir...
nak tag kat gee_qiut pulak.


tag from ayu lagi... (30 january 2009)

*who tag you?
ayu
*Tuliskan 10 perkara tentang orang yang TAG kamu.

  1. sudah berkahwin
  2. sudah mempunyai seorang anak lelaki
  3. sekarang bekerja di uia gombak
  4. tinggal kat kampung sungai tua, batu caves
  5. masih mempunyai kedua ibu bapa... yang dok kat meru
  6. pernah bekerja kat miat
  7. suka memasak
  8. suka baca komik... dulu la tak tau la skang masih lagi ke tak
  9. pernah jadik housemate... dulu tak ingat bile... 2003 kot.
  10. suka blogging ang tagging kot... hahahaaa... kalau tak takde la tag ni dari dia kan...

dah sudah la tu. tak daya dah nak pikir...

nak tag kat gee_qiut gak

tag dari ayu again (28 january 2009)

The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tagged 6 people


kitorang :

we are really want to :
besok pencen-pencen dah tak nak keja makan gaji dah... nak jadik boss je...

nak western food aje...


our favourite place :
sejuk mata memandang....


our favourite food :


our favourite drink :

kitorang tinggal kat :


kitorang sama-sama study kat :

we wish :

nak tag kat gee_qiut again and again... heheheee... nak susahkan ko pulak.


nota kaki : fed up ngan pc yang asyik hang pulak hari ni... tension ngan intenet yang slow cam siput... gerammmm...

Tuesday, February 10, 2009

A'famosa Resort, Melaka

memandangkan kitorang ni 1 opis, kerja 1 tempat... budget untuk family ade rm1000. sorang staff rm500. budget yang lebih ni, kitorang kongsi ramai-ramai, dapat dok villa. 3 hari 2 malam. kongsi 3 family 2 orang bujang.. villa kitorang pon agak besar, boleh tahan la... yang penting ade swimming pool... :D hari pertama...
bertolak dari sepang pukul 12.30 tengahari. singgah perhentian seremban untuk lunch... konvoi ramai-ramai ni biasa la... bawak pulak anak-anak... perut dorang nak kena jaga.. kasi kenyang selalu... baru tak meragam... :) sampai a'famosa pukul 3. check in villa dan rehat. petang skit, layan anak-anak main kat swimming pool.. seronok tengok dorang...
malam pulak, buat bbq. kalau ikutkan tak bleh buat... pihak hotel tak bagi.. kalau nak, sewa kawasan dorang, 1 dapor arang tu rm200. arang di beri la... tapi tak worth it kan... tapi kitorang gamble je.. bakar sorok-sorok... tak de sape tau pon... :P
ayam, daging, sosej... bakar... dan coslow... mokhtar pulak bawak kek... isteri ajak pulak bawak muffin... bertambah la menu kitorang... seronok la dapat kumpul ramai-ramai... tengah malam... ayah pergi karaoke... AF Anggun.. hahahaaa... bayangkan la kat tempat kampung-kampung gini ade warung tepi jalan, tapi siap ade stage untuk orang nyanyi lagi... memang kelakar tapi happening... customer yang nyanyi pon.. lagu ala-ala dangdut je... pening... yang sedap pon, orang nyanyi lagu nogori, baru meriah skit. dorang suruh ayah nyanyi... mampus ayah tak nak... sawan babi kat atas stage tu nanti... hahahaaa...

hari kedua...
bangun pagi. ayah jadik committe.. pergi awal skit. ibu ngan aiman pergi lambat skit... masuk water world. lupa bawak selipar.. beli kat dalam water world, rm15 sepasang... hiii... mahal betul. tapi dah tak de, rembat la jugak malaupon mahal...
masuk water world, aiman dah geram tengok air... layan aiman mandi sampai petang...
petang gi outing jap. gi ronda-ronda pekan tampin. dekat je ngan a'famosa resort ni... 10 minit je kalau naik kereta.... sempat singgah makan mee bandung ngan mee goreng mamak kat area situ gak... mmm... sedap la jugak.. tapi yang tip top, cendol dia...
malam, dinner pulak kat cowboy town. kitorang terlambat... masuk-masuk majlis dah start. hihihii... western food pulak menu kali ni... sesuai la ngan suasana cowboy... makan sambil luckydraw... ayah dapat hair dryer. ibu dapat kipas angin... ok la tuh... yang kelakarnye, ayah, din ngan badul dapat hair dryer yang sama... elok la tu 3 sekawan tu.. adil... lawak, lawak... konon target barang besar-besar... hahahaaa
lepas dinner, jalan-jalan cowboy town... hahahaaa... kelakar... aiman takut ngan pony ni... peluk ibu kuat-kuat...hari ketiga...
breakfast kat cowboy town. balik villa, ayah layan aiman main kat swimming pool. arai pulak pasang shisha dia.. (betul ke eja... bedal la... ;P) layan la masing-masing berasap.... pukul 12, kitorang checkout...
sebelum balik, singgah makan kat kedai semalam.. kitorang saje nak promote kat kawan-kawan... cuma kali ni tukar menu pulak. nasi goreng kampung. sedapnye... perut lapar kot... :D
tapi cendol tetap jadi pujaan ramai...

nota kaki : kagum kat isteri badul, ina.. penuh kesabaran dalam melayan anak dan suami... ibu?? queen contol kot... hahahaaa

