Tuesday, November 17, 2009

pulak dah...

tension.
pelik.
nape aku nak bukak blog tak boleh...
bukan blog aku je.... tapi blog orang lain pon tak bleh...
tapi boleh pulak kalau nak buat 'new post' tu...
aduss....
ke pc kat umah ni yang 'mangkuk ayun'....

Wednesday, November 11, 2009

Nothing lasts forever...

novel lagi... baru abis gak. sudah addicted baca sidney sheldon punye buku ko...
yang ni pon best gak. kalau suke tengok e.r, grey's anatomy... house ke.. cite ni pon kire best cam gitu la...


cite pasal ape?

cite pasal 3 orang doktor ni... background yang berbeza... keje kat hospital yang sama...
isk...isk... memang best. macam biasa... cite memang thriller la kan... :)
try la. memang puas hati.
k la. selamat membaca...
:)
nota kaki : belek-belek blog ni... rasa macam dah lari dari konsep sebenar masa mula-mula buat blog dulu. konon nak buat cite pasal malaysia... leh-leh, apesal dah jadik macam diari pulak ni... haru betul... :p

Tuesday, November 10, 2009

kumon... smart reader... tadika kemas... tadika swasta... atau duduk rumah saje...

hehehe...
sebenarnye aiman 4 tahun, tahun depan.
jadik... dok terpikir la pulak...
perlu ke aiman sekolah tahun depan?
perlu ke aiman di disiplinkan bangun pagi... mandi... pergi sekolah?
perlu ke aiman start belajar di usia 4 tahun? boring tak dia nanti?

kat mane aiman patut sekolah?
kumon.... seminggu 3 kali... sekali tu cuma 2 jam... subject-subject tertentu je... contohnye... maths ngan english je...
smart reader kids... pon sama cam kumon gak... tapi nak ambik weekend je...
tadika kemas... belajar biasa-biasa je... untuk level 4 tahun... sampai pukul 11 je.
tadika swasta... belajar sambil day care terus... maknanye, dia jumpe kawan dia sampai petang.
ataupon... aiman tak payah sekolah lagi. patut duduk di rumah macam biasa...

ohhh...
tak tau...
tapi.. sepanjang aiman di mata emak bapaknye... aiman ni susah nak berkawan... enjin dah panas... baru la nak mula main.
tang berak kencing ni... agak was-was sikit... kalau kat rumah boleh la gi toilet sendiri... cuci sendiri... tadi kadang tu terbabas je... camno?

kakak ibu yang bukak tadika tu kata...
''ko antar je dia sekolah... pandai la dia bawak diri. pandai la cikgu tu nak handle camne... kadang-kadang budak-budak ni berdikari kalau mak bapak dia tak de..."
mmm... pening...

korang rase camne?
perlu ke tahun depan?
sekolah mane sesuai?

Monday, November 9, 2009

if tomorrow comes

hobi...
cakap pasal hobi...
menjahit... oh, itu aku tak pandai... takut nak jalankan mesin. takut makan tangan...
melukis... tangan tak de seni la...
memasak... heeee takat makan 3 beranak boleh la...
jogging... berenang... futsal... huhuhu... aku kaki bangku...

abis... sume tak pandai, ape nak aku suka...
hehehe... aku suka baca novel... sahaja....
tu je kemahiran yang aku ade kot. sebab boleh duduk rumah saje... tak yah kemane-mane. malas.
ape yang aku nak share... buku yang baru aku baca ni. tajuk dia 'if tomorrow comes'... penulis dia, sidney sheldon.
bestnye... rasa macam dalam movie...
oh... aku suka.... sangat-sangat. korang baca la sama. tak rugi woooo...
buku dia pon tak mahal mane... kat mph baru rm 34.90
tapi memang puas hati la.
sinopsis? hehehe...
kisah minah ni di tuduh membunuh... kena masuk penjara pastu dia dapat keluar, dia balas dendam pada mereka-mereka yang tuduh dia. pastu part yang paling best... dia jadik pencuri profesional... detektif pon tak bleh tangkap dia...

ala... aku cite tak syok. korang baca la sendiri.. betul. tak rugi.

Tuesday, November 3, 2009

jangan baca...

hurmmm.... bosan... malas.....
entahlah... kadang-kadang fedup....
ye. mungkin aku yang salah. mungkin aku yang tak sabar...
aku ni kalau nak skang... nak skang jugak... tak boleh tunggu-tunggu...
ye. aku memang begitu....

malassssssss
tapi aku tak suka bile dia begitu.........
ye. memang aku sentap dengannye...
ye. memang aku terasa. sebab bukan sekali dua.
ye. memang aku fedup.
ye. memang aku tak suka...
ye. memang aku tak tahan lagi...

sudahlah...
aku tau aku sape.
aku tau aku berdosa.
aku tau di mane aku berada.

aiman...
ibu tau aiman paham.
baby....
jangan ikut perangai ibu tau.. hehehehe..

aku dah lega sekarang... ;p

nota kaki : ape aku tulis ni... ooo kan aku dah tulis... jangan baca... patut la tak paham...

husband 'n' wife...

entahlah...
tapi hari ni rasa nak cite pasal rumahtangga pulak... hehehe... ye lah... sepanjang kitorang dah kawin 4 tahun ni, dari pemerhatian kitorang...
banyak perkara 'remeh temeh' yang biasanye 'biasa-biasa je' tapi dah jadik cam isu besar...
kenape? entah.. pelik tol... sebab kite rase kite nak partner kite tu perfect kot... contohnye...

  1. "la... dah nampak tong sampah ni kosong... bubuh la plastik sampah dulu baru buang sampah..." bunyik cam merungut skit la kan...

  2. "nak ambik baju tu, keluarkan la elok-elok... ni main tarik je..." hahaha sambil dok geleng kepala tu...

  3. "bile orang tengok tv, dia main internet. panggil sampai nak tercabut anak tekak ha... taknak turun. bile orang nak masuk tido, boleh pulak dia tengok tv" muka mencuka la tu...

  4. "letak la pinggan cam ni... bukan camtu..."

  5. "dah buat air tu, bekas gula ni tutup la rapat-rapat... semut masuk ha..." mulut dah muncung dah...

  6. " hiii... jangan la kentut dalam kete... busuk la.."

hahaha... pulak... bendanye biasa-biasa je... tapi selalu nak dibesar-besarkan... nak carik gaduh ke... tak jugak.. kate nak menyakat, tak pulak bunyik macam tu... tapi ade sesetengah benda pulak... kecik je... tapi dah boleh buat kite senyum sampai ke telinga.... contohnye...

  1. "bang... urutkan bang.. kaki ayang lenguh la..." wah... terus hulur kaki. suka...

  2. "rasa macam nak minum air nescafe ayah buat la... ayah buat sedap. nescafe letak susu tau... kaw-kaw ye. macam kat kedai tu..." hati penuh berbungga-bunga bile dapat minum.

  3. "bang... buatkan susu anak jap. dia haus la..." hihihi tq tq... syukur laki nak tolong...

  4. "kalau rajin nanti, tong jemur kain ye. tak sempat la." hai... ringan skit keje isteri.

  5. "ape kate, saye menyapu, awak mengemop ye. kite kemas rumah sama-sama ari ni..." bile suami kata ye je... bangga si isteri. boleh di harap suami aku ni...

  6. "hari ni awak tak payah masak la. tau awak penat. kite makan kat luar la ye. saya belanja..." huhuhu seronoknye... muka pon berseri-seri. senyum sepanjang jalan...

  7. "abang balik ni... bawak buah kesukaan awak." hihihi macam tau-tau je kite teringin nak makan kan... sayang awak...

  8. "surprise!!! bunga ngan purfume untuk sayang... happy birthday" ha... mau nak meloncat-loncat satu rumah... konon nak tepon kawan-kawan sume bagi tau... punye la happy...
eh, lebih pulak contohnye. tu tandanye, pompuan ni senang di pujuk... hahaha

mmm... tapi sebenarnye... kite bukan mencari mr. perfect.... atau prince charming... atau suami bertitle mithali... tapi kite nak seorang lelaki yang bile dia bersama kite, dia buat kite jadik sempurna.. kite rasa lengkap gitu...
entah la.. dah dijadikan isteri ni dari rusuk kiri suami... bukan untuk di pijak-pijak atau di junjung-junjung... tapi dijadikan untuk jadi pendamping... kan... tak gitu?

ok la. dah abis merapu. chow.

Monday, November 2, 2009

hari ini dalam sejarah


hari ni hari lahir ibu...

terima kasih aiman...
terima kasih ayah...


Friday, October 30, 2009

duit duit...

just nak share ngan korang-korang.... camne kite nak guna duit kite...
adekah kitorang ni borossss.... atau biase2.. saje...

POWER OF MONEY
By Adam Khoo - Singapore's youngest millionaire at 26 yrs.

I travel around the region pretty frequently, having to visit and conduct seminars at my offices in Malaysia, Indonesia, Thailand and Suzhou (China). I am in the airport almost every other week so I get to bump into many people who have attended my seminars or have read my books.
Recently, someone came up to me on a plane to KL and looked rather shocked.
He asked, 'How come a millionaire like you is traveling economy?'
My reply was, 'That's why I am a millionaire. '
He still looked pretty confused. This again confirms that greatest lie ever told about wealth (which I wrote about in my latest book 'Secrets of Self-Made Millionaires').

Many people have been brainwashed to think that millionaires have to wear Gucci, Hugo Boss, Rolex, and sit on first class in air travel. This is why so many people never become rich because the moment that earn more money, they think that it is only natural that they spend more, putting them back to square one. The truth is that most self-made millionaires are frugal and only spend on what is necessary and of value. That is why they are able to accumulate and multiply their wealth so much faster.

Over the last 7 years, I have saved about 80% of my income while today I save only about 60% (because I have my wife and 2 kids, mother in law, 2 maids etc. to support). Still, it is way above most people who save 10% of their income (if! they are lucky). I refuse to buy a first class ticket or to buy a $300 shirt because I think that it is a complete waste of money.


When I joined the YEO (Young Entrepreneur's Orgn)a few years back (YEO is an exclusive club open to those who are under 40 and make over $1m a year in their own business) I discovered that those who were self-made thought like me. Many of them with net worth well over $5m, travelled economy class and some even drove Toyota's and Nissans,not Audis, Mercs, BMWs.


I noticed that it was only those who never had to work hard to build their own wealth (there were also a few ministers' and tycoons' sons in the club) who spent like there was no tomorrow. Somehow, when you did not have to build everything from scratch, you do not really value money. This is precisely the reason why a family's wealth (no matter how much) rarely lasts past the third generation.
Thank God my rich dad foresaw this terrible possibility and refused to give me a cent to start my business.

Then some people ask me, 'What is the point in making so much money if you don't enjoy it?'
The thing is that I don't really find happiness in buying branded clothes, jewellery or sitting first class. Even if buying something makes me happy it is only for a while, it does not last.
Material happiness never lasts, it just give you a quick fix. After a while you feel lousy again and have to buy the next thing which you think will make you happy. I always think that if you need material things to make you happy, then you live a pretty sad and unfulfilled life..

Instead, what makes me happy is when I see my children laughing and playing and learning ! so fast. What makes me happy is when I see my companies and trainers reaching more and more people every year in so many more countries. What makes me really happy is when I read all the emails about how my books and seminars have touched and inspired someone's life.
What makes me really happy is reading all your wonderful posts about how this blog is inspiring you. This happiness makes me feel really good for a long time, much much more than what a Rolex would do for me.


I think the point I want to put across is that happiness must come from doing your life's work (be it teaching, building homes, designing, trading, winning tournaments etc.) and the money that comes is only a by-product. If you hate what you are doing and rely on the money you earn to make you happy by buying stuff, then I think that you are living a life of meaninglessness.

nota kaki : ayah, tak yah la beli levi's yang rm 400 tu, ok?

Tuesday, October 27, 2009

GP (2009)

hehehe...
benonye ni kali ke 2 kot kitorang gi tengok...
dulu time tahun 2007 kot... time tu aiman kecik lagi... meragam nak cepat balik. sebab dia boring...
tapi kali ni, kitorang pegi tak bawak aiman. aiman kat umah makwan dia kat putrajaya... dia gi jalan2 ioi puchong katenye...

jadik kitorang berdua saje bergerak ke sepang circuit. tapi pakat jumpe adik, si faizal kat situ. orang punye la ramai... ushhh... macam semut... kitorang dapat tiket seat kat grandstand gate k1. beratur nak masuk punyelah panjang. dah balik nak keluar pon berebut2 orang nak rempuh gate.. mmm... dasyat sungguh. tapi ayah puas la. sebab dapat jumpe nabil raja lawak tu... tapi dia memang lawak la... tengok muka dia pon kite ketawa. camno?

tapi untuk sekian kalinye kitorang dapat tengok kesemua race.. baik 125cc, 250cc ngan 500cc. tapi 250cc tu yang menarik sikit kot bagi ibu. sebab dorang race motong memotong... tu yang macam syok je... hehe

lepas je 250cc, hujan turun. lebat pulak tu. kena la delay sejam kot gitu. ishhh... ngantuk gile lah nak nunggukan 500cc nye race. tertido dibuatnye. kecohh!! :p

tapi ok la. walaupon rossi dapat tempat ke 3 tapi puas la tengok dia naik dari tempat ke 9, 10 gitu... tapi cam tak syok sebab orang boleh agak dah yang menang mesti stooner punye... sebab dia tinggalkan jauh.. orang memang tak dapat kejar punye..

rossi la yang buat best. baru rase cam fight sikit. dia saje bagi peluang orang potong dia. pastu baru dia kejar sorang2... hahaha... bagi pendapat ibu la... hehe ayah kate, race tahun ni paling best. mmm... ye kot. ke sebab dorang suka tengok moto yang jatuh tu... :D

dah petang, kul 5 lebih, kitorang balik. jammed tu biasa la. tu belum kete kena blok pulak... hehe
tapi tu sume ok. boleh cuci mate tengok moto2 besar lalu. hai... jeles gak.. siap buat air brush painting lagi... hai... ayah... kalau ade duit, sambar la 1. boleh ibu tompang naik.

eh, k la. dah....