Friday, February 6, 2009

asam pedas ikan tenggiri

location : jalan kampung jijan, pekan salak lama, sepang

lily tak kerja ari ni... kononnye mengemas rumah... ye lah, orang baru dapat baby... berpantang kat umah mak... bile balik rumah sendiri mesti nak mengemas skit kan. dia call ajak lunch sama-sama. rupa-rupanye dia dah pakat-pakat ngan wiwin n arai nak tunjuk kedai asam pedas yang area sini. kitorang ni dalam konon-konon nak makan kat rumah aje, terus cancel. gi la ikut lunch sama. nanti dorang kata tak sporting pulak... lagipon boleh rasa asam pedas yang sedap tu... mencuba tempat baru... :)
ramai customer kedai ni. macam-macam boleh order. tapi yang glamour tu asam pedas la... cume agak lain sikit sebab 1 order nasik, 1 mangkuk asam pedas sorang makan dia bagi. ngan sambal belacan berserta ulam-ulaman dan ikan masin. bukan macam nasik campor biasa tu...
ibu order asam pedas ikan tenggiri. mmm.... sedapnye... jauh lagi sedap dari kedai-kedai kat melaka yang kitorang pernah rasa dulu. kuahnye pekat... cukup rasa masam manis masinnye... rugi kalau korang tak cuba..

nota kaki : ayah tak makan ikan. order la mee kari. pon sedap. cukup perasa. tak kedekut bahan pulak tu... mmmm :P

char kway teow

location : medan makan sungai ramal luar, kajang

pada korang yang suka char kway teow, yang duduk area sini... memang susah nak carik char kway teow yang sedap... tapi kat medan makan ni... rasenye memang boleh menepati citerase penggemar... ade letak udang... kerang... telur yang suku masak... tambah dengan cili jeruk... memang sedap di makan panas-panas... kitorang memang suka makan kat sini...
mmm.. yummy yummy...

Thursday, February 5, 2009

kway teow goreng sedap

location : fasa 4 tambahan, bandar baru bangi

bagi kitorang, kway teow goreng ni memang sedap... letak kerang banyak pulak tu... tambah plak dengan cili padi kicap... memang menyelerakan... kami 3 beranak kalau makan memang 4 pinggan besar... berlumba-lumba kata makcik yang jual tu.

tapi pada korang yang tak kisah nak makan kat gerai-gerai tepi jalan bawah pokok la... kitorang jenis tak kisah... janji bersih, sedap... halal, yang meniaga melayu pulak... kitorang bedal je...

Wednesday, February 4, 2009

jalan masjid india ;P

hahahaaaa... saje nak cite walaupun cite dah basi... :) bulan puasa 2008...
first time gi jalan masjid india bagi kitorang selepas kawin ni... first time jugak sebab gi ramai-ramai ngan member opis... arai ngan wiwin, din ngan lily dan si bujang trang tang tang, fendi... first time jugak sebab pegi bulan puasa, opis hour pulak tuh...
tapi packnye orang... maklum lah.. sume orang nak shopping raye... hihihii.. tapi dalam pening-pening orang sesak tu... banyak barang raye kitorang sempat sambar... kitorang 3 beranak ni dapat la sepersalinan... bayangkan la kat situ jual ape... jual main gantung ade, main longgong pon ade... takat baju orang pompuan ni... banyak la yang jual... pendek kata macam-macam la ade... mak bapak je yang tak jual la... murah-murah pulak tu... geram... pegi time puasa pulak... hilang letih... tapi sampai rumah... hahahaaa... nak tercabut kaki... mula la rasa haus... ;P sabo je la...

mines shopping N cruising (2008)

mmm... selalu shopping kat sini... seronok... banyak stall-stall kat situ... butik-butik dia pon best-best... makanan pon banyak... kfc, McD, pizza hut, nando's, chicken rices shop... macam-macam lagi lah... tapi yang paling suka singgah... lemon grass.. sebab suka makan asam laksa dia... tak lupe jugak, kat mines ni ade panggung wayang... tgv tau.. mmm... tapi bagi kitorang... menariknye mines ni sebab banyak kedai phone... bagi kitorang yang dok kat sepang ni, kalau nak beli barang-barang gadget ni... mines la tempatnye... mines ni same jugak macam shopping mall lain. bowling ngan games memang ade... ok la kalau nak release tension tu...
kat mines ni jugak bleh cruising ngan bot tau... boleh la pusing-pusing tasik naik bot... ade 2 tasik... North Lake and South Lake. tapi kitorang naik bot belah North Lake je... ala... takat nak rase naik bot ronda-ronda je... tak lama pun... cuma 40 minit gitu ade la... yang syok nye, bot tu bawak kitorang smpai kat hotel The Place of The Golden Horses... nampak la depan mata betapa cantiknye hotel 7 bintang tu... (orang kate la 7 bintang.. tak tau betul ke tak... ;P)
gambar tak masuk lagi... nanti la... rajin-rajin kang update lagi hehehee :) sebab gambar dok dalam cd..

nota kaki : tapi dengar cite kat tasik ni ade ikan sebesar naga... betul tidak tu waallahuallam... entah. tapi tasik ni dari bekas lombong bijih timah kononnye...

Tuesday, February 3, 2009

oh!!! azizah....

balik kampung... best friend sekolah masa form 1 dulu kawin... azizah namanye...
cantik dia... yang terharu tu, mak dia.. adik beradik dia... masih ingat kitorang lagi... tu yang rase cam dihargai la jugak... hehehe.. mane tak nye.. kitorang pon dah lama tak datang umah dia...

makanan kat kenduri dia pon sedap... nasik minyak, kerabu pucuk ubi, kerang masak kari, ayam masak merah ngan rendang daging... memang lain dari yang lain. rase pon sedap... mmmm...

azizah... azizah... banyak nak cite pasal dia... tapi tak tau nak cite ape... tapi tau la dia memang tak pernah berubah... masih kelakar macam dulu-dulu jugak.... family dia pon masih happenning macam masa kitorang jumpe dulu.... harap-harap walaupon dia dah kawin ni, dia tak lupe kitorang sebagaimane kitorang ingat dia selalu.....