* gambar tak boleh nak upload la... tension. nanti la... kalau boleh kite update k.


nota kaki : next time, boleh bawak aiman.. dia pon dah boleh paham dah. mesti dia suka kot... hehee

Saturday, October 24, 2009

barney N friends

aiman selalu, kalau di suruh membaca... buku 'peter and jane' tu... adus...
si peter pon kadang2 tukar jadik jane... tapi boleh la jugak yang boleh dibanggakan... macam perkataan 'the', 'ball', 'dog', 'I', 'like', 'tree', 'shop', 'here' dan last sekali 'is'...
itu pon, kalau pangkal words tu dah huruf besar, mula la dia blur... pas tu bile kite bagi tau words tu sama, x nak percaya tu... angin je mak ee...
kali ni, ibu nak suruh dia dengar barney menyanyi... ala astro channel 613 tu kan... pastu suruh dia ikut... dia boleh ke tak... tak pon, suruh dia dok mengadap you tube... ni tak... asyik upin ipin je siang malam...
yang kelakar tu, sebut I love you pon... pitching dah lari... camno...
tak pe iman... dengar banyak kali.. nanti lama-lama, mesti jadik biasakan...

'' I love you
You love me
We're a happy family
With a great big hug and a kiss from me to you
Won't you say you love me too
I love you
You love me
We're best friends like friends should be
With a great big hug and akiss from me to you
Won't you say you love me too... "

Nota kaki : target aiman umur 4 tahun boleh membaca... boleh tercapai ke? malas je tu. sekolah tak nak. asik keje nak main je..... hahahaa... setahun je tinggal... ibu.. cepat bu...

Wednesday, October 21, 2009

cerita lawak

cerita ini diciplak dari blog yudhim... mamat indon...

Akar mawar...

Seorang cewek seksi baru saja membuat tato bunga mawar di lengan atasnya.

Sadar tubuhnya bohai dan mau pamer tato mawar dilengannya, cewek itu berjalan melewati kerumunan pemuda yang sedang asik nongkrong dengan mengenakan tank top.

Cowok-cowok: "Hai cewek.... Boleh kita cium mawarnya?"

Cewek : "Boleh.... Siapa duluan?"

Cowok-cowok itu langsung semangat Dan bergegas menghampiri cewek itu

Cewek : [sambil angkat tangan] "TAPI CIUM DULU AKARNYA!!!!"

nota kaki : hahaha... bengong... entah kenape... banyak-banyak cerita lawak, cerita ni boleh buat ibu ketawa terbahak-bahak... balik opis cite kat ayah, ayah pon naik tak paham sebab ibu cerita sambil ketawa... hehe tak lucu mane kot... tapi imagine tinggi sangat... hahaha

Thursday, October 15, 2009

MQA audit

hiiiii.... geram tol...
pasal mqa nak datang audit ni... boleh plak mamat ni (salah seorang dari mereka2...) cerita kat instructor gak la... dia kata aku tak bukak shop. pelik... aku elok dok tunggu ngan ghafar... mana team mqa nak lalu... masuk... tak masuk2... nik pon ade masuk shop aku tanye ade class ke tak de... tapi tak patut la mamat ni dok cite kat instructor2 kat atas tu yang aku tutup shop... mmm... pastu cite la pulak kat sipulan tu... nasib baik instructor tu sampaikan kat aku... tau la aku mamat ni cemane... memang berbulu je kalau tengok muka dia... hahahaa.... huh... maleh la aku nak cerita keburukan mamat ni kan... tang shop... tang class... mmm....

elok la... mqa tak masuk pon... kang sawan babi pulak aku kalau tak dapat jawap soalan dorang kang... bak kata instructor tu la...
"hawa... awak baca jampi ape... orang yang lalu pon tak nampak shop awak... nampak tutup je... hehehe..."
suka gak aku gitu... hehe biar aku diam2 je...

nota kaki : jampi biar mamat tu terbakar, ade tak?

Tuesday, October 13, 2009

speghetti....

ibu benonye memang x reti nak masak speghetti ni... dengar pulak member kata kena letak susu... errrgh.. tak boleh blah ibu nak masak...
hahaha... tapi sebab 2 hari lepas, kitorang gi beraya umah member ni... makan speghetti... ohh... sungguh sedap ok... masam2... kena ngan tekak ibu... aiman pon makan tambah je... tu yang dok teringat je tuh..
nak di jadikkan cite... semalam, ibu pon dok rengek2 nak makan speghetti suruh ayah masak... dengan alasan aiman pon nak makan... aiman pon suka cendawan...
hehehe... kul 9 malam gitu, ke kedai la ayah gi beli bahan2 nak masak... hahaha...
dan... hari ni... students kitorang datang umah... 15 orang... masak spegetti lagi... tapi tak dapat la nak snap pic... sebab bz kat dapo... tapi licin la dorang makan... ala... bagi budak2 makan, bukan kira sedap... tolak batu ngan kayu je... tekak dorang bukan boleh diambik kira...

tapi la kan, kitorang rasa speghetti kitorang still tak sesedap orang2 lain buat... sos terpekat la... termasam sangat la... yang pasti tak lemak manis macam orang lain buat lah... nak ikutkan, dah surf internet ni... resepi2 yang sedap dan mudah... sume dah ikut... tapi hasilnye tetap tak memberangsangkan... mmm... ke... brand yang di beli tak sama? pelik...

eh, korang ade extra2 ingredient ke yang perlu di bubuh... kalau nak buat spegetti bolognese ni...

Friday, September 4, 2009

burger punye pasal....

ape ke angin si ayah subuh tadi... dalam pukul 2.30 gitu la... dia dah tido, kemudian terjaga... ibu perasan gak apesal dia dok gelisah je kan... kite pon naik terjaga. rupenye mimpi buruk... dah terkejut, terus tak bleh tido...
borak2 kejap, ntah ape anginnye... maleh nak sahur makan nasik. nak makan burger McD. adusss.... kite yang tekak melayu ni... sahur dengar je burger terus jadik loya... ibu nak nasik jugak... malas nak layan dia memujuk suruh teman dia dia gi McD, buat2 diam je...

leh-leh... "ibu... nanti kalau ayah mati... kempunan nak makan burger...."
cisss... pandai dia nak psiko kite pulak....
sudahnye, malas2 pon, gagah la jugak teman dia pegi... hangkut sekali aiman yang tengah tido tu.... aiman pon naik terkejut... nak pegi mane malam2 ni kan... dia pon pelik, McD bukak ke malam2 ni...

dalam pukul 4 gitu... sampai umah... orang yang mengidam tu abis la makan kan... kite yang dok ingat nasik ni, nak pandang burger pon x lalu...telan la 2 3 gigitan... minum air skit, dah la. malas dah nak hadap. baik sambung tido balik...

sudahnye... pagi tadi... 2 3 kali ayah masuk toilet. pastu mula la nak merungut... "ni air oren la ni..." hahaha... itulah... orang dah kata dah... makan nasik tak mau... kalau sahur macam biasa kan siap minum air panas lagi... mmm... macam2..... ayah... ayah....

Wednesday, August 26, 2009

hurmmmm........

entah kenape...
payah nau nak bukak blog ni... dari pagi cuba, la ni baru dapat...

entah kenape....
malas nak menulis sepanjang 3 minggu ni... idea kering kot. mood pon takde... bulan puasa kot... ke takde masa??? entah...

entah kenape....
kerja terlalu bz pulak... pagi petang ade class... letihnye... selalu ade class gak, tapi tak la letih begini... bulan puasa kot.... tapi time puasa ganti, tak pulak macam ni...

entah kenape...
takde rasa pape... kosong... hehehe.....

Friday, July 31, 2009

jumaat...

badan tak sedap.... terus tak keje... pastu mula la ajak ayah cuti sama.... hehehee... boleh la bermanja-manja dikala tak berapa tak sihat ni kan... batuk... sesema... sakit kepala... adus...

tapi tadi dapat makan prosperity burger.... terus badan jadik sihat... hehehe... tapi bukan burger Mc D... burger biasa tu... kirim kat cik lily... dorang panggil benda tu 'oblong'... ye ke gitu bunyiknye? ke sebab dia bersaiz oval... pastu long... hahaha... pulak... entah la... tak kisah la nama dia ape... tapi memang sedap...


nota kaki : sedapnye prosperity burger McD tu kan... nyum nyum.... nak kena tunggu raya cina pulak...

Thursday, July 23, 2009

kenangan ku... bersamamu...

hurrrmmm....
boring-boring baca la blog mdmcalypso... terbaca pulak entry dia pasal 'apasal kau?'. kalau nak ikutkan... malu nak ingat balik benda-benda gitu kan... waktu bangang-bangang tak tau camne nak handle bile orang suka kite... terima bulat-bulat tanpa pk kite sebenarnye tak de perasaan pun kat dia... entah la.... malu siyut kalau ditakdirkan jumpe balik skang ni... tak tau nak cakap camne ngan dia... tak tau adakah kite perlu imbas balik benda dulu-dulu dan mintak maap sebab lukakan dia... tak tau adakah dia juga rasa cam kite rasa... rasa cam bangang je... rasa bersalah beb... sampai ke tua kot... kalau teringat sure rase bersalah punye...

hahaha....
aku?
nak cite ke tak nak... ade ke pihak-pihak yang kecik ati? haha... orang tak kenal aku kot... :))

1999...
lepas spm aku sambung belajar... classmate aku, nickname dia sepang... hensem? entah... orangnye putih kot... tinggi... biasa-biasa la di mata aku... hihihi...
'sepang'... sebab dia asal budak sepang... dia kata mak dia dulu keje jual kuih je... kalau dia boring-boring... dia selalu lepak kat klia... time tu airport baru bukak... sumpah... tak terpikir pulak nak tanye sepang kat mane... kalau tak... mampus aku tak jejak kampung dia... hiii takut terserempak....mane aku nak letak muka...
nak jadikkan cite... budak-budak lelaki classmate aku selalu dok gosip aku ngan dia... sebab dorang dah tau dia suka kat aku... aku? hehehe... benonye dulu time sekolah aku agak anti ngan lelaki ni... hahaha... no cintan-cintan.. hahaha... bile dah kena gosip... aku buat selamba badak aku je... kata hati tak berkenan. kihkihkih....
nak jadikkan cite.. terjadiklah 1 peristiwa yang membuat aku terpaksa mintak tolong dia... malu siut... terpaksa jugak bercakap ngan dia... orang dah tolong... kena ucap terima kasihkan... dah tu kena la berbaik-baikkan...

selepas peristiwa itu... aku kena temankan member aku ni gi outing... dating... disebabkan member aku ni bercinta ngan classmate aku gak, aku temankan la jugak... disebabkan juga member aku ni tak nak aku jadik tiang bendera tunggu dia, dia bawak la si sepang ni untuk temankan aku... cit... hampeh... nak tak nak... layan la jugak... balik dari dorang dating tu... dalam bas...

sepang : ko suka kat aku tak?
aku : (mampus...) ko rase aku suke ko tak? (sambil gelak-gelak sebab nak hilangkan nervous aku...)
sepang : entah...
aku : mmm... aku tak tau la nak cakap... (ketawa lagi...mati la aku... camne nak cakap ni...)

lepas tu aku tak tak ingat dia cakap ape lagi... sebab aku dah lost... sumpah aku dah tak dengar dia merapu pape pun... tapi yang pasti... bile turun je dari bas tu... aku rasa aku nak cepat-cepat balik hostel... tido... supaya lepas aku bangun, aku dah tak ingat dah pasal tadi...

keesokan harinye... isnin... tersebarlah cerita aku couple ngan dia... aduh... rasa beban giler... tambah pulak bile ade yang perli... "tak mo la duduk ngan ko nanti ade orang jeles.."ade pulak... "bercinta ngan sepang skang?" bla bla bla... baru aku tau dia dah salah sangka... dia ingat aku gelak sebab aku suke dia.. aku ketawa sebab aku happy ngan dia... kesian dia...

genap seminggu... roommate aku pon dah pening tengok aku seminggu susah hati... dia bagi aku solution... dia tuliskan surat dari aku untuk sepang konon mintak putus... aku ni dengan bendulnye... tak baca surat tu pun.. terus bagi kat sepang... itu pun pass kat orang suruh tolong bagi... ya allah... betapa tak maturednye aku....
dorang kate sepang frust... dorang kate sepang nangis... dorang kate sepang tak puas ati... tapi aku lari dan terus lari... kalau boleh tak mau tengok dia... takut aku serba salah...
betapa bodohnye aku waktu tu...
lepas tu exam, dia fail... cukup 3 subject dia fail, dia kena tendang keluar...
giler... aku memang serba salah gile kat dia... memang aku rasa nak mintak maap kat dia... lebih-lebih lagi bile classmate aku kate, dia fail sebab aku... aku bertanggung jawap sebab dia kena tendang... tapi sudahnye... aku biar je dia kemas buku dia tanpa ucap selamat tinggal ke.. terima kasih ke...adus...

haiii... selang 2 semester lepas tu, jumpe dia balik, dia datang jengok kitorang... ade la aku tegur dia... ape dia tengah buat waktu tu... dia boleh buat lawak... "TLDM" hahaha... tidur, lepak dan makan... hahaha... x lawak pun aku sengeh gak...

haih... udah le... maleh nak ingat. kalau boleh nak lupe lepas aku dah tulis kat sini... walaupun cume seminggu aku tercouple tapi... rasa serba salah tu tetap ade beb...
rasa cam bangang je kan...
moral of the story... jangan ketawa... nanti orang salah sangka... hahahaa...

nota kaki : ayah tak tau ibu tulis ni... mintak-mintak dia tak baca... malu wooo....

Monday, July 20, 2009

tak baca pun tak pe... biasa-biasa je...

setelah sekian lama.... akhirnya.... dapat gak ibu update blog.... di rumah....

tak de ape nak cite... hari-hari berlalu dengan 'biasa'.....
kerja tetap begitu... di rumah juga begitu... 'biasa-biasa saje'....
aiman... ayah... juga 'biasa-biasa saje'....

dan yang luar biasanye...
berat badan ibu ngan ayah ni... berlumba-lumba naik... seluar sume ketat... ibu naik sekilo, ayah naik 2 kilo... hahahaa... esoknye, ibu naik 3 kilo, ayah pulak naik sekilo je... tu yang pelik tu...
yang tetap menten, aiman... dok kat 11 kilo je tak gerak-gerak... dekat setahun kot berat badan dia gitu je...

tapi... yang lebih luar biasanye... aiman nak dibotakkan rambutnye tanpa menangis... amatlah magicnye... sebab kalau orang pujuk soh potong rambut curlynye tu... memang dia tak nak... ibu yang dok sedih, pengasuh aiman, kak as, berjaya membotakkannye...
hai la aiman.... kalau bukan sebab ibu as ko mintak izin nak botakkan... ibu pon tak sampai hati nak antarkan ke kedai...

korang nak tengok muka aiman versi botak ke....

Thursday, May 14, 2009

Mc D... I Lovin' it...

dah lama tak makan Mc D... sejak boikot-boikot ari tu...
aiman biasa la... happy sebab dapat happy meal.... hehe...
kitorang makan kat Mc D sungai besi... jauh kan... hehehe sebab ayah nak gi pertama complex... pasal nak pasang tali reket dia....:)

order ape? ayah biasa la, big mac...
ibu, mc chicken... feberet...
aiman happy meal...
korang?

Wednesday, May 13, 2009

hampeh...

kelakar... semalam kitorang pegi bank... aiman pulak sibuk bercakap dalam kereta... konon nak jalan-jalan dulu sebelum balik terus ke rumah...
dalam kereta, dia mula la bising itu ini....

ibu : aiman bising - bising... ibu antar umah ibu as (pengasuh aiman)....
ayah : haah... mane ye rumah ibu as... simpang depan ni... belok kirikan... (sambil pura-pura pusing stering nak belok ke kiri)
aiman : tak nak... kite balik umah kite.... terus-terus....
ayah : kalau tak nak gi umah ibu as... duduk diam-diam...

lepas tu... ibu pulak dok borak ngan ayah... terlupa yang dia kat seat belakang senyap je....
tengah borak-borak tu, aiman menyelit...

aiman : ibu lagu ape tu...
ibu : entah ibu tak tau.... aiman... ambik kopok kat belakang tu... ibu nak tengok kopok ape aiman pilih.... (sambil tunjuk kat keropok dalam plastik yang dia beli kat 7e..)
aiman : ibu lagu ape tu bu...
ibu : aiman... ambik kan kopok tu... ibu nak tengok mane yang aiman pilih, mane yang ayah pilih..
aiman : hepp... diam-diam je.... nanti ayah antar umah ibu as.... (sambil ugut ibu)
ibu : eppp..... (terkedu.. hampeh....)

ayah punye la ketawa terbahak-bahak... hampeh betul diadorang ni... ceh... siap kamu aiman...

nota kaki : cantik madam callypso pakai tudung.... sebijik macam muka mak kat nilai... :)

Tuesday, May 5, 2009

....("-").....

boring-boring... ujung minggu... ayah membersihkan tanah belakang umah yang sekangkang kera tuh... wah... dah terang dah umah kitorang dah... suka... subur skit pokok ubi yang kitorang tanam ari tu.... eh, pucuk ubi tu kitorang dah dapat 2 kali makan tau... :)

k la... korang layan gambar je lah ek....
sebenarnye, ade pokok betik kat situ... tapi tak berbuah pon... pokok jantan... tu kitorang tebang je lah...
bersungguh-sungguh encik shazril ha...
ibu ngan aiman tolong tengok je... ayah buat soang-soang...
ha... dah bersihkan... pokok ubi je yang tinggal...
hahaha... tamatlah riwayat siput-siput babi yang banyak tu... gile tak gile la... pokok betik yang tinggi 2 meter tu... penuh ngan siput babi... bile dah tebang ni... merayap la dia keluar dari pagar.... eeee... tu la tu salah sekor daripada yang banyak-banyak tu...

kalau nak tau... gambar ni sume aiman yang ambik... cantik tak?

nota kaki : ayah... thanks ya...

Wednesday, April 29, 2009

KFC... idamanku selalu...

hihihi...
tak de ape nak cite tapi saje nak letak gambar aiman makan kat kfc...
sebenarnye kitorang memang dah lame sangat-sangat tak makan kfc ni... hehehe...
aiman makan sampai penuh tangan... budak comot... :p
last sekali biasa la... gambar anak ngan omak ee...

book fair 2009 @ PWTC

Hahahaa… sori la korang sebab lama tak update… tak tau nak update ape… banyak nak cite tapi takde ape nak cite… haha… paham ke… ;)

Pakat ngan anne sabtu lepas… 25 april… nak gi book fair… konon nak jumpe norhayati berahim… my faberet author tu… suka ngan novel-novel dia… suka ngan jalan cerita novel dia…
Gerak dari rumah pukul 9 45 pagi… sampai pwtc dah dekat kul 11… apesal lambat? Hehehe… parking penuh la… cuaca panas pulak tu… huh… meresik kulit… :)

Masuk pwtc… orang punye la ramai… nasib pegi ngan bujang-bujang… kalau bawak aiman… alamat mengamuk la budak kecik tu kepanasan… lagi satu takut nak handle anak sorang-sorang kat tempat ramai camtu… takut anak hilang… :p
kitorang gi makan dulu lepas tu baru round-round… banyak booth untuk kanak-kanak… tapi macam tak worth it plak nak beli. Sebab harganye yang mahal pastu teknik pembelajaran yang sama je… tapi ibu tergoda gak beli buku yang budak tadika punye silibus tu… ala… buku peter and jane tu…
Dah la tu, cite berbalik pada tujuan pegi book fair la… kitorang dok berasak-asak ni… carik la booth nb kara… dah jumpe kemain lagi happy… rembat la 3 bijik buku… sempat la jumpe penulis, norhayati… tu la yang paling buat kitorang cukup happy…
Orangnye simple je… wah… banggalah bile dapat autograph dia…. Hihihi….
tapi sayang.. camera tak bawak. tak dapat nak ambik gambar dia... tak pe... tak kisah la... dapat salam dan berjumpa dengan empunye badan pon dah cukup puas hati...
:D
nota kaki : dapat gak beli buku 'biarlah ym yang bicara' penulis hanni ramsul. puas rasa di hati...

Wednesday, April 22, 2009

diari hatiku....

Hurmmm…. Bosan wooo dok kat sini… tension je… hai… apela nasib…. Rasa cam malas je nak keje makan gaji… boring je dok kat miat ni… nak-nak pulak dengan department yang cam ni…. Hurmmmm…. Fed up je…
Fed up?? Hihihihii….. ye la… ade je orang nak carik salah aku… tu pon bos bagi tau… kalau tak sampai kesudah la aku tak tau… bos siap cakap kat aku lagi… “awak jaga diri awak elok-elok hawa… dia tengah carik salah awak je tu… saye cakap betul ni.. ade je point dia nak kenakan awak…” oh my god… mau tak sedih aku dengar…
mmm… politik betul…. Malas nak cite kat suami sendiri… balik-balik aku jugak yang kena marah… sebab aku lembut sangat… sedihkan…. Kalau sipulan tu tau la…. Ingat la… setakat ni… ade ke aku tak buat keje… ade ke instructor komplen pasal aku… dan dan pulak dengan malaun tu aku plak yang konon malas nak bukak shop… aku pulak yang duduk free tak buat keje… dan dan pulak, sipulan komplen schedule class aku konon terlalu relax… kononnye tak balance la ngan shop sebelah… hai…. Dah dekat nak masuk 6 tahun aku jaga shop ni. tak de pulak aku tengok shop sebelah nyebelah ni bz sangat… biasa je.. lebih kurang aku je… ni lagi aku tengok shop sebelah dah skip mane-mane project yang panjang-panjang… mase zaman aku jaga dulu… ha… mengadap la budak-budak buat project sampai lebam….
Adusss… x paham la…. Walaupun aku rase bukan taukeh shop sebelah yang mengadu ngan sipulan tapi… takkan la sipulan tu rajin turun padang kot… dah nak sebulan ni aku dok bermastautin kat shop ni… tak de pulak sipulan ngan bos besar turun tengok shop… abis camne pulak sipulan bleh kate aku relax je… pelik…
Agaknye, masa sebelum aku bermastautin kat shop ni kot… dia tengok shop aku gelap tak bukak lampu… tu maknanye aku dok relax la tu… abis… shop lain-lain tu gelap… orang tak kisah pon… heran tol aku… nak kata aku relax, ni ade la kawan ni… shop 1 semester cuma 3 minggu je yang full pagi petang… selebihnye.. dok relax je… orang tak heran pon…
Agaknye, dia tengok aku datang lambat kot…. Dia nampak aku balik tengahari awal kot…. Heheheee…. Tu yang nampak cam tak de keje tu….
Tapi aku memang suka balik tengahari pon… :)
Benti jap… kawan datang…

-----------------------------------

Hai… kawan datang mengadu… tanye camne nak setup shop dia… pastu bile kite bagi suggestion tak nak terima pulak… suka hati dia lah… aku ikut mane yang menyenangkan student je… dan menyenangkan kite…. sebab kadang-kadang student aku pon masuk shop kawan ni gak… nak kate aku bleh monitor quantity soldering iron tu…. Agak susah la…tu sebab aku suggest letak je soldering iron tu atas meja je… buat labeling… kalau nak simpan soldering iron tu dalam cabinet, payah… nak suruh student susun soldering iron ikut cam kite kemas… susah… tu belum lagi on the way student nak ngantokan soldering iron tu… terjatuh la… sponge dia tertinggal lah… terpisah lah pulak si soldering station tu ngan ironnye… last-last… sume jahanam…. Dah ade contoh pon sebelum-sebelum ni… dari 50 masa zaman aku guna… skang dah tinggal 8… tu pon ade instructor tu tolong repairkan… ni lagi aku tolong orderkan… pandai-pandai la jaga…
Ah… lantak dia lah… aku cakap mane yang betul… mane yang menyenangkan kite je… dia nak ke tak nak… tu hak dia la… dia taukeh shop kan… dia tak nak monitor tu dia punye pasal la….
Kawan tu kira untung la… nak banding ngan aku ni kan…
Ah… dah lah… malas lah nak taip dah…. Lagipon ade student nak masuk dah….

Hihihihi…. Hidup mesti diteruskan….

p/s : baru teringat motto aku mase zaman spm dulu… if there is a will, there is nothing, I cannot do… hahahaaa….

--------------------------------

Kawan ni datang balik… katanye setuju ngan suggestion aku… hehehe… kan aku dah kate, idea aku bagus…. :)

nota kaki : tadi boss besar datang.... eh, ape anginnye pulak... tapi sorang je... sipulan tak ikut sama pon... nasib aku tengah class... dia cuma bagi tau esok ade visitor kul 11... hahahaa.... esok aku cuti.... aku nak rehat...

Thursday, April 16, 2009

rama-rama...

untuk pertama kalinye, aiman belajar mewarna dengan 'baik'nye... selalu... memang tak duduk diam. ade je yang dia nak buat... keje mewarna belum siap dah buat keje lain... hai.. macam-macam ragam aiman ni...


tekun mewarna gambar rama-rama... aiman memang kidal... sama cam ayah... :D tau tak pasal ape tekun... sebab ibu umpan dia... sambil mewarna ibu nak ambik gambar... suruh dia berlakon la konon... berlakon mewarna sampai abis...

pastu angkat kepala skit... nak bagi ibu ambik gambar dia... kata berlakon...

fokus skit la mane rama-rama yang dia dok ralit sangat tu... ade ke rame-rame warna biru... adus... bujang ibu sorang ni....

last-last, dia tak bleh sabar dah... asyik ibu je ambik gambo dia... ape lagi... dia turun dari kerusi... ambik camera terus ambik gambar sendiri... hah... dah agak dah... memang tak bertahan lama la kalau bab-bab mewarna ni... laju je dia buat iklan... hai sampai kesudah tak siap pon dia mewarna...
haih... nampak gaya kena carik idea lain la... bagi dia minat skit nak belajar mewarna.... :)
nota kaki : sedih :( rasa cam give up... rasa cam hampeh... rase cam nak je jadik suri rumah sepenuh masa... boleh? hahaha...

hai kacang botol... pokok ubi...

hahahaa..... kan entry yang lepas kate nak cite pasal benih kacang botol ngan batang ubi yang nak tanam kat depan umah tu kan... so ini la hasilnye.... benih kacang botol tu dah bercambah... wahhhhhh.... punye la suke.... harap-harap banyak la buahnye nanti.... :p
batang ubi tu pon dah selamat kitorang tanam. dapat la 2 barisan... dak tumbuh anak daun baru tau... hihihi.. korang nampak ke gambar batang ubi ni... kitorang ambik gambar ni masa nak dekat maghrib dah... malu nak snap awal-awal... malu jiran-jiran tengok... ;phahaha... x sabar nak tengok hasilnye... boleh kongsi ngan jiran-jiran...
yang pasti tanah kat depan rumah ni lagi subur dari yang kat belakang tu... hurmmm..... harap-harap takde la siput-siput ni dok carik makan... :)

Friday, April 10, 2009

kampung sekinchan...

sedih.... :(
sebab dah tak bleh nak update selalu....
sebab kat tempat 'baru' tak de intenet....
sebab tempat 'baru' tu boring.... hehehee...
(ni pon update blog kat tempat ayah... tensen... sebab pc dia lombab...)

hari tu kitorang balik kampung sekinchan... ape lagi... bercuti sakan la... keje makan tido je la... dilayan seperti raja... hahahaa... planning konan ayah nak gi memancing kat laut tengah naik bot ngan pakcik... tapi tak jadik sebab cuaca tak elok... hehehee... kesian ayah... frust je dia... sebab dia balik kampung ni memang nak gi mancing je...
sebagai penawar... embah lanang si aiman ajak gak la ayah gi mancing... mancing kat kunci air bagan tengkorang... hahahaaa.... ganaskan nama dia... kitorang yang dok kat kampung ni pon tak tau kenapa nama dia tengorak... hehehee... banyak tengkorak kot.... hahahaaa.....
tapi tak puas memancing katanye... sebab si aiman ikut.... ha... bawak tukang sebok la jawapnye...

2 hari kat kampung macam kejap je rasanye... hehehe... sebab rindu kot...
balik tu.... apa lagi... kitorang di bekalkan ngan pisang setandan... ubi... daun pisang.... cili padi... ulam pegaga pon ade.... dengan kerang 2 kilo... huh... terjongket si bobi mengangkat barang...
hehehee... kitorang nampak pucuk ubi... terus petik bawak balik... eh lupe... kitorang pon dibekalkan batang ubi tau... buat tanam kat depan umah... ha... nanti ibu update bile batang ubi tu dah kuar daun... ;pni la embah lanang si aiman... sama tolong petik pucuk ubi... aiman biasa la... tukang sebok je... ke hulu ke hilir... tapi nampak ayam pon takut.... hehe...

k la korang... tak de ape la nak cite dah... (dok kat tempat ayah... blur je nak cite pape...hehehee...)
k... chow...

Thursday, April 2, 2009

aiman...

aiman sejak dua menjak ni kan... kemaruk main camera ni... kitorang biar je dia jadik photographer kitorang... last-last kitorang bagi je job ni untuk dia...


aiman jugak sebok nak sekolah... hari-hari mintak nak sekolah tadika kemas... nak same ngan abang naufan, anak ibu as dia... bile tanye sekolah, tak nak terima pulak budak umur 3 tahun... hurmmm... pening nak jawap ngan aiman...
kat opis ni, tahun ni... ramai yang pregnant... ramai yang isteri-isteri dah bersalin... hai... jeles wooo.... hahahaaa.... aiman ni manja sangat kot... hahahaa... tu yang tak de adik tu... jeles woo tengok orang gomol-gomol baby... gerammm je... dalam jeles-jelas tu, tengok aje la gambar aiman baby-baby dulu... rindu saat-saat badan dia gemok dulu... mmm... korang pon layan gak la ekk...

ni aiman 2 bulan... gambar bangun pagi... terus senyum..
gambar ni aiman 3 bulan... ayah layan dia lasak... anak lelaki katakan...

ni aiman 4 bulan... badan dah start gemok... tengok pipi dia..

time ni 5 bulan... badan susut skit... sebab first time demam... rupa-rupanye nak start meniarap...

ni pon 5 bulan jugak...

ni pulak... 6 bulan... dah lasak dah... dah macam-macam dah dia buat time ni... hehheehe... happy tengok gambar dia masa baby dulu... :)
dah la korang... nanti cite lagi la pasal job baru aiman... k babai...

Wednesday, April 1, 2009

jambu mawar kot???

korang penah tengok tak jambu ni... wangi tau... sebijik macam bau jambu mawar... tapi rupenye agak lain pulak kan... ha... tu yang musykil tu... nape jambu ni color kuning pulak... ??? isk... pelik la... jambu ni pon dapat sebijik je... bos kecik bagi... mane dia dapat tu tak tau la pulak... bile tanye jambu ape ni... dia kate 'rase la, u mesti suka punye... sedap tau...'
sudahnye.. tak tanye la banyak-banyak...
korang pernah makan tak jambu mawar? susah nak carik kan sekarang ni... tak tau pon nak carik kat mane... hehehee...

nota kaki : bijik jambu ni nak suruh ayah tanam... ;D

Tuesday, March 31, 2009

potluck vs 60 earth hour...

hehehee.... last friday, dak din ajak 'licence to grill' ramai-ramai... lokasi yang terpilih, rumah kitorang pulak tu... :) kitorang ok je...
jadik, malam minggu ari tu seperti yang dijanjikan, dak din ngan lily datang bawak ayam golek stim ngan sotong... dak arai ngan wiwin bawak spegeti ngan sambal nak masak sotong bersama ikan kerapu... nik si bujang, bawak junk food buat kunyah-kunyah... last sekali sampai, si pendi... datang bawak air...ni la, sotong ngan kerapu bakar... bakar atas hot pan je... ala, buat simple-simple je janji masak... hehehee... tapi sambal marinet si wiwin ni memang meletop... sedap... sotong ni laku la...
kitorang pulak tak masak ape pon, shepherd pie, coslow ngan mashed potato je... tau dorang bawak makanan berat-berat kan... kitorang pon tak yah la susah-susah sangat. heheheee...
gambar ni pon aiman yang snap... agak kabur la kan... hihihii.. kate earth hour... tu yang bukak lampu 2 bijik je... heheheee
tak banyak gambar la... tak boleh nak close up kat gambar makanan.. sebab gambar yang aiman ambik sumenye gambar sekerat... takpon gambar kaki... adusss... pening layankan anak bujang ni sorang...

borak punye borak... makan punye makan... menu last sekali keluar la kek birthday dak pendi...
dak pendi ni cukup umur 29 tahun...
kenape superman?? entahla... ;) tapi dia memang extreme ngan superman kot... hahahaaa.. boleh gitu... hihihii lupe nak tengok dia pakai tali pinggang buckel superman ke tak... heheheee
korang tengok la aiman nye keje... gambar ni pon... agak hampeh la rupenye... aduh...
* kepada member-member, bleh la tengok gambar-gambar majlis ni kat facebook nik... banyak la gambar makanan kat situ...
k la korang... chow...
:p
nota kaki : thank you anum... bile nak buat makan-makan ngan budak-budak kite pulak... termasuk ayu... girls party... hahahaaaa

birthday party ayipp...

ayipp ni adik bongsu ayah... ni kira birthday party dia yang ke 10 la ni... celebrate kat rumah mak ngah ngan wan aiman... kek ni aiman yang pilih... sebok ngan spongebob dia... tamak pulak tu, dah spongebob nak ultraman pulak... :) layankan aje...
picture kek ni pon aiman yang snap... aiman skang ni tengah kemaruk nak main camera... ibu ngan ayah dia x berpeluang la nak ambik gambar... tangan dia dah laju dulu... tak baik mula la mengamuk tak tentu arah.. aduhhh... leh-leh... kitorang serender je.... ha... ambik la gambar banyak-banyak... :p
tengok la... ayipp nak tiop lilin... dia lagi laju... sebenonye, ni nyalaan kali ke2... kali pertama tu aiman dah tiop dulu... happy la dia...
baju upin ipin ni mak ngah aiman yang belikan... happy la dia... :)
konon-konon nak buat peace la tu, tapi tak pernah jadik pon... hehehee...
k, dah la korang... tak tau dah nak story ape... :D

Monday, March 30, 2009

restoran RaHiMaH Seafood

location : bukit canggang, banting

kalau dulu, ibu selalu gi makan kat sini dengan member... anne... kalau nak makan malam... kedai tomyam kelantan... kat sini boleh la kalau nak try...
tempatnye menarik... pada yang suka makan bersila la... memang syokkan kalau makan nasik, duduk bersila, makan pulak kat pondok beratapkan nipah... heheheee... sejukkk je... rase macam makan kat kampung... tapi awas... nyamuk banyak... haha ;)
kalau sesekali nak tukar selera boleh la... aiman pon suka kat sini... sedap katenye... makan pon banyak... sume dia nak chop! dia punye... budak tengah ade selera... kitorang layankan aje...
yang pasti dia happy la kat restoran ni... dia bebas tak payah duduk kat baby chair... tu yang suka tu... :)
hihihi.. gambar ni agak malap sikit la ye... sebab pakai tipon cap ayam ni je ha... ;D
ape lagi korang... jom la kite makan bersila...

Thursday, March 26, 2009

avionic workshop... :)

adussss....
lepas abis class semalam dalam pukul 10.30 pagi, tergerak pulak nak kemas workshop ni sikit... sebenarnye dah lama dah plan nak kemas ngan member together-gether... tapi member dah cuti bini bersalin pulak... adusss... terpaksa la kemas sengsorang.... macam malas nak suruh budak-budak lain... ;p dalam hati, ala bukan berat sangat pon... heheheee...
dalam dok kemas tu, tergerak plak nak rearrangekan balik barang-barang kat dalam tu... boleh letak table untuk ibu sekali... yelah... bos kecik dah 2 3 kali dok suruh pindah tapi ibu buat tak peduli je... heheheee...
kemas punye kemas... tolak punye tolak... tarik punye tarik... dah 3/4 abis dikemas... tetiba kerem badan belakang tak boleh gerak... dah dok bengkok je 2 3 minit baru pelan-pelan gerak... aduhhh... sakitnye....
pastu sms kat ayah...
'awak tolong saye kat shop jap. saye sakit belakang la kemas sengsorang... kerja tinggal sikit je lagi ni. skang ye. saye dah krem ni...'
5 minit lepas tu ayah datang... hihihiiii... senyum lebar la ibu...
tapi betul la... kudrat pompuan ni tak sekuat lelaki kan.. ayah tolak almari 3, tolak meja 3... ha tu dia... 10 minit siap... hahahaaa.... settle la keje ibu... tak tau ibu ni baju sampai bersawang... berhabuk bagai... mane taknye, dah tak larat nak tolak pakai tangan tu ha tolak la guna badan pulak... tu yang sampai sakit-sakit tu... :)
sudahnye, workshop ibu dah cun dah. nampak lebih luas pulak... heheheee....

nota kaki : thanks ayah sebab tolong ibu... lebiu...

Monday, March 23, 2009

hot air balloon fiesta (2009)

hahahaa... kitorang ni memang tak reti penat... bayangkan la dari lepas maghrib hari sabtu, bertolak ke jengka 16, sampai dah pukul 1 pagi... borak ngan makan-makan... pukul 2.30 pagi baru tido... tido pon takat tido ayam je.. ye lah paham la kalau tido ramai-ramai waktu kenduri... ade macam-macam kerenah la... ade yang tido berdengkur... ade pulak yang ade pasang alarm kat phone tapi tak reti nak padam... tambah plak tido sebelah budak kecik... lasak pulak... asyik kena sepak terajang je... adus... lambatnye nak subuh...
hihihiiii... pnjang la cite ek... tapi tu sume ok... layan kenduri... pukul 12 tengahari ahad balik. singgah hutan lipur lentang. lepak balik hantar kak anis pulak ke puncak alam. pastu on the way balik sepang, singgah la tengok hot air balloon....
ha... ni baru masuk cite belon...
orang ramai tau... nak parking pon susah... tapi semangat nak tengok punya pasal... kitorang ok je...
ade 16 bijik belon sumenye... daripada standard shape sampai la special shape... macam-macam... tapi tak dapat la nak ambik gambar sume-sumekan... maklum la... camera ciput je... mane yang dan je kitorang dapat ambik... lagi pon... belon tu naik sengsaing pulak... harap maklum je lah... heheee :)
mula-mula... layan la tengok belon bentuk limau dari belgium kalau tak salah... cantik...
ni pulak belon dari thailand... gambar ni ayah yang snap... cantik kan..
yang 4 bijik ni tak tau la dari mane... tapi cantik gak kan...
yang ni dari belgium jugak.. termasuk yang limau tadi...
ha... yang malaysia punye... wahhh.... dengan penuh rasa bangga....
yang ni tak tau la dari mane.. tak dengar orang tu announce ape.... kepala dah sebok dongak je.... heheheee... tapi macam warna jalur gemilang kan...
gajah ngan badut ni pon dari belgium jugak kalau tak salah... tapi cantik-cantikkan...
dengar cite ade 14 buah negara yang participate... tapi tak tau yang mane satu... hehehee... tetiba ade pulak belon ultraman tebang lagi tinggi dari belon yang 16 tu... huhh... ni gile dahsyat ni... ni lagi power... :p
dah la...
tak larat nak upload gambar....
tapi mintak-mintak ade la lagi next-next year... mane tau dapat rase naik pulak... :D

nota kaki : jeles tengok pengunjung yang datang bawak camera besar-besar... ade yang panjang sedepa... huhhh... malu nak tunjuk camera kitorang yang comei ni... hehehee